Eerste hulp bij moederangsten: Stokke Flexi Bath

In Babytalk by Roryblokzijl2 Comments

 
Eerste hulp bij moederangsten: Stokke Flexi Bath

Eerste hulp bij moederangsten: Stokke Flexi Bath

Moederangsten? Ik generaliseer een beetje. Waarschijnlijk heeft niet iedereen er last van. Maar ik wel. Big time soms. Is dat inherent aan het op latere leeftijd een kind krijgen? Interessante vraag. Ik merk dat ik het zeker zo voel. Het is mijn eerste kind. Ik ben wat ouder. Heb veel meegemaakt. Weet wat er allemaal mis kan gaan. Sta niet meer zo ‘los’ in het leven.

Definieer ‘moederangsten’

Wat versta je dan precies onder moederangsten? In de allereerste fase vlak na de geboorte: ademt ze nog? Wat is dat voor gek geluid? Heeft ze pijn? Is die kruik niet te heet? Tien keer checken of de dop echt goed is dichtgedraaid en niet lekt. Ligt ze niet onder de lakentjes met haar hoofdje? En ga zo maar door. Denk je dat het minder erg wordt als ze eenmaal ouder worden? Niets is minder waar. Een dreumes wil traplopen (we hebben een open trap). Wil klimmen. Op banken en stoelen klauteren. Over hekjes kruipen.

Badderen, badderen, badderen

En natuurlijk heb je ook het ‘in bad doen’ van je kindje. Als ze nog een kleine baby is doe je dat gewoon alleen, in het standaard baby badje. Ook spannend trouwens. Het hoofdje ondersteunen met één hand en met de andere hand je baby wassen (hier zou de Flexi Bath – met Newborn Support dan – ook enorm van pas zijn gekomen trouwens). Dan uiteindelijk baby vanuit het badje snel – snel – snel op het aankleedkussen krijgen en afdrogen. Maar dan is ze ineens ouder. Een echte bewegelijke dreumes en het babybadje te klein. Wat heb je dan voor opties? De douche is er een. In ons geval geen succes. Gelukkig hebben we ook nog een ligbad. Maar dat is groot en gevuld met veel, heel veel water. Weer spannend.

Eerste hulp bij moederangsten: Stokke Flexi Bath

Stokke Flexi Bath

Daarom gaat een van ons steeds samen met haar in bad. De ander kan het glibberige, gladde, ontzettend dierbare wezentje dan uit bad tillen en droogmaken. Ideaal. Maar wat als je alleen thuis bent? De ideale oplossing is dan: de Stokke Flexi Bath. Klein, compact, opvouwbaar (dus makkelijk op te bergen) en gewoon heel erg handig. Handzaam formaat. Je kan het badje in de douche neerzetten, desnoods in het (lege) ligbad of gewoon op de badkamervloer. Ook handig om mee te nemen op vakantie. Voor mij ideaal omdat ik dit gewoon in mijn eentje kan doen.

Eerste hulp bij moederangsten: Stokke Flexi Bath
 We kunnen het én mooier maken, én makkelijker

Waar het vanzelfsprekend om gaat is dat je je kind nooit alleen in een bad of badje laat. Of het nu om een babybadje, een ligbad of een Stokke Flexi Bath gaat. Geen moment. Geen nanoseconde. Dat staat buiten kijf. Maar om een – voor sommigen – misschien wel lastig of onhandig moment makkelijker te maken? Daar ben ik altijd voor. Mij heeft het in ieder geval enorm geholpen. En dat het ontwerp en de kleur ook erg fijn zijn, werkt natuurlijk ook mee.

Moederangsten, herkenbaar?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dit product heb ik toegestuurd gekregen

Ontvang mijn lijst top 9 boeken, waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad tijdens mijn zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte!

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]