Parfumvrije en natuurlijke huidverzorging van Vicius

Parfumvrije en natuurlijke huidverzorging van Vicius

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl17 Comments

Toen ik een tijdje terug werd benaderd met de vraag of ik de complete lijn van het merk Vicius wilde proberen, was ik meteen geïnteresseerd. Zoals jullie weten ben ik een fan van skincare en mag ik de mooiste merken testen. Maar die open mind? Het open blijven staan voor – mij tot nu toe – onbekende merken? Dat vind ik heel belangrijk. Zeker als de producten zoals die uit deze lijn in een betaalbare prijsklasse vallen. En het merk voor velen toegankelijk kan zijn. Vicius is wat mij betreft zo’n merk.

Hoge kwaliteit. Eerlijk en betrouwbaar

Dat is de slogan van Vicius zoals je op de homepage van hun site kunt zien. Dat is nogal een belofte. Maken ze dat waar? Dat ga je – als het goed is – lezen in mijn review na het gebruik van alle producten in de afgelopen vijf weken. Het ene product heb ik net wat vaker gebruikt dan het andere. Ook had ik soms wel wat beter van te voren de informatie kunnen lezen. Afijn, zo kom je dus tot een goed doordachte mening en die deel ik dan ook graag met jullie.

Ook belangrijk om te weten

First things first. Dit is wellicht ook handig om te weten. Alle producten zijn vrij van parfum, niet getest op dieren en 100% natuurlijk. Willen we dat eigenlijk niet allemaal?

Parfumvrije en natuurlijke huidverzorging van Vicius

Vicius 24K gouden eye patches

Deze goudkleurige Eye Patches (anti-wallen oogmaskers) beloven je – door het gebruik van collageen – om wallen en donkere kringen te verminderen. Het zou zelfs pigmentvorming verminderen, de huid hydrateren en giftige stoffen in de bovenste huidlaag verwijderen. Dat zijn nogal beloftes en ik vind het lastig om daadwerkelijk te kunnen oordelen over het resultaat. Ik kan je natuurlijk wel vertellen hoe de patches aanvoelen op de huid. Ik begin met een nadeel te benoemen, namelijk dat ze niet goed blijven zitten op de huid. Ze ‘zakken’ als het ware naar beneden. Dat wil zeggen, als je ermee wilt rondlopen. Dit nadeel is eigenlijk tegelijkertijd ook een soort voordeel, want je wordt nu gedwongen om echt even rust te nemen (op de bank te liggen, of op bed, in bad. Zomaar wat opties) terwijl je de maskers laat intrekken.

Verplichte me-time met Vicius. Zo gek nog niet.

Ja, ik zeg ‘maskers’ als in meervoud. Want wat ik fijn vind is dat je de patches niet alleen voor je ogen kunt gebruiken, maar ook rondom de mondhoeken (om de fijne lijntjes te verminderen). Als je wat ouder wordt dan krijg je uiteindelijk ook te maken met droogtelijntjes op en rondom je mond en dan zijn de patches wel ideaal. Dat draagt meteen bij aan het ‘me-time’ moment. Patches onder de ogen en rondom de mondhoeken, liggend op de bank en genietend van muziek, een boek of iets anders. En heb je weinig tijd? Geen probleem want tussen de 15 en 30 minuten laten zitten is al genoeg. Wat zit erin vraag je? Natuurlijke extracten, plantaardig collageen, hyaluronzuur en vitamine C.

Parfumvrije en natuurlijke huidverzorging van Vicius

Vicius Bamboo Make-up Remover Pads

Herbruikbare en wasbare bamboe wattenschijfjes. Love it! En het is zó goed voor het milieu, lekker duurzaam. Ik kreeg al eerder wasbare wattenschijfjes toegestuurd en ik spaar ze nu echt. Wat zit er precies in de set van Vicius? Acht stevige, maar zachte wattenschijfjes voor dagelijks gebruik en twee grove wattenschijfjes (en die zijn ideaal voor het scrubben van de huid samen met de Exfoliating Face Scrub). Pluspunten: ze pluizen niet en hebben een groot formaat. Vicius Make-up Remover Pads kunnen worden gewassen op minimaal 40 en maximaal 60 graden. En waarom bamboe? Het is een duurzame grondstof (en een van de snelst groeiende planten op aarde). Puntje van aandacht? Ik zie ’s avonds voor het slapengaan nagenoeg geen verschil tussen de soft pads en de scrub pads (note to self: sorteer ze overdag. Dan zie je namelijk wèl goed het verschil).

Exfolitating Face Scrub Healing Green Tea

Ideaal voor een onzuivere huid, maar ook op mijn (eczeem)gevoelige huid voelt het goed – ondanks de toch best harde korreltjes – deze zuiverende scrub met natuurlijk exfoliant. Ik vind het fijn om eens in de zoveel tijd mijn huid echt te reinigen door dode huidcellen te verwijderen. En eerlijk is eerlijk. Doordat de korreltjes fijn zijn raakt de huid niet beschadigd. De groene thee (ook een ingrediënt van deze scrub) zorgt er voor dat de huid weer snel herstelt en vertraagt het verouderingsproces. Een pluspunt is dat eventuele puistjes kunnen verdwijnen en poriën minder zichtbaar worden. En daardoor kunnen de serums en / of crèmes beter worden opgenomen door de huid.

Tip van Flip

Daarentegen – tip! – gebruik ik het ook voor mijn bikinilijn en onderbenen voordat ik met een scheermesje wat storende haartjes weghaal. Last but not least is deze scrub vegan, ongeparfumeerd en niet getest op dieren. Note to self: dit mag ik echt wat vaker gaan doen. Door het regelmatig in te plannen (bijvoorbeeld een keer per week) geniet je veel meer van de voordelen voor je huid van een scrub sessie zoals overigens ook een betere doorbloeding van je huid!

Parfumvrije en natuurlijke huidverzorging van Vicius

Vicius Hydrating Turmeric Day Cream

Een dagcrème is een dagcrème denk je? Ik vind van niet. Ieder product, ieder merk en iedere samenstelling is weer anders. Deze hydraterende en verzorgende gezichtscrème is geschikt voor de normale tot droge huid, voelt fijn aan op de huid (zacht en niet vette structuur), smeert goed uit en trekt snel in. Volgens Vicius draagt de crème bij aan het herstellend vermogen van de huid en vermindert en voorkomt de crème beginnende rimpels en lijntjes. Dankzij de zijdezachte niet-vette structuur smeert de crème prettig uit.

Dit vond ik een spannende. De Vicius Retinol Night Cream herstelt en ondersteunt de huid terwijl je slaapt. Vermindert lijntjes en beginnende rimpels, hydrateert én verzorgt. Maar … bevat wel Retinol. Retinol versnelt huidvernieuwing en zou op termijn je huid wat steviger en gladder kunnen maken. Handig dat het in de nachtcrème verwerkt is omdat celvernieuwing met name ’s nachts plaatsvindt. Maar ik heb natuurlijk wel een (eczeem)gevoelige en kwetsbare huid en die kan echt niet overal tegen. Maar laat ik bij het begin beginnen. Deze nachtcrème heeft een wat vollere structuur dan de dagcrème, maar smeert net zo goed uit. Wederom geschikt voor alle huidtypes.
Soms moet je huid wennen aan Retinol!

Verrassend (en fijn!) genoeg heb ik totaal geen last gehad. Mijn huid hoefde niet te wennen aan de Retinol (houd er rekening mee dat dit wel zou kunnen). Een aantal andere voordelen van deze nachtcrème is dat deze ook fijn is en werkt als je last hebt van een onzuivere huid en / of als je pigmentvlekken hebt op je gezicht. Of regelmatig in de zon zit, ligt of loopt. Ook deze crème is vegan, vrij van parfum en niet getest op dieren.

Aandachtspunten
  • Gebruik de Vicius Retinol Night Cream alleen in de avond voor het slapen gaan en breng de ochtend erna altijd een SPF aan.
  • Als je ook het Vicius Vitamine C Serum gebruikt dan adviseert Vicius om dit serum in de ochtend te gebruiken, voorafgaand aan de Vicius Turmeric Day Cream. Rory had natuurlijk weer niet goed gelezen van te voren en ik heb het serum zowel in de ochtend als avond gebruikt (vandaar dat die ook bijna leeg is…).
  • Zwanger? Gebruik dan geen nachtcrème met Retinol!

Parfumvrije en natuurlijke huidverzorging van Vicius

Vicius Hydrating Serum Vitamin C

Een heel fijn product wanneer je een ouder wordende huid hebt (denk aan beginnende rimpels en kleine lijntjes) is het Hydrating Serum met vitamine C. Het werkt vochtinbrengend en maakt als het ware je huid gladder. Werkt mee aan het herstel van je huid qua elasticiteit en minder zichtbaar maken van de poriën. Je huid straalt als het ware. Wat erin zit vraag je? Vitamine C, Vitamine E, Hyaluronzuur, Aloë Vera  en Groene thee extract. Vitamine C serum is geschikt voor vrijwel ieder huidtype, dus ook de gevoelige(re) huid. Ook voor dit product geldt weer dat het vrij is van parfum, niet getest op dieren, en 100% natuurlijk. Fijn om te weten!

Resumerend

Al met al hele fijne producten in een prettige prijsklasse. Ik heb deze lijn met veel plezier gebruikt en getest. Ik heb veel pluspunten genoemd, maar er waren (wat mij persoonlijk betreft) ook enkele ontwikkelpunten. Ten eerste vind ik het jammer dat de eye patches niet goed blijven zitten en ‘afzakken’. Maar dat kun je oplossen door meteen een me-time moment in te bouwen (in bad liggen, of in bed of op de bank).

Van de set bamboo make-up remover pads is het voor mij – in ieder geval in de avond – niet makkelijk te onderscheiden wat nu precies de soft pads zijn en wat de scrub pads. Ook dat kun je weer oplossen door ze overdag al te bekijken en apart te leggen. Als laatste lijkt het mij handig om op de site dezelfde benaming te hanteren als op de producten (dus niet op de verpakking ‘Exfoliating Face Scrub’ en op de site ‘Groene Thee Gezichts-Exfoliant’. Dit om verwarring te voorkomen.

Ken jij het (natuurlijke) merk Vicius al? Welke vraag zou je mij willen stellen over deze lijn?

Tot de volgende keer

Rory Blokzijl

 

Ook proberen? Met code RORY40 ontvang je 10% korting in de webshop van Vicius

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

Vicius 24K gouden eye patches – € 9,45 voor 10 sets van 2 maskers

Vicius Bamboo Make-up Remover Pads (6 soft pads & 2 scrub pads) – € 9,21

Exfolitating Face Scrub Healing Green Tea –  € 11,78 – 100 ml

Vicius Hydrating Turmeric Day Cream – € 11,50 – 50 ml

Vicius Retinol Night Cream –  € 11,50 – 50 ml

Hydrating Serum Vitamin C – € 14,85 – 30 ml

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer