Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen

In Lifestyle, Ouders, Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was ergens begin veertig en ik droeg een kort rokje naar een of ander event. Mama, die bij ons was om op Mila te passen, keek naar mij en verzuchtte: “Oh kind, zolang het nog kan moet je een rokje blijven dragen. Het staat je zó goed“.

De generatie van toen

Dat had natuurlijk te maken met hoeveel strikter het was voor de generatie van mijn moeder. Het was destijds veel gebruikelijker om je ‘naar je leeftijd’ te kleden. Op de een of andere manier was het tijdsbeeld ook anders. Extravagant, extravert, opvallen? Als je al wat ouder was? Nou nee.

Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen

De aard van dit veertigplus-beestje: rokje, jurkje. Yes I can

Misschien was het wel meer de aard van het beestje en ben ik – als veertigplusser nu (als persoon) – gewoon heel anders dan mijn moeder vroeger was. Hoe dan ook ben ik haar opmerking. De zin over het rokje nooit vergeten. En draag ik ze gewoon ook nog: het rokje, (korte) zomerjurkjes, het mouwloze truitje, hemdje. Ja, ook als 48-jarige, want ik vind dat het zeker kan.

Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen

Gegeneraliseerd geneuzel op de vierkante centimeter

Toen ik dan ook het een en ander mocht uitzoeken van My Jewellery, aarzelde ik niet lang. Een bijzonder rokje. Een kort jurkje met laagjes. Prachtig! Zoals mijn beste vriendin zou zeggen: “Es hebt Deine Figur“. Je zou ze de kost moeten geven die vinden dat sommige dingen na je veertigste niet meer kunnen. Gegeneraliseerd geneuzel op de vierkante centimeter vind ik dat.

Iets met paspoppen in verschillende maten

En wat meer on topic trouwens. Als ik alle commotie rondom de Nike paspoppen in verschillende maten mag geloven (en de opmerkingen van Olcay Gulsen en Caroline Tensen daarover, die behoorlijk wat reacties hebben opgeroepen). Typisch Nederlands – vind ik – om een oordeel te hebben en daadwerkelijk te vellen over onderwerpen die met ‘body shaming‘ te maken hebben. Laat iedereen toch lekker in zijn waarde.

Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen

Kijk eens wat meer naar jezelf

Te dik, te dun. Te oud, te jong. “Dat kan toch niet meer als moeder” versus “Je kleedt je te ouwelijk als tiener“. Hou toch op! Ieder mens is anders. Kijk eens wat minder naar een ander en meer naar jezelf. Je voelt, ziet en weet heus wel wat bij je past (of niet). Laat iemand zijn eigen keuzes maken. Dat doe ik ook.

De prachtige sieraden van My Jewellery

Dat gezegd hebbende. Wat vind jij van de items die ik heb uitgezocht? Naast kleding gleed mijn blik (natuurlijk) ook naar de mooie sieraden van My Jewellery. Want naast de mooie gouden sieraden die ik heb is het gewoon ook hartstikke leuk om bijzonder key pieces te hebben – zoals dit ster / maan-kettinkje – en armcandy die je net even wat sneller en makkelijker draagt.

Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen

Roestvrijstaal verkleurt niet

Ik weet niet hoe jij dit doet, maar op vakantie neem ik niet altijd mijn mooiste sieraden (of erfstukken) mee. Bang dat ik ze kwijtraak of dat ze lelijk worden door zand, zee en zout. Deze y-shaped Galaxy Necklace is gemaakt van roestvrijstaal en zal dus niet verkleuren. Perfect. Het is dan net even wat makkelijker om het kettinkje te dragen. En los van dit alles. Vind je het niet waanzinnig leuk? Ik zie dit merk zo vaak in de leuke boetiekjes waar ik met enige regelmaat kom. En nu heb ik gewoon het leukste kettinkje en de mooiste armbandjes in mijn bezit.

Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen

“Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen”

Afijn, jullie bemerken mijn enthousiasme wel geloof ik. Dat kwam tijdens de fotoshoot dan ook direct omhoog. Zelden is het zo makkelijk geweest om blij huppelend in beeld te verschijnen. En dat als veertigplusser. Ik ben het dan ook echt helemaal eens met wat mama zei: “Zolang het nog kan, moet je een rokje dragen“.  En jurkjes en meer. Het hoeft echt niet altijd persé kort (of strak) te zijn. Draag wat bij je past. Maar voel je niet gelimiteerd door restricties die andere mensen menen je te mogen opleggen.

Be yourself.

Wat vinden jullie van de door mij uitgezochte items? En vind jij dat je na je veertigste bepaalde kledingstukken niet meer zou mogen / kunnen dragen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De genoemde items heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]