Waarom offline contact zo waardevol is

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl27 Comments

Offline contact? Tegenwoordig kan je toch alles wel online regelen? Dat is helemaal waar. En toch komen er bij mij zo nu en dan beelden van de film ‘The Net’ met Sandra Bullock omhoog. Een meisje dat als computeranaliste alles vanuit haar werkkamer aan het regelen was. Niet alleen vanuit huis werken, maar ook de boodschappen online doen, films bestellen, kleding kopen. Destijds – ik spreek over 1995 – was het nog een ‘nieuw’ toekomstbeeld en in het dagelijkse leven van toen nog helemaal niet gebruikelijk. Wie nu naar de film kijkt denkt waarschijnlijk: “Dûh, dat is toch heel normaal?

Offline is (en wordt steeds meer) belangrijk!

Dat vind ik dus niet. Ook al ben ik zelf steeds meer online gaan doen. Zoals online kleding shoppen – terwijl dat vroeger dus echt alleen maar offline of desnoods via postorder-boekjes kon zoals een Wehkamp of Klingel. En die bedrijven trouwens al jaren geleden ook online zijn gegaan – en chatten. Bijkletsen via Messenger of Instagram. Toch ga ik steeds meer richting #teamoffline. Toegegeven, online alles regelen kan best handig zijn. Het scheelt tijd. Het is lekker snel. Maar toch. Het voelt niet helemaal goed voor mij.

Waarom offline contact zo waardevol is
Wat een prachtig aangeklede tafel! De heerlijke en uitgebreide lunch is verzorgd door Hof Catering, de prachtige macarons (ze smaken net zo lekker als ze eruit zien) door My Cakes en de mooie bloemcreaties  door Bloemenwinkel Madelief

Waarom offline contact zo waardevol is

Alleen maar online contact?

Blijft er bij jou ook iets ‘knagen’? Offline zou belangrijker moeten zijn. Want dat is het èchte contact. Dat is wat er bij mij omhoog komt. Want vragen stellen en bestellen is makkelijk (online), maar bij echt contact kijk je elkaar in de ogen. Zeggen daden en bewegingen soms meer dan woorden. En komt de betekenis ook veel meer over. Zonder misverstanden. Vol begrip. Oprechte aandacht. Ik heb het er steeds vaker over. Fysiek in plaats van digitaal (kaarten). Offline in plaats van online (ontmoetingen).

Waarom offline contact zo waardevol is
Altijd lol met Claudia van Beautytag

Apotheek&Beauty

Zo vond ik het ook heel bijzonder om nu eindelijk de fysieke apotheek Apotheek&Beauty’ (de apotheek achter de webshops Apotheek&Huid – heb je de commercial op Sublime FM gehoord? – Apotheek&Man, Apotheek&Kind en Apotheek&Sport) in Monster te bewonderen. Monster, voor mij toch wel ruim een uur en een kwartier rijden (en terug in de spits zelfs twee uur). Toch had ik – toen Mariska van Marvelousz mij uitnodigde – direct het gevoel dat ik dit wilde doen.

Waarom offline contact zo waardevol is
Met zijn allen onze make-up verwijderen zodat we met onze ‘blote’ huid de behandelingen in konden gaan

Waarom offline contact zo waardevol is

Is het een apotheek, een salon of een gezondheidswinkel?

Ik had al eerder samengewerkt met Apotheek&Huid, toen ik het Vichy Idéalia Serum en de Idéalia Peeling van Vichy mocht testen en reviewen. Het contact was destijds heel fijn en prettig, maar wel online. Afgelopen vrijdag mocht ik de fysieke apotheek – of eigenlijk meer “Een gezondheids- en beautywinkel met een apotheek erin“, zoals apotheker Joost het zelf zegt – aanschouwen. Naast een gezellige ontvangst, een heerlijke lunch en vervolgens allerlei fijne behandelingen (ik noem: een huidanalyse via de Observ, een paraffine handpakking, een gezichtsbehandeling en last but not least een mooie make-up) kregen we een presentatie over het hoe en wat met littekens. Apotheker Joost Roth leerde ons veel over de huid.

Waarom offline contact zo waardevol is
Altijd enorm interessant om te horen wat men ziet in – en vindt van – je huid

Waarom offline contact zo waardevol is
En dit was zó bijzonder (en heerlijk!). Ik wilde mijn handen erna nóóit meer wassen… Zo heerlijk zacht en glad na de scrub en het paraffine-badje

Wat doet je huid met littekens?

Onze huid beschermt ons niet alleen tegen ziekteverwekkers en beschadigingen, maar de huid speelt ook een rol bij het constant houden van de lichaamstemperatuur en bevat maar liefst vier zintuigen (warmte-, koude-, druk- en tastzintuigen ) die ons informatie geven over de omgeving. Het was ook nuttig om meer te horen over het ontstaan van een litteken, welke fases het doorloopt en wat je kan doen bij een litteken (denk aan een oppervlakkige wond, een diepe wond of een afwijkend litteken). Joost vertelde over wie een groter risico loopt (denk aan bijvoorbeeld mensen met een donkere huidskleur of aan leeftijd – doordat kinderen groeien lopen zij meer risico op littekens) en wat de beste verzorging is bij littekens – een littekencrème of juist een siliconen-product).

Waarom offline contact zo waardevol is
Een hele fijne behandeling met producten van Medik8 door Carmen

Waarom offline contact zo waardevol is
Dank Marion voor de mooie make-up!

Wat zegt Apotheek&Beauty zelf?

Bij Apotheek & Beauty komen gezondheid en beauty samen: je haalt hier je medicijnen, maar ook je beautyproducten, je komt hier voor huidbehandelingen, workshops en zelfs voor injectables; kortom alles onder één modern dak. Waar Joost Roth -de apotheker met zijn team (huidtherapeuten, huidconsulenten en schoonheidsspecialistes) werkt en voor injectables de cosmetisch arts op bezoek komt.

Apotheek & Beauty is gespecialiseerd in dermocosmetica, huidverzorgingsproducten die echt werken op het gebied van huidveroudering, littekens, acne en meer. Een waar Beauty Walhalla met meer dan 115 merken zoals Vichy, La-Roche-Posay, Weleda, Pupa Milano, OGX, Medik8, Be Mineral, Dermasence, Indeed, Glad Skin, Eucerin, Embryolisse en Dermalogica“.

Waarom offline contact zo waardevol is
Liset van Beautydagboek, Heidi van Fabulous Feeling Blog, Anne-Marie van My Happy Kitchen

Offline gezelligheid met blogcollega’s

En natuurlijk was het ook heel leuk om weer eens bij te kletsen met de aanwezige blogcollega’s Heidi, Anne-Marie, Liset, Mariska en Claudia. Er gebeuren zoveel dingen in je offline leven. Hoe fijn is het dat je door online contact veel begrip krijgt en een vriendschap opbouwt. Maar elkaar ‘in real life‘ zien is oprecht een ontzettend prettige aanvulling. Elkaar in de ogen kijken. Je verhaal kunnen doen. Voelen dat er een klik is. Dat is voor mij zo waardevol. En dat zal het online ‘verkeer’ nooit kunnen overnemen. Ik pleit er dan ook voor om elkaar – met regelmaat – ‘irl‘ te ontmoeten. Joost en Mariska, dankjulliewel voor de uitnodiging, de gezelligheid en de mooie cadeaus. Heel graag tot een volgende keer!

Waarom offline contact zo waardevol is
Wat een waanzinnig cadeau (Cleansing Cure & Mask van Laviesage) en wat een prachtige goodiebag! Het mooie armbandje is van Zilver en Zoet. 

Ik mag jullie een korting geven!

Nieuwsgierig naar het assortiment van deze gezondheid- en beautywinkel (en apotheek) en benieuwd naar wat de webshop Apotheek&Huid jullie kan bieden? Gebruik kortingscode ‘Roryrj’ bij je online bestelling of in de winkel en krijg 10% korting èn gratis verzending (geldig t/m 31 december 2018)!

Waardeer jij de offline contacten genoeg? #teamonline of #teamoffline?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Photocredits van de ontzettend mooie foto’s: Marije van Studio 15|05
Photocredits uitgelichte foto: Mariska van Marvelousz
Voor dit event ben ik uitgenodigd
Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]