Oud en Nieuw door de jaren heen

In Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Oud en Nieuw door de jaren heen

Oud en Nieuw door de jaren heen. Wat een verschil met de beleving van vroeger. Vroeger, toen ik nog bij mijn ouders woonde en we altijd de avond bij mijn Indische Oma en Opa (woonden bij ons in de straat) vierden. Waar dan altijd meer familie kwam. En het eigenlijk heel gezellig was. Wat kan ik mij met name herinneren? Dat ik altijd heb zitten zeuren bij mijn ouders dat ik ‘eindelijk’ uit wilde met Oud en Nieuw. Naar Cartouch in Utrecht, waar al mijn vrienden aan het dansen waren. Zo zonde. Toen waren Oma en Opa er nog en ik had het eigenlijk heel gezellig. Familie is zo belangrijk.

Oud en Nieuw door de jaren heen 

Feestdagen met je ‘loved ones’

En toen leerde ik Huib kennen, al vrij vroeg in mijn leven. Voor hem was en is het ook heel belangrijk om de feestdagen met je ‘loved ones’ door te brengen. Natuurlijk respecteerde ik dat. Plus dolverliefd. Vanzelfsprekend brachten we Oud en Nieuw door bij alle familie, verdeeld over de avond van de 31e. Aldus weer geen feestgedruis voor Rory, maar nu uit vrije wil.

Oud en Nieuw door de jaren heen

Feest der feesten!

Totdat ik op mijn 35e een heel andere periode en levensfase inging. Die van niets willen missen. Alles willen meemaken. Nieuwe mensen leren kennen. Acteerlessen. Gekke dingen doen. En ik met Oud en Nieuw besloot om samen met een vriendin naar een heel gaaf feest te gaan in de Stadsschouwburg van Amsterdam: Eyes Wide Shut. Met recht een feest der feesten. Toegegeven, je man thuis laten en erop uitgaan met een vriendin op 31 december is wat op het randje. Maar wat was het gaaf!

Oud en Nieuw door de jaren heen

Eindelijk samen dansen

En het werd nog beter. Een paar jaar later kreeg ik eindelijk manlief zo ver om mee te gaan naar een super eindejaarsfeest, georganiseerd door dezelfde creatieve zielen als van mijn eerdere ‘Eyes Wide Shut’-feest. Nu draaide het om diverse Maffia-families…La Famiglia. Dan ben je tegen de veertig en brengt je schoonvader jullie naar Amsterdam en ga je in de vroege (of is het late) ochtend met de taxi naar Almere. Hoe decadent.

Oud en Nieuw door de jaren heen

Oud en Nieuw met een kindje

Maar Rory, hoe doe je dat dan met een kindje? Tja, waren we destijds zo ver dat we eindelijk lekker gingen feesten met Oud en Nieuw, nu doen we dat op een hele andere manier. Maar ook superleuk. Jezelf leuk aankleden, oprechte aandacht voor elkaar, lekker makkelijk doen met hapjes. Ok, een oliebol of appelflap erbij. En champagne. Zo hebben we het allemaal. Quality time met Mila, aandacht voor elkaar. Goed, het zijn geen wilde feesten meer, maar dat komt wel weer…of niet. Belangrijkste is dat we happy zijn. Happy New Year!

Oud en Nieuw door de jaren heen

Hoe vieren jullie Oud en Nieuw?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

PS de eerste en de laatste foto zijn niet precies van Oud en Nieuw, maar geven wel de sfeer weer van wat ik bedoel