Do the disco! Dansen in de tuin + winactie Zenner

In Lifestyle by Roryblokzijl38 Comments

Ah … disco! Bij het horen van dat woord begint het al te kriebelen. Mijn voetjes hebben zin om weer de fijnste dans-moves te maken. Maar … het is mij de laatste tijd – of eigenlijk alweer een hele tijd – teveel. Het bloggen slokt nagenoeg al mijn tijd op. Schrijven doe ik tijdens schooluren van dochterlief, in de avonden en soms ook gedurende het grootste deel van het weekend. Zelfs mijn workouts op de sportschool laat ik al snel vallen als mijn agenda te vol is (of ik te moe).

De lat erg hoog leggen

Jammer. En eigenlijk … een tikje ‘slecht’, want lichaamsbeweging zorgt juist voor de broodnodige ontspanning. Al is het zinloos om zo over jezelf te oordelen en te streng te zijn. Veel beter is het om te kijken naar wat je eigenlijk wilt. En daarnaar te handelen. Want als je de lat voor jezelf zo hoog legt? Wie zorgt er dan eigenlijk voor de meeste stress? Juist … jijzelf.

Schrijfster en hulpmoeder

Een kijkje in mijn to-do lijstje vraag je? Met stip bovenaan staat schrijven (ook omdat ik het hartstikke leuk vind. Eigenlijk júist omdat ik het zo leuk vind). Ook lever ik graag een bijdrage als betrokken ouder aan de school van mijn dochtertje. Niet alleen als MR-lid, maar ook als hulpmoeder bij activiteiten en bij het organiseren van bijeenkomsten om de betrokkenheid van de ouders onderling te vergroten. Want alleen maar ‘hallo’ en ‘dag’ zeggen tegen elkaar op het schoolplein vind ik te weinig.

Do the disco! Dansen in de tuin + winactie
Kijk de strikjes-snapclips en de glitter cable elastics

Aanhikken tegen het opruimen

En ei-gen-lijk blijf ik maar aanhikken tegen het opruimen. In eerste instantie het opruimen van onze zolder die helemaal volgroeit met de voorraden kleertjes van ons dochtertje. Maar ook met de was. Spulletjes die we niet meer gebruiken maar eventueel nog willen versturen naar Indonesië. Spullen die we willen verkopen. Kleding die we willen weggeven. Op de een of andere manier kan ik van bepaalde spullen geen afstand doen. Ja, dat zegt iets over mij en over een grotere achterliggende reden. Waar ik (nog) niet in wil duiken overigens.

Dansen (in de disco, club of tijdens een feestje) = energie opladen

Ruimte in huis is ruimte in je hoofd. Met zo nu en dan een opleving door een fijne cursus, boek of stimulerende woorden van een mede-opruimster lijkt het de goede kant op te gaan. Maar dan heb ik ineens weer veel te weinig tijd en dan blijft alles weer liggen. Net als die zo geliefde sportles. Of het avondje dansen. Zo jammer. Want hoe laat het ook wordt tijdens een ‘dansje doen’. Hoe laat (of vroeg) ik ook in bed lig. Ik merk dat ik er reteveel energie van krijg. Waardoor ik alles weer aankan. En dan ook rustig in een half uur tijd fluitend een doos of twee naar de Kringloop breng.

Een beetje van hem, een beetje van haar, maar het meest … van zichzelf

Zo grappig om te zien hoe dochterlief in elkaar zit. Qua uiterlijk is ze een echte mini-me. Qua gedrag heeft ze ook heel veel van H. Waar het glas bij mij een enkele keer nog weleens halfleeg kan zijn (bijna niet meer overigens!) is het bij hem – en dus ook bij haar – juist meestal halfvol. Maar bovenal, heeft ze hele mooie en fijne eigenschappen van zichzelf. Vrolijk en letterlijk dansend geniet ze vol vertrouwen en voluit van het leven. Daar kan ik nog wat van leren.

Do the disco! Dansen in de tuin + winactie
De haarband van pailletten zorgt voor een disco-gevoel

Disco-collectie van Zenner

Toen ik dan ook een selectie van de ontzettend leuke ‘Disco’-collectie van Zenner toegestuurd kreeg hadden we het snel bedacht. Dansen met een discobol in de tuin! Want: “Mama, het zonnetje schijnt. Dan zien we allemaal vrolijke lichtjes van de discobol afkomen“. Vrolijk, blij, genieten. Eigenschappen van Mila die ik ook zie bij deze leuke collectie voor meisjes. Een puntje van aandacht: de haarband – die werkelijk superleuk is – zit behoorlijk (te) strak om haar hoofdje.

Winactie! (gesloten)

Waar wij ontzettend verwend zijn met mooie haaraccessoires besloot ik dat ik ook best eens iets met jullie mag delen. En mag ik van Zenner twee verschillende verrassingssets (elk bestaande uit vier van de acht items hieronder) van de Disco-collectie weggeven! Voor jullie prinsesjes. Want hoe leuk is het om tijdens de kouder wordende dagen te genieten van leuke, vrolijke accessoires met als thema ‘Disco’?

Do the disco! Dansen in de tuin + winactie

Meedoen?
  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet (en voor wie). Een like onder het (Facebook-)bericht is natuurlijk hartstikke leuk.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van vrijdag 27 oktober tot en met vrijdag 3 november 2017, 00.00 uur.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en toekomstige winacties!

Genieten van het leven. Iets wat ik heel mooi vind aan (kleine) kinderen. Zie jij dat ook zo bij jouw kinderen? En waar genieten zij het meeste van?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Zenner accessoires zijn verkrijgbaar bij de drogist

Deze leuke ‘Disco’-collectie is tot midden november verkrijgbaar!

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen