En dan lig je ineens bij een jonge hunk in bed. Iets met ‘durf te veranderen’

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl17 Comments

Durf te veranderen. Het thema van het JAN Netwerk Event van afgelopen vrijdag. Vorig jaar was de eerste keer dat ik bij het jaarlijkse netwerkevent van JAN Magazine aanwezig was geweest. En dat smaakte naar meer. Aldus kocht ik dit jaar wederom een kaartje en was ik erg benieuwd naar de uitwerking van het thema ‘durf te veranderen’.

Durf te veranderen

Want waar gaat verandering eigenlijk over? Verandering in je werk, verandering van baan, in de privé-sfeer? Veranderen, doen we dat eigenlijk regelmatig genoeg? Of graag? Of is veranderen juist iets wat spannend is? Wat we liever vermijden? En waardoor we uitstelgedrag gaan vertonen? Dit alles werd besproken op een heel toegankelijke manier tijdens het JAN Netwerk Event.

En dan lig je ineens bij een jonge hunk in bed. Iets met 'durf te veranderen'
Een prachtige locatie: Het Sieraad in Amsterdam

Grappig en toch heel kwetsbaar

Wat mij is bijgebleven? De ontzettend grappige manier waarop Esther Goedegebuure (hoofdredacteur JAN Magazine) zich heel kwetsbaar opstelde in de introductie. Grappig en toch kwetsbaar. Contradictie? Misschien, maar het thema werd daardoor juist heel herkenbaar. Het brak direct het ijs, waardoor ik nog meer open kwam te staan voor de middag.

Hotel Hartzeer

Susan Smit en Marion Pauw. Wat een leuke, open en oprechte vrouwen zijn dat. Waar mijn buurvrouw van te voren nog dacht dat ze daar eigenlijk niet zo’n zin in had, omdat zij het idee had dat het liefdesverdriet wel heel erg op een negatieve manier werd benadrukt in columns. Kwam ze er tijdens het interview helemaal op terug. Zowel Susan als Marion stelden zich ook enorm kwetsbaar op. Met humor, intelligentie en een twist. Het boek dat ze samen hebben geschreven ‘Hotel Hartzeer’ wil ik dan ook erg graag lezen.

En dan lig je ineens bij een jonge hunk in bed. Iets met 'durf te veranderen'
Schrijfsters Susan Smit (links) en Marion Pauw

Hij wil niet beffen

Dat Katinka Polderman zó grappig was, wist ik nog niet. En dat ik gewoon serieus met een brede glimlach heb geluisterd naar een lied over een vriend die niet wil beffen?!? Afijn, vrolijk wordt je zeker van deze bijzondere vrouw met een prachtige stem. Alles bij elkaar zorgde het ervoor dat zo’n 500 inmiddels erg vrolijke vrouwen in de pauze konden (bij)praten, netwerken en de stands van de sponsoren bezoeken. Ik vond mijn weg allereerst naar de stand van Peugeot, waar Tanja Deurloo – geurexpert – alles uitlegde over een van de fijne features van de prachtige 3008 SUV, de geurbeleving (je hebt de keuze uit verschillende geuren, afhankelijk van je stemming).

En dan lig je ineens bij een jonge hunk in bed

Veranderen heeft ook alles te maken met uit je comfortzone durven te komen. Toen een jongen bij een van de stands (van sponsor Simba matrassen) mij vroeg om bij een andere jongen op bed te komen liggen. Om het matras te ‘voelen’ en gezellig samen op de foto te gaan dacht ik: “Why not?” Waar volgens mij een aantal vrouwen wat gêne voelden, was dit voor mij juist het ultieme moment om eens iets anders te doen. Durven veranderen? Yes I can! De polaroid (zie boven) is een leuke herinnering…

Niet genoeg netwerktijd

Wat jammer was? Eigenlijk was de pauze van drie kwartier te kort om ècht te netwerken. Want als je de stands wilde bezoeken, een toiletbezoek plegen en ook nog even een kopje koffie wilde drinken, dan was er eigenlijk niet genoeg tijd om ook nog te netwerken. Jammer. Want de tijd na afloop van het programma was ook beperkt. Een glaasje wijn drinken? Weer dat toiletbezoek? Toch nog even naar de stands? Of richting huis gaan? Voor een volgende keer zou ik wat extra netwerktijd tussen de praatjes door erg waarderen. Heb je ook meteen wat meer interactie.

En dan lig je ineens bij een jonge hunk in bed. Iets met 'durf te veranderen'
Bij de stand van Peugeot

En ze leefden nog kort en gelukkig

Na de pauze gingen we een heel andere richting in voor wat betreft het thema veranderen. Met dichtgeknepen keel en tranen in mijn ogen heb ik geluisterd naar Carolien Spoors. De columniste van JAN, tevens journaliste. Zij las een column voor over haar verlies. Door een totaal onverwachte en opgedrongen verandering bleek ze wendbaarder te zijn dan ze dacht. Pas getrouwd en als moeder van een baby van 6 maanden, verloor zij haar grote liefde. Zelden heb ik een grote zaal vol vrouwen zo stil gezien.

Je mindset veranderen

Ook de presentatie van Janneke Niessen was er een om te onthouden. Waar ik van te voren een oordeel had: “Oh nee, dat wordt saai“. Bleek internetondernemer en tech-vrouw Janneke een superleuk verhaal te hebben over hoe belangrijk het is dat juist ook meisjes een goed beeld krijgen van de leuke tech-wereld. Overigens ook interessant is dat kinderen in de leeftijd van 5 – 7 jaar zich een beeld vormen van de stereotypes als bijvoorbeeld: papa werkt en mama? Ja, die is thuis.

En dan lig je ineens bij een jonge hunk in bed. Iets met 'durf te veranderen'
Vol verwondering zit ik – dankzij de VR-bril – in de prachtige 5008 SUV. Binnenkort ook in het echt?

Waarom zou je het dak repareren als de zon schijnt?

Een mooie uitspraak van Susan Smit die mij heeft geraakt? In het kader van durven veranderen: “Waarom zou je het dak repareren als de zon schijnt?” Prachtig gezegd en zó waar. Het staat voor mij voor niet vanuit angst leven. Leven in de dag. Op het moment. Kijken waar het pad je brengt. Een mooie afsluiting van dit artikel over het thema ‘durven veranderen’.

Durven veranderen? Iets voor jou? En wat is de grootste verandering die jij hebt door- of meegemaakt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Het toegangskaartje voor het JAN Netwerk Event heb ik zelf gekocht

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]