Remedie tegen dunner wordend haar?

In Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Een remedie? Tegen een haardos die helaas wat dunner lijkt te worden? Bestaat dat? Maar los daarvan. Is het ook echt zo, dat die haardos dunner wordt? Of is het een aanname? Iets wat we van anderen horen: “Als je wat ouder wordt, dan krijg je minder / dunner haar“. En waar we soms in meegaan. I don’t think so. Ik geloof niet in aannames. Want ieder persoon is anders. Je moet je niet blind staren op ‘hoe het hoort te gaan’ of ‘hoe het volgens anderen lijkt te zijn’.

Ik zie daar een witte haar

Kijk, natuurlijk komt ineens hier en daar een grijze haar erboven uit piepen. En die haal ik graag weg. Geef ik eerlijk toe. Met een pincet even een grijswit haartje eruit rukken. Maar om nu met een bozig gezicht aan mijn haar te plukken, in aanwezigheid van mijn kind? Nee hoor. Want ik wil haar ook meegeven dat het een natuurlijk proces is. Ouder worden. Ik wil haar laten zien dat mijn zelfbeeld positief is.

Remedie tegen dunner wordend haar?
Ok ok, als 47-jarige mag ik niet zeuren over een enkele grijze haar. Maar dat mijn haardos dunner aan het worden is … zie ik toch wel

Het zijn allemaal fases

Het leven bestaat uit fases. Heel geleidelijk (en in het begin wat minder geleidelijk, maar juist heel snel) groei je van het een in het ander. Van baby naar dreumes, peuter en kleuter gaat razendsnel. Maar van je dertigste richting je vijftigste gaat het heel geleidelijk en bijna ongemerkt. Ik zeg bijna. Want de bladen, televisie, internet en anders wel de mensen om je heen aarzelen niet om je te wijzen op het begrip ‘eeuwig jong’.

Overal is een remedie voor

Overal lijkt een remedie voor te zijn. Rimpels: botox of fillers zijn voor sommigen ideaal. Buikje: aan de slag in de sportschool. Komen we meteen bij het verschil in oplossingen. Want de ene remedie is de andere niet. Ik ga meteen met de billen bloot. Ik geloof niet in plastische chirurgie, botox of oplossingen in diezelfde categorie. Los van het feit dat ik het onnatuurlijk vind, heb ik gewoon een grote angst voor ‘missers’. Natuurlijk heb ik het niet over mensen die echt last hebben van dingen als flink overhangende oogleden. En sowieso moet iedereen het voor zich weten.

Een natuurlijke remedie lijkt een goede oplossing

Sporten is een ‘natuurlijke’ remedie waar ik zelf heel erg achter sta. Inmiddels praktiseer ik het zelf niet genoeg meer. Ik ben van drie naar twee keer in de week sporten gegaan. Eigenlijk te weinig (vind ik zelf). Maar hé. Het is beter dan niets. Of ik het zie als een remedie om af te vallen? Nee, maar wel als een middel om jezelf lekker in je vel te voelen. En misschien ook wel om wat strakker te blijven. Moet ik eerlijk toegeven.

Schoonheid van binnenuit

Maar serieus. Als ik het te druk heb is het eerste wat ik skip de o zo nodige en fijne sportles. Want ik merk dat ik – als ik er eenmaal ben – het hartstikke lekker vind om op leuke muziek een flinke work-out te doen. Ik voel het aan alles. Niet alleen fysiek, maar juist ook in mijn hoofd. Ik ben zo druk bezig met pasjes, gewichten en mijn lijf dat piekeren letterlijk niet meer kan. Als het ware schoonheid van binnenuit. Daar sta ik zeker voor.

Remedie tegen dunner wordend haar?

En toen was daar … Oenobiol

En toen kwam het merk Oenobiol op mijn pad. Een bedrijf en merk wat al jarenlang heel succesvol is in Frankrijk, heeft zijn weg naar Nederland gevonden. En daar ben ik heel blij mee. Want ik mag – als ambassadrice – een half jaar lang hun beauty supplementen gebruiken en reviewen. Letterlijk schoonheid van binnenuit. Waar ik voor heb gekozen uit de bestaande 5 lijnen (Beauty, Silhouette, Skin support, Skin support sun, Hair support)? Mijn interesse ging het meest uit naar de Oenobiol Hair support volume (voor sterk en vol haar). Waarom?

Oenobiol Hair support volume … een remedie?

Zoals ik vertelde is mijn haar bij mij wel een dingetje. Ik heb altijd mooi, vol en gezond haar gehad. Dat is nog steeds wel het geval (ik krijg nog altijd veel complimenten), maar ik zie zelf wel dat mijn zwangerschap van vijf jaar terug – en mijn leeftijd – toch effect hebben op de dikte van mijn haardos. En op de kwaliteit van het haar. Het oogt toch sneller wat droog dan vroeger. En het lijkt wel alsof ik na een wasbeurt best veel haarverlies heb. Allemaal redenen om dit graag te proberen. Waarom zie ik deze kuur als een remedie? Wat doen de beauty supplementen dan eigenlijk vraag je?

I love natuurlijk

Allereerst ben ik blij met de natuurlijke ingrediënten. De formule bevat – bij Oenobiol Hair support volume – onder andere pompoenzaadolie en verschillende B-vitaminen (zoals vitamine B8 – biotine). Anders zou ik het überhaupt niet hebben geprobeerd. De belofte van sterk, vol en mooi haar – met ondersteuning van gezonde haarwortels en haargroei – spreekt mij erg aan. Wat ik daarvoor moet doen? Twee tabletten per dag innemen tijdens een maaltijd voor minimaal drie aaneengesloten maanden (zolang duurt een kuur). Ik combineer het met het ontbijt en dat werkt voor mij prima.

Remedie tegen dunner wordend haar?

Een goede review: langdurig en zorgvuldig testen

Wist je trouwens dat nieuw haar 3 tot 6 maanden nodig heeft om zich te ontwikkelen? Vandaar dat ik dit product graag 6 maanden wil testen om een zo goed mogelijke, gedegen review te kunnen geven. Ik gebruik de beauty supplementen nu ongeveer een maand en dat is te kort om al iets over de werking te kunnen zeggen. Wel heb ik alle vertrouwen in het product, want supplementen innemen is iets wat ik normaal gesproken niet zo snel doe. De uitleg, de enthousiaste mensen van Oenobiol, de manier waarop Oenobiol wetenschap en voeding heeft gecombineerd, de uitstraling van een lang bestaand, succesvol merk zorgt er bij mij voor, dat ik ervoor ga.

Ik ben benieuwd wat voor verandering ik aan mijn haren zal zien en ervaren! En natuurlijk houd ik jullie via mijn blog (en Instagram) op de hoogte.

Zijn jullie bekend met het merk Oenobiol? En wat voor veranderingen zien jullie aan je haar naarmate de jaren vorderen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De twee kuren à drie maanden van Oenobiol (Hair support volume) heb ik ontvangen. Dit verandert niets aan mijn oprechte mening.

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]