Als je bikini maar goed zit, en meer zomerse outfits voor tijdens de vakantie

Als je bikini maar goed zit, en meer zomerse outfits voor tijdens de vakantie

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl11 Comments

Wat neem je allemaal mee aan outfits op vakantie? Een vraag die iedere zomer weer naar boven komt. Gelukkig ben ik – voormalig directiesecretaresse – degene die overal lijstjes en draaiboeken voor maakt (echt waar). Want bijvoorbeeld voor onze bruiloft destijds? Maakte ik een zeer uitgebreid draaiboek (je kunt maar beter op alles voorbereid zijn toch). Toen we ons eerste nieuwbouwhuis hadden gekocht? Ik maakte een planning waar menig aannemer jaloers op zal zijn.

Wat voor een lijst?

Voor de zomervakantie? Maak ik altijd een lijstje. Of laat dat ’tje’ maar weg, want het omvat over het algemeen zo’n vier A4-tjes (getypt). Maar wat schrijf je daar dan in vredesnaam allemaal op, Rory? Heel veel belangrijke dingen – vind ik zelf – zoals het vakantieadres, alle polisnummers van verzekeringen, contactgegevens van de accomodaties en dus ook een lijst van wat – in ieder geval Mila en ik – aan outfits, accessoires, schoenen, producten, boeken meenemen op vakantie.

Als je bikini maar goed zit, en meer zomerse outfits voor tijdens de vakantie
Kek jurkje toch? Te dragen mét en zonder bh…
Kun jij mij nog afzetten bij Poort of ga ik met het OV?

Outfits?

Ja, want je neemt toch een vestje mee voor als het eens een keer koud is in de avond, een bikini (of eigenlijk het liefste een stuk of zes. Vorig jaar had ik maar twee ingepakt en dat was toch echt veel te weinig), een of twee lange jurken (voor als we uit eten gaan), een spijkerbroek om in te reizen of juist een comfortabele joggingbroek en een stuk of wat t-shirts. Afgelopen zomer had ik voor een periode van drie weken maar drie t-shirts bij mij en dat was echt niet voldoende. Ook al had ik alles op elkaar afgestemd, zodat ik dacht voldoende outfits bij mij te hebben.

Als je bikini’s maar goed zitten

Dat over outfits dus. Maar specifiek over die bikini’s. Ik zal eerlijk opbiechten. Vroeger nam ik voor een vakantie van twee weken gewoon tussen de zeven en tien bikini’s mee. Waarom?!? Hoor ik je bijna zeggen. Dat vond ik toen heel normaal. Ik was gewend om in de ochtend de ene bikini aan te doen en een paar uur later een droge variant. Dat had ik geleerd tijdens vakanties in Turkije (van zeer ervaren mede-strandgangers). Op de een of andere manier belandden we vroeger altijd bij hele leuke plekjes waar de bekende Turkse jetset hun vakantie vierde. Toffe locaties in plaatsen aan de kust, die een paar jaar later – in Europa – werden gebombardeerd tot de hipste ‘places to be’.

Als je bikini maar goed zit, en meer zomerse outfits voor tijdens de vakantie

De duurste bikini ever

Toevallig postte ik een paar weken eerder een foto op Instagram van een aantal jaar geleden. We hadden destijds bedacht dat Mykonos wel een leuk Grieks eiland was om op vakantie te gaan. Geen idee dat Mykonos binnen Griekse kringen al ‘hot and happening’ was. Een aantal jaren later merkte ik dat het door ons bezochte Griekse eiland binnen Nederland ineens dé hotspot was om naartoe te gaan als je van zon, dansen op het strand, feesten en ‘gezien worden’ hield.

Over outfits gesproken

Maar goed, over outfits gesproken, of eigenlijk over een outfitje voor op het strand. Even een leuke anekdote. Ik kocht daar in het oude gedeelte van het stadje een waanzinnig mooie gele bikini. Wist ik veel dat Mykonos zo populair was dat de prijzen echt behoorlijk hoog waren. Daar kwamen we dus helaas wel achter. Van een hapje eten tot een cocktail doen. Een strandbedje huren of uiteindelijk een bikini kopen. Alles was hartstikke duur. Wat die gele bikini nu precies kostte? Dat laten we maar in het midden.

Als je bikini maar goed zit, en meer zomerse outfits voor tijdens de vakantie
Hoe vind je mijn ‘My Jewellery’-bikini?

My Jewellery heeft zulke leuke bikini’s!

Veel van mijn ‘oude’ bikini’s heb ik helaas niet meer. Want regelmatig van bikini-setje wisselen en alles zeer regelmatig dragen betekent namelijk ook dat het sneller slijt. Zeker nu ik regelmatig met mijn 11-jarige dochter de glijbanen in het zwembad van de vakantie-accomodaties test. Gelukkig heb ik nu een wel héél tof exemplaar besteld (en ontvangen) bij My Jewellery. Een van mijn favoriete merken overigens waarbij ik ook eerder ander leuks zoals rokjes heb besteld. Ook zo handig bij deze bikini. De labels zitten met draadjes vast aan het topje en broekje, dus je knipt ze er heel gemakkelijk af!

En stiekem nog veel meer leuks

Eerlijk is eerlijk. Ik had van de week mijn kast eens goed doorgenomen en geconstateerd dat ik relatief weinig zomerkleding heb overgehouden nadat ik met een kritische blik en onder begeleiding van Marie Kondo Consultant en Coach Miriam Bakker vorig jaar de inhoud van mijn kledingkasten had bekeken. Helemaal goed natuurlijk. Maar wel heel tof dat ik bij My Jewellery een aantal zomerse items mocht uitzoeken (en dat heb ik dan ook heel graag gedaan). Wel op zo’n manier dat ik alle items makkelijk kan combineren. ‘It’s all about outfits’ dus deze zomer!

Als je bikini maar goed zit, en meer zomerse outfits voor tijdens de vakantie

Heb jij jouw zomergarderobe al doorgenomen? En hoeveel bikini’s neem jij mee op vakantie?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

 

My Jewellery heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel