Welke sieraden draag je in de zomer?

Welke sieraden draag je in de zomer?

In Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Huh, welke sieraden draag je in de zomer? Maakt het seizoen dan echt wat uit? Hoor ik je bijna vragen. Eigenlijk wel (vind ik), want waar ik het hele jaar door graag mijn gold plated ketting met letter en gouden ring met diamant draag, is dat hartje zomer niet zo handig. Zeker niet op vakantie, waar je vaak zwembad in en zee uit gaat. Zout water, chloor, veel zon. Het is allemaal niet zo handig.

Overdag op vakantie sieraden dragen?

Het beste is natuurlijk om overdag geen sieraden te dragen. Je smeert jezelf – als het goed is – met enige regelmaat in met een zonnecrème, lotion of spray en dat zorgt ook voor allerlei vettigheid aan je handen dat ook nog eens in de ruimtes tussen bijvoorbeeld de diamant en de zetting van je ring in kan komen. Of in de schakels van je ketting. Over horloges heb ik het maar helemaal niet.

Mini-dilemma

Best wel een (mini-)dilemma vind ik. Want in de avond – als je uit eten gaat, of een drankje gaat drinken, of de lokale avondmarkt bezoekt – wil ik er toch een beetje kek uitzien. Je kent het wel: leuk jurkje aan, losse haren en – inderdaad – mooie sieraden dragen.

Welke sieraden draag je in de zomer?

Voor alles is een oplossing

Mijn oplossing? Alles dat ik normaal gesproken draag – ik heb een aantal jaar geleden ook een prachtig vintage horloge gekregen van mijn broertje – laat ik thuis. Dat wil zeggen, bij vrienden in de kluis. Ook al is ons huis tijdens vakanties grotendeels bewoond en valt er trouwens verder weinig te halen. Toch wil ik goed omgaan met dit soort dingen en niet onnodig risico lopen.

Welke sieraden ik zelf meeneem op vakantie

Wat ik wél meeneem op vakantie zijn de mooiste zilveren sieraden. Een setje is favoriet. Prachtige fragiele oorbelletjes en een bijpassende ring met de geboortesteen van mijn dochter Mila. Dat is namelijk een amethist (minerale kwarts) en dat zit ook in mijn waterfles waar ik iedere dag uit drink. Amethist heeft de eigenschap dat het ware wijsheid, inzicht en spiritualiteit biedt. Daarom is het ook een kalmerende steen – ideaal voor meditatie en het bevorderen van rust. Laat ik dat laatste nu heel goed kunnen gebruiken…

Van moeder op dochter

Bijkomend idee is dat wanneer Mila straks gaatjes in haar oren heeft, zij eerst deze set (zie foto) van oorknopjes met haar geboortesteen draagt – ze is 11 jaar en speelt nog heel graag, dus ik wil liever niet dat ze hang-oorbellen draagt – en later (bijvoorbeeld op de middelbare school) deze prachtige set kan gebruiken.

Welke sieraden draag je in de zomer?

Houd jij van gouden of zilveren sieraden?

Ik ben zelf dol op goud en denk dat het ook het beste bij mijn huidskleur past. Aan de andere kant staat zilver ook heel mooi bij een ‘sunkissed tan’. Dat heb ik ook weer creatief opgelost, al zeg ik het zelf. In de avond draag ik bij mijn mooie set oorbellen en ring deze fijne en fragiele zilveren armband. Het past overal bij, is stijlvol, chique en toch bijzonder. Helemaal ook door de combinatie met de set van oorbellen en ring met de amethist.

Heb je weleens aan stainless steel sieraden gedacht?

Maar… voor overdag heb ik ook iets geweldigs gevonden. Namelijk een heel mooi armbandje uit de categorie stainless steel sieraden in de kleur goud. Ideaal! Want je kunt het gewoon omhouden tijdens het zwemmen en douchen. Hoef je het tenminste niet iedere keer om- en af te doen (geen gepriegel met het slotje). Ik vind dit armbandje ook verfijnd en toch hip met dit mooie, wat robuustere hartje. Goudkleurig en staat super bij alle 26 bikini’s die ik meeneem op vakantie.

Leuke webshop: Kaya Sieraden!

Waar ik dit leuks allemaal heb gevonden? Bij Kaya Sieraden! Een webshop waar ik al vaker over heb geschreven. Een site met een overzichtelijke indeling en een heel uitgebreid assortiment (stainless steel, zilver en goud of rosé op zilver). Graveren (maakt het zo persoonlijk) behoort tot de opties. En je vindt er ook allerlei moois voor de man én accessoires (voor zowel man en vrouw). Last but not least schenkt Kaya al jaren aan dit goede doel: ‘stichting Eduki’. Lees eens op de site wat Kaya Sieraden hiermee betekent voor kinderen in Gambia, die de kans krijgen naar school te gaan.

Welke sieraden draag je in de zomer?

Wat vind jij van mijn tips en welke sieraden neem jij mee op vakantie?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

De genoemde sieraden heb ik toegestuurd gekregen

disclaimer