Mama, je bent een meisje van 47

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl32 Comments

Een meisje van 47 jaar? Nou nou, ben je een beetje ‘in denial‘ Rory? Nee hoor, niets is minder waar. Toegegeven. Ik voel mij – eerlijk gezegd – best jong. Of dat nu komt doordat er een klein meisje in mijn leven is en ik daardoor meer speel. Bezig bent met de fantasiewereld van een kind. Of doordat ik regelmatig sport en mijn best doe om gezond te leven? Mijzelf goed verzorg? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het positief is om je gevoel van binnen ook uit te stralen.

Meisjes van 47

Het resulteerde in ieder geval in een opmerking van mijn zesjarige dochtertje: “Mama, je bent gewoon een meisje van 47“. Leuk om te horen. En ook leuk om te analyseren. Stiekem maakte ik toch een vergelijking op het schoolplein. En kwam ik tot de constatering dat ik er niet ouder uitzie dan de gemiddelde ouder van de klasgenootjes van mijn dochtertje, die veel jonger zijn dan ik. De meeste mensen hebben overigens ook geen idee van mijn leeftijd. Totdat ik het heb over mijn blog – 40envoorheteerstmoeder- en ik ze dan met een schuin oog naar Mila zie kijken en ze inwendig aan het rekenen zie slaan. En zelfs dan geloven ze het soms niet.

47 feeling 17?

17 jaar? Nou nee hoor. Als ik terugdenk aan hoe ik mij destijds voelde. Zo onzeker en niet lekker in mijn vel. Een huidje dat best problematisch was te noemen door eczeem. Niet leuk op die leeftijd. Nooit leuk overigens, dat merk ik nu het zo nu en dan weer op komt zetten. Dan zou ik mij zeker geen 17 jaar meer willen voelen. Maar 47 jaar zijn en jezelf nog een meisje voelen (zo nu en dan hè)? Ik teken ervoor. Laten we eerlijk zijn. De tijd van dertig geschat worden is toch wel bijna voorbij. Aan de andere kant is als dertigplusser te worden gezien helemaal geen utopie, als ik zo de opmerkingen hoor.

Naast moeder ben je ook nog jezelf

Ik denk oprecht dat een gezonde levensstijl (voedingspatroon, sporten en / of lichaamsbeweging) en een positieve levensinstelling heel veel doen. Een goede huidverzorging daarentegen blijf ik ook heel belangrijk vinden. Het fijne van het werk wat ik doe is dat ik nu – na een flink aantal jaar schrijven, schrijven en schrijven èn investeren – steeds meer gezien word voor wie ik ben. Niet alleen een veertigplus blogger gericht op het moederschap, maar ook op wat er nog meer in het leven is. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Alles is goed

Wie ik ben. Hoe ik in het leven sta. Dat breng ik ook over op mijn dochtertje. Dat ze ziet dat mama aan het werk is, vanuit huis. Zodat ik er altijd – in ieder geval vaak – voor haar kan zijn. Ik ben blij en dankbaar dat ik dat kan doen. Dat het ook betekent dat ik in de avonden en weekenden tussendoor aan het werk ben? Is iets wat ze accepteert en respecteert. Het blijft een lastig dilemma. Want wat is nu goed? En weet je? Ik denk dat iedere moeder dat voor zichzelf moet en kan bepalen. De een floreert als thuisblijfmoeder. De ander heeft het echt nodig om buitenshuis te werken. Of je werkt vanuit huis. Alles is goed.

Mama, je bent een meisje van 47

Eau Thermale Avène

Maar ik dwaal weer af. Wat ik ook leuk vind is te zien hoe mijn dochtertje zich nu al interesseert in waar ik mee bezig ben. Eerder vertelde ik al dat ze feilloos kan zien wat er nieuw is in mijn badkamerkastje. Haar blik viel de afgelopen vier weken op een hele mooie, chique ogende lijn van vier producten van Eau Thermale Avène. Een dermo-cosmetisch merk, opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre in 1990. Een gerenommeerd merk dat heel goed bekend staat. Wist je dat Eau Thermale Avène in Frankrijk zelfs de nummer 1 is in huidverzorging voor de gevoelige huid?

Avène PhysioLift

Ik was dan ook heel blij dat ik maar liefst drie producten uit deze anti-aging verzorgingslijn mocht testen: PhysioLift serum, PhysioLift dagcrème, PhysioLift nachtcrème en als extra product de Thermaal water-spray van Avène. Zoals jullie weten wil ik de producten altijd minimaal vier weken gebruiken voordat ik mijn mening geef. Dat maakt het best lastig nu er steeds meer mijn kant op lijkt te komen. Maar dat is tegelijkertijd heel fijn! Want ik vind het juist leuk om jullie veel te kunnen vertellen over diverse merken en wat ze voor mijn huid – en eventueel voor jouw huid – kunnen doen. Het betekent overigens wel dat jullie soms iets langer moeten wachten op een review.

PhysioLift serum

In een fijne – airless – pompflacon (die je iedere keer weer afsluit door te draaien, waarna je er ook een dop op zet) haal ik iedere ochtend en avond zo’n drie pompjes van de witte substantie uit de flacon. Dit verdeel ik over mijn gezicht, hals en decolleté. Eau Thermale Avène zegt: “Dit serum bevat een mix van twee hyaluronzuren, wat zorgt voor een direct gladstrijkend effect en bovendien dieper op de huid inwerkt waardoor lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Het is effectief tegen huidverslapping, permanente rimpels en diepe groeven“. Ik merk dat het een hele fijne ondergrond is voor de dag- en nachtverzorging. De geur is zacht en licht aanwezig. Het verdeelt heel makkelijk over de huid en ik merk een direct hydraterend effect.

Mama, je bent een meisje van 47

PhysioLift dagcrème

Eveneens in een prettige (airless) pompflacon verpakt, waardoor het – hoe je het ook went of keert – toch hygiënischer oogt en fijner werkt. Ik hoef niet met een spateltje in een pot waardoor er ook geen lucht bij het product komt. Prettig. De romige crème komt er in dunne sliertjes uit, wat overigens wel ervoor zorgt dat je de opening na gebruik moet schoonmaken. Kleine moeite, maar doe het wel met een tissue in plaats van met je vingers. De crème zelf is wit, een wat vollere substantie dan het serum en smeert eveneens goed uit.

Mama, je bent een meisje van 47

Wat zegt Eau Thermale Avène zelf?

Ook hiervan is de geur licht aanwezig, subtiel geparfumeerd dus. Eau Thermale Avène zegt: “Maakt diepere rimpels glad, hydrateert de huid en maakt deze weer strak dankzij een exclusieve en gepatenteerde combinatie van complementaire anti-agingbestanddelen. Laat de huid stralen“. Ik merk dat mijn huid zacht aanvoelt, soepel en gehydrateerd. Een fijne crème voor je gezicht, hals en decoletté. Aandachtspunt: de crème bevat geen SPF. Ga je de zon in, dan moet je zelf nog wel een zonnebrandcrème aanbrengen!

PhysioLift nachtbalsem

Ik hoef het niet te zeggen, want je ziet het op de foto. Wederom de pompflacon. Een groot pluspunt van deze fijne productlijn. Deze nachtbalsem heeft een heel ander kleurtje dan ik had verwacht, namelijk lichtbruin / gelig en lijkt iets meer geparfumeerd. Een romige crème die bij het uitsmeren transparant wordt. Eau Thermale Avène: “Deze regenererende nachtbalsem maakt de huid opnieuw steviger, vervaagt diepere rimpels en ontspant de gelaatstrekken. Gaat huidverslapping en een valer wordende teint tegen“. De balsem voelt als een rijke crème die makkelijk intrekt en mijn huid meteen voedt. Ik ben geen laborant, maar wat mij wel opviel is dat bij de nachtbalsem is vermeld dat deze niet geschikt is voor zwangere vrouwen. Voor meer informatie over de samenstelling van de productlijn verwijs ik je naar de website van Eau Thermale Avène.

Mama, je bent een meisje van 47

Eau Thermale Avène spray

Heerlijk! Ik kan niet anders zeggen. We hebben het over thermaal water in sprayvorm. Ontzettend fijn na het sporten (zeker na mijn hot yoga-lessen waar je in een verwarmde ruimte van rond de 40 graden yoga-houdingen doet), heel verfrissend. Het schijnt ook prettig te zijn als je verbrand bent door de zon (al moet je dat te allen tijde zien te voorkomen, maar dat is een ander verhaal), na het scheren, zelfs bij luieruitslag en bijvoorbeeld ook nadat je make-up hebt opgebracht. Ik heb al veel opmerkingen gehad van geïnteresseerde mede-sporters.

Mama, je bent een meisje van 47

Resumerend de mening van dit 47-jarige meisje

Ik merk dat de combinatie van deze drie producten heel fijn werkt. Het serum heb ik zowel in de ochtend als avond voor de dag- en nachtverzorging aangebracht. Zowel de dagcrème als de nachtbalsem gebruik ik royaal. Mijn huid voelt goed aan. Ik heb geen last gehad van huidirritaties en mijn huid voelt ook heel rustig bij het aanbrengen van de producten. Natuurlijk verdwijnen rimpels niet als bij toverslag, maar mijn huid ziet er gehydrateerd en – het lijkt wel – gladder uit. Een heel prettige productlijn.

Kennen jullie het merk Eau Thermale Avène al? En welk product spreekt jullie het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Het Eau Thermale Avène PhysioLift serum – airless flacon 30 ml – advies verkoopprijs € 34,50
De Eau Thermale Avène PhysioLift dagcrème – airless flacon 30 ml – advies verkoopprijs € 31,50
En de Eau Thermale Avène PhysioLift nachtbalsem – airless flacon 30 ml – advies verkoopprijs € 33,50
Eau Thermale Avène Eau Thermale spray – 150 ml – verkoopprijs online rond € 8,80

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]