Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Reizend restaurant De Maaltuin introduceert de ‘WinterMaaltuin’? Yup, je kunt deze winter dineren op een aantal verrassende locaties én in een bijzondere, knusse sfeer. Het was dan ook fantastisch dat ik bij het persvent in de Werkspoorkathedraal in Utrecht aanwezig mocht zijn, als het ware een voorproefje op de WinterMaaltuin. Want wát was het genieten van deze beleving. Het is niet puur en alleen lekker en leuk uit eten gaan. Nee, het is echt een ervaring.

De WinterMaaltuin

Maar over de WinterMaaltuin. Het reizende restaurant strijkt onder andere neer bij de Koninklijke Stallen en het koetshuis van Paleis Soestdijk en op het industriële erfgoed van De Werkspoorkathedraal in Utrecht. Wat je kunt verwachten? Denk aan een bijzonder 5-gangen diner, aangepast op de hele bijzondere locatie. En dat niet alleen, want tijdens een bezoek aan De WinterMaaltuin worden je zintuigen echt geprikkeld. Door de locatie, maar zeker ook door de belevingen, prachtige verhalen en natuurlijk heerlijke gerechten die zijn geïnspireerd op de plek van de WinterMaaltuin.

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Verborgen parels

Wist je dat de chef zich voor het menu altijd laat inspireren door de bijzondere verhalen en ervaringen, geschiedenis en de omgeving? De WinterMaaltuin laat nu eenmaal graag zien dat Nederland vol zit met verborgen parels, en laat dit dan ook terugkomen op het bord in de vorm van lokale en seizoensgebonden producten. En dat niet alleen, want bij elke gang geniet je van een bijpassende wijn of mocktail én live muziek.

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Koud hè?

Ja, maar is dat niet frisjes dan in de koude wintermaanden? Nope, want elke pop-up locatie van De WinterMaaltuin wordt op duurzame wijze warm gehouden met bijvoorbeeld heaters en verwarmde Stoov kussens. Je kleedt jezelf er natuurlijk wel een beetje naar. Zo heb ik dat vorig jaar ook gedaan bij het diner in het koetshuis van Paleis Soestdijk. Maar just in case zijn er altijd meer dan genoeg dekentjes beschikbaar, mocht je nèt even wat meer warmte nodig hebben.

Edities WinterMaaltuin, ook tijdens de feestdagen

Oeh, dat klinkt tof! Hoor ik je bijna denken. Maar welke edities zijn er dan allemaal en is het ook te boeken tijdens de kerstdagen? Het antwoord is ja! Tijdens de feestdagen worden de locaties van De WinterMaaltuin extra feestelijk en gezellig aangekleed. Een prachtige en bijzondere plek voor een origineel kerstdiner. Met je partner, familie, vrienden of collega’s is één van de pop-up edities van De WinterMaaltuin een avond van om nooit meer te vergeten.

Ga jij ook naar de WinterMaaltuin?

Van Paleis Soestdijk tot Landhuis Vollenhoven

Welke edities er precies zullen plaatsvinden? De WinterMaaltuin is gestart op 2 november op het landgoed van Paleis Soestdijk. In de koninklijke stallen en het koetshuis genieten gasten van een heerlijke avond uit. Vanaf 8 december strijkt het reizende restaurant neer in de Werkspoorkathedraal te Utrecht, de allernieuwste locatie van De WinterMaaltuin, voor een uniek uitje in de winter. Later dit jaar worden er nog meer locaties bekend gemaakt. Dat kun je hier in de gaten houden.

Rory en de WinterTuin in de Werkspoorkathedraal

Mijn ervaring tijdens het persevent was echt fantastisch! Zoals ik aan het einde van de avond al zei tegen de organisatie is dit niet alleen een heerlijk (5-gangen) diner, maar een ware beleving waar je echt ín zit. De rondleiding bij de Werkspoorkathedraal, de verhalen van vroeger, de ervaringen die werden verteld via een aantal cassetterecorders op de tafel, de live muziek. En dan ook de locatie. Je ziet het wel op mijn foto’s. Lange tafels vol gezelligheid in het midden van een enorme ruimte (wist je dat de Euromast hier is gebouwd)?

Ben jij weleens naar een editie van De Maaltuin geweest? En welke locatie voor de WinterMaaltuin spreekt jou het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor dit geweldige persevent ben ik uitgenodigd