Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?

In Lifestyle by Roryblokzijl6 Comments

Wat kan er nog wèl met ‘ongeveertig’? Je kent het wel. Waar je vroeger – als puber of ‘jong volwassene’ – de trends wilde uitvinden (althans, zo zat ik destijds in elkaar). Is dat als veertigplusser toch een tikje anders. De opgelegde do’s en dont’s (geen korte rokjes, geen hemdjes of mouwloze t-shirts en nog véél meer) opvolgen? Nou nee. Dat maak ik zelf wel uit. De mode volgen? Niet persé. Maar even in alle oprechtheid. Is het nu niet veel meer dat je eruit haalt, wat op jou van toepassing is?

Biker, animal print en western

Ik noem maar een dwarsstraat. De trend in laarsjes op dit moment? Bikerboots, animal print en western. Ik zal je vertellen. Ik word van alles razend enthousiast. Voor ik het wist had ik de buckle boots in luipaardprint al aangeklikt. Totdat H. vroeg (eigenlijk net als mijn moeder vroeger): “Maar bij welke kleding trek je die dan aan?” Tja, daar zit wat in. Het zijn echte ‘eye catchers‘, echte ‘key pieces‘ in je garderobe. Geen laarsjes die je iedere dag aantrekt, want dan krijg je: “Daar hèb je haar weer met haar luipaard-laarsjes“. Dat zou zomaar een opmerking op het schoolplein kunnen zijn.

Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?

Wat kan er nog wèl?

Of ik mij daar wat van aantrek vraag je? Nee, juist niet. De noodzaak om op de ‘nu kopen’-knop te drukken wordt er bij mij juist alleen maar door versterkt. Maar goed. Inmiddels heb ik geleerd om eerst goed na te denken. Of beter gezegd. Een aantal dagen te wachten. Er over ‘een nachtje over te slapen’. Om dan toch tot de conclusie te komen dat ik de buckle boots in luipaardprint nog steeds wáánzinnig vind, maar dat het misschien toch niet de juiste keuze is. Voor alle duidelijkheid. Dat heeft dus niets te maken met een eventuele ‘Wat kan er nog wèl

Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?

Korte laarsjes, lange laarzen, biker laarsjes

Goed, bikerboots dan? In een slangenprint? Of een metallic look? Ja! Ook superleuk. Ware het niet dat ik al twee paar bikerboots in de kast heb staan. Een paar in een metallic look met glitter en een ander stoer en wat ruiger paar met studs. Hmmm. Luxe probleem? Ja zeker. Waarom ik zo met laarsjes bezig ben? Ik ben dol op laarzen. Lang, enkel, biker, alles is mogelijk. Onder een skinny jeans, een rokje, of zelfs onder een jurk. In de lente, herfst, winter maar soms ook in de zomer (ik zweer bij de combinatie van skinny jeans, wit hemdje en cowboylaarzen). Ik vind dat laarsjes ideaal te combineren zijn met alles. En laat ik nu net een paar hebben mogen uitzoeken van Sacha!

Iets met kipfilets en rijper zijn

Je begrijpt dat het wat lastig was om een keuze te maken. Zeker als je rekening moet of wilt houden met wat allemaal wel of niet meer kan op je ‘ongeveertigste’. Heel eerlijk? Over ‘wat kan er nog wèl’? Ik vind het klinkklare onzin. Waarom zou ik iets niet meer kunnen dragen, omdat ik qua leeftijd wat ‘rijper’ (wat een naar woord eigenlijk) ben geworden? Het gaat er toch om hoe je jezelf voelt? Wat bij je past? Het is toch zeker niet zo dat je na een zekere leeftijd geen hemdjes meer ‘mag’ dragen vanwege de eventuele ‘kipfilets’ bij je bovenarmen?

Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?

Hotpants en western boots?

Kijk, ik ga geen jeans-hotpants met gaten en rafels meer dragen met blote benen en een croptop. Maar wat kan er nog wèl dan? Als ik in de winter een zwarte hotpants combineer met een 60-denier panty, een lang jasje erover heen. Met mooie, stijlvolle zwarte lange laarzen? Of een kort rokje gecombineerd met een maillot en enkellaarzen? Ik zeg: doen. Aldus wierp ik eventuele bezwaren overboord en ben ik geslaagd voor een paar superleuke korte laarsjes. Een bepaalde trend? Ja zeker. Wat dacht je van de ‘western’-trend?

Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?

Cowboy, that’s me

Vroeger was ik er al weg van. Zwarte hoge cowboylaarzen. Het liefst met een enorme sleehak. En een zeer puntige voorkant. Geweldig. Ik had er lang voor gespaard en heb er heel veel plezier van gehad. Totdat ik mijn cowboylaarzen ging combineren met een (overigens doorzichtige) broek met enorm wijde pijpen. En ik met diezelfde geweldige punt van mijn laars … in de broek bleef hangen. Ja, tijdens het lopen. Wat er gebeurde? Wat bijna niet mogelijk is. Maar ik viel recht naar voren. Pijnlijk. In allerlei opzichten.

Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?

Everything is possible

Maar dat was rond mijn twintigste en daar heb ik van geleerd. Hoe mooi is het dat ik nu weer kan genieten van de trend van toen – in een aangepaste versie – met de eigenschappen van nu. Want dit korte cowboylaarsje vind ik heel leuk om te combineren met een skinny jeans voor naar school. Of met een kort rokje en een wat dikkere panty en zelfs voor een event, of feestje met een mooi jurkje. Mijn motto: everything is possible. Dat klinkt toch veel positiever dan: “Wat kan er nog wèl“?

Ongeveertig, wat kan er nog wèl (en wat niet meer)?
Vind je ze niet geweldig? Ik heb ze inmiddels veel gedragen en ze zitten heerlijk! Ik heb ze niet eens in hoeven lopen. Met leer van buiten én van binnen was dit de juiste keuze

Welke kledingstukken draag jij als veertig- (of misschien wel dertig-)plusser niet meer of juist (nog) wel?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze geweldige ’trip down memory lane’-laarsjes (ter waarde van 129,99) heb ik gekregen 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]