Babor en goed voor jezelf zorgen, een mooie combinatie

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl19 Comments

Babor, een merk dat ik zelf altijd al eens heb willen uitproberen. Maar het is een merk dat exclusief verkrijgbaar is bij schoonheidsspecialisten (of online). En naar de schoonheidsspecialist? Ging ik niet vaak. Ooit – in een grijs verleden – ging ik voor het eerst voor een gezichtsbehandeling naar een lokale schoonheidssalon toen ik ergens in de twintig was. Eind twintig wel te verstaan. Ik vond het echt spannend want ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Once upon a time

Het was veel fijner dan ik had verwacht, maar evengoed nam ik de tijd niet voor toekomstige gezichtsbehandelingen. Te weinig tijd (want ik werkte fulltime), te duur (want het kostte best wat en ik verdiende nog niet zoveel in die tijd) en ik nam gewoon standaard te weinig rustmomenten voor mijzelf. Zonde. Want naast gezichtsbehandelingen waren er natuurlijk ook fijne lichaamsbehandelingen mogelijk, of massages.

Skip die massage maar

Mijn eerste massage ever was in Turkije en niet zo’n groot succes. Dat is nog een understatement. De hamam-behandeling daarentegen wel. Wat pijnlijk omdat het scrubben niet echt zachtzinnig gebeurde, maar wel heel fijn was. Een hele nieuwe huid. Die werd zacht en glad, een mooi resultaat. Toch was het pas veel later, toen we wat vaker naar Indonesië gingen, dat ik ècht leerde wennen aan de handen van een ander op mijn huid.

Babor en goed voor jezelf zorgen, een mooie combinatie
Dit setje ampullen heb ik gekregen tijdens het event ‘MOOI, The Appartement’ en heb ik grotendeels getest in de week ná mijn fijne gezichtsbehandeling bij Qbeauty

Oh, maar het kan ook zó fijn zijn?

Inmiddels zijn we flink wat jaren verder en heeft H. mij al een aantal malen een lichaams- en gezichtsbehandeling cadeau gegeven. Twee maal in de Spa van het prachtige Okura-hotel, als onderdeel van het prachtige arrangement om ons 25- en 27 jarig jubileum te vieren. Heel fijn want ik kan er inmiddels erg van genieten. Maar het merk Babor leerde ik pas kennen tijdens het event van MOOI The Apartment.

Qbeauty en Babor, een mooie combinatie

Hoe fijn is het dat ik nu – bij Qbeauty, een schoonheidssalon en kleinschalige dayspa bij mij in de buurt – mocht genieten van een heerlijke gezichtsbehandeling met allerlei producten van Babor? Zestig minuten lang onvervalste ‘me time‘. “Jongens, ik ben er even niet!” riep ik thuis. Ik ben ook altijd nieuwsgierig hoe het met de conditie van mijn huid is gesteld, volgens professionals en ik sta open voor tips and tricks, suggesties over hoe ik mijn huid kan verzorgen.

Babor en goed voor jezelf zorgen, een mooie combinatie

Volgens Sanne – de schoonheidsspecialiste die mij heeft behandeld – zou het ideaal zijn als je de ampullen als kuur (zo’n drie keer per jaar) gebruikt. Een kuur van 5 maal 7 dagen. Deze set zou ideaal zijn voor mijn huid. De volgorde? Onderaan beginnen zodat je jouw huid optimaal verzorgt, hydrateert en voedt

Een masker van doctor Babor!

Ineens realiseer ik mij dat ik nog een prachtig masker van doctor Babor in de kast heb liggen. Gekregen toen schoonmoeder en ik samen een Thermen hebben bezocht. Los van de verschillende soorten sauna’s hebben we ook een fijne gezichtsbehandeling ondergaan, waarbij ook producten van – jawel – Babor werden gebruikt. Dat was mij even ontschoten. Toen heeft mijn schoonmoeder dit ultra luxe fijne masker voor mij gekocht. Als cadeau. Omdat ik toen last had van eczeem (dermatitis perioralis) durfde ik het masker nog even niet te gebruiken en heb ik het eigenlijk bewaard voor een bijzonder moment.

Iets met een Babor-week

Nou, dat is dus nu. We maken er gewoon een Babor-week van! Want tijdens het eerder genoemde event van MOOI The Agency (MOOI The Apartment) kreeg ik ook een hele fijne kuur met ampullen van Babor mee: “Chill Out, relaxation and revitalisation by Hemp“. Ik dacht, die test ik meteen in een ruk door –  na mijn gezichtsbehandeling bij Qbeauty – zodat ik een echte Babor-ervaring heb.

Babor en goed voor jezelf zorgen, een mooie combinatie
En dit zou overigens – volgens de schoonheidsspecialiste van Qbeauty – een heel fijn masker zijn voor mijn huid. Gaat op mijn wishlist

Hoe werkt het bij Qbeauty dan?

Maar de gezichtsbehandeling dus. Hoe heb ik die ervaren? Welke (Babor)-producten zijn gebruikt en wat heeft het mij gebracht? Rust. Heel veel rust. Tijd voor mijzelf. Ontspanning en mogen genieten. Even niet in de waan van de dag alles doen. Werken, huishouden, koken, spelen met ons kind. Dat alles doe ik natuurlijk elke dag. Zonder protest (nou ja, niet altijd). Het fijne is dat je het eigenlijk zo geregeld hebt. De afspraak. Op de (heldere en duidelijke) site van Qbeauty is er een tabje ‘online afspraak maken’ maar ook via het tabje ‘gezichtsbehandeling’ kom je er wel.

Wat zegt Qbeauty zelf?

Onze Babor Skinovage treatments zijn gericht op de verschillende huidtypes en de daarbij behorende behoeftes van de huid. Laat je adviseren. De huidspecialisten kijken naar: het huidbeeld (genetisch bepaald). Hierbij maken wij onderscheid tussen een droge, vette en gemengde huid.
Maar ook naar: de toestand van de huid (wordt bepaald door moderne leefomstandigheden zoals milieu-invloeden, stress en voeding). Hierbij maken wij onderscheid tussen een gevoelige huid en een veeleisende huid of een huid die herstel nodig heeft“.

Waar bestaat deze Babor Treatment Skinovage Treatment (60 minuten) uit?

– 2 fase reiniging met hy-oil en phytoactive (fijn! Kruidige natuurproducten)
– Huidanalyse (altijd nuttig)
– Doorbloedingsmasker (bijzonder om te zien welke delen van je gezicht vochtarm zijn)
– Scrub (altijd fijn. Zou ik zelf wel wat vaker mogen doen)
– Ampul + massage (heerlijk!)
– Gezichtsmassage (en dat was fíjn! Erg rustgevend)
– Masker
– Verzorging op de huid afgestemd

Babor en goed voor jezelf zorgen, een mooie combinatie

Een foto in de categorie ‘blurry but perfect’. Je zíet gewoon hoe ik rust uitstraal (en sowieso stráál, was het commentaar van man en kind). Mijn huid oogt rustig, glad en jeugdig (al zeg ik het zelf).

Wat kost dat?

De prijs voor een heerlijk moment voor jezelf? € 60,- voor een treatment van een uur. Ik vond het heerlijk. Ik heb meer rust ervaren. Meer de tijd voor mijzelf genomen. En ik ben weer wat tips rijker. Een ding is zeker. Dit ga ik veel vaker doen. Want 60 euro lijkt (of is voor velen, waaronder mijzelf) waarschijnlijk best veel. Maar wat je ervoor terug krijgt is dan weer niet in geld uit te drukken.

Bezoek jij weleens een schoonheidsspecialiste? En ken jij Qbeauty en / of het merk Babor?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze gezichtsbehandeling bij Qbeauty heb ik ontvangen. Dit verandert niets aan mijn oprechte mening

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]