Zorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIE Muffy Baby

In Lifestyle by Roryblokzijl20 Comments

Oren? Heel belangrijk. Het begint al kort na de geboorte. De gehoortest. Je baby is pas een paar dagen (of weken) oud en ineens komt er iemand langs (vaak van het consultatiebureau) die een gehoortest bij je baby afneemt. Waarom dat zo belangrijk is? Volgens de site van de RIVM (waar ze het overigens ‘gehoorscreening’ noemen) is een goed gehoor heel belangrijk. Niet alleen voor de ontwikkeling van de taal maar ook voor het goed leren praten. Essentieel dus.

Gehoortest bij de oren van een baby

Gelukkig was de gehoortest positief bij ons dochtertje. En dat wilde ik ook graag zo houden. Eerlijk is eerlijk. In eerste instantie hield ik mij niet zo heel erg bezig met de gevolgen die harde geluiden zouden kunnen hebben op het gehoor van ons kind. Wel merkte ik al vrij snel dat Mila – toen ze nog een klein baby’tje was – oprecht kon schrikken van harde en met name onverwachtse geluiden. Ze maakte dan letterlijk een sprongetje in de kinderwagen. Laat staan toen we met haar door een hele drukke winkelstraat vol live muziek liepen tijdens (toen nog) Koninginnedag (ze was geloof ik 4 maanden oud). Waarom hebben we dat in hemelsnaam gedaan? Ik vermoed dat het mij toen al aan het denken heeft gezet.

Een nare piep in mijn oren

Zeker toen ik later zelf een vervelende piep in mijn oren kreeg. Even wat achtergrondinformatie. Ik ben echt dol op dansen (in clubs, op feesten). Van heel frequent (minimaal een keer per maand) is het inmiddels naar nauwelijks meer dan een keer per jaar gegaan (oei, dit is confronterend). Maar de laatste paar maal viel het mij echt op dat het geluid loeihard stond. Zó hard, dat ik ineens een gekke piep in mijn oor hoorde. Een piep die aanhield, ook nog toen ik in bed lag. En het stil was om mij heen. Ik weet  niet of je het herkent, maar het benauwde mij ontzettend. Dat het ineens nooit meer stil was.

Suizende oren

Natuurlijk was ik bang – ooit schuilde er een ware hypochonder in mij – dat het tinnitus zou zijn (ook wel oorsuizen genoemd). Waarom? Omdat ik altijd zonder oordopjes vol het clubleven ben ingedoken. Dansen van 11 tot 4.00 uur? Het was – in de weekends – eerder regel dan uitzondering. Dat ik ook nog graag op en bij het podium danste (lekker dicht bij de boxen dus) hielp ook niet mee. Gelukkig was het geen tinnitus en gingen de klachten na een aantal weken over. De geleerde les: je weet pas wat je hebt als het er – tijdelijk – niet meer is. Je gehoor is zó belangrijk.

Klaar! Alleen nog feesten met oordopjes in

Daarna was het ineens klaar. Ik ging alleen nog maar uit met oordopjes in. Waar ik eerst de meest goedkope oordopjes probeerde (werkte niet, schoot zo mijn oor uit) kwam ik al vrij snel bij de Alpine Plug uit. Ideaal! Je kan de transparante oordopjes goed in je oor doen. Ze zijn nagenoeg onzichtbaar, fijne pasvorm. Wil je ze uitdoen? Prima de luxe. Je krijgt er een handige ‘miniboxx‘ bij die je zo aan je sleutelbos kunt klikken. Ik heb de oordopjes ook weleens tijdens een feest uitgedaan. Om te ervaren hoe hard het geluid ook alweer was … Ik schrok mij kapot. Wat een lawaai ineens. Onbegrijpelijk dat ik niet veel eerder naar oordopjes heb gegrepen.

Zorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIE
Dit zijn de oordopjes die ik ALTIJD gebruik als ik uitga (links) en slaap (ja, De Man snurkte een behoorlijke tijd heel erg. Inmiddels is dat niet meer zo, maar kan ik niet meer zonder oordopjes slapen. Heerlijk die stilte…)

Het afscheid van K3 in decibellen

Je begrijpt. Toen wij met dochter voor het eerst naar een concert gingen (meteen het K3-afscheidsconcert) wilde ik geen risico nemen en ik bestelde online de Alpine Pluggies Kids. Wist je dat dit product de winnaar van de RedDot award 2015 was? Het voorkomt gehoorbeschadiging bij je kind. In angst leven? Teveel willen beschermen? Nee hoor, gewoon logisch nadenken vind ik. Want waar ik – naïef als ik ben – eerst nog wel dacht dat ze bij het concert rekening zouden houden met de tere oortjes van kinderen. Ben ik nu echt genezen. Mijn hemel, wat een ontzettende keiharde muziek!

Zorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIE
Op de foto’s van het K3-concert zie je de Pluggies Kids niet zitten, maar ook bij Koningsdag (op Ameland dit jaar!) hebben we ze gebruikt (en het was nodig!)

Pluggies Kids it is

Sindsdien is het overduidelijk. Gaan we naar een festival, concert of zelfs maar een viering van Koningsdag? De Pluggies Kids gaan in. Het enige nadeel wat ik ondervond? Net zoals bij mijzelf lijkt de oorschelp bij mijn dochtertje anders gevormd. En heb ik het gevoel dat de oordopjes minder goed blijven zitten. Nu ik weet dat ik eerst het oor – zachtjes! – iets naar achter moet trekken om vervolgens het dopje in te brengen gaat het wel wat beter. Maar toch was ik erg nieuwsgierig wat nu het verschil zou zijn met een Alpine Muffy. Echte oorkappen. Die je óp de oren plaatst. Zou het meer afsluiten? Het geluid nog meer buiten houden? En wat vindt dochterlief er zelf van (want oorkappen zie je natuurlijk veel duidelijker dan de Pluggies Kids).

Zorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIE
Dus het oortje (zachtjes!) iets naar achteren trekken en dan het oordopje inbrengen. Hij kan nog iets dieper dan je op de foto ziet

Alpine Muffy, oorkappen met veel toegevoegde waarde

Ik mocht een exemplaar van de Alpine Muffy reviewen. De allereerste reactie? Heel spontaan? “Wow, mama! Wat zijn ze mooi. En roze!“. Ok, dat is het uiterlijke aspect wat natuurlijk ook meespeelt. Hoe aantrekkelijker het uiterlijk, hoe fijner het is om de oorkappen daadwerkelijk te gebruiken. En de werking? Heel eerlijk? Ik heb het gevoel dat het beter afsluit. De omgevingsgeluiden vermindert. Ik merk het aan de altijd grappige situatie dat ze bijna schreeuwde (met oorkappen op): “Mama! Het werkt goed hoor. IK HOOR JE WEL MAAR VEEL ZACHTER!” Helaas hebben we het niet kunnen testen tijdens een concert, maar wel met harde muziek en met onze eigen stemmen.

Zorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIE
Wat is ze blij en enthousiast! Let wel. Dit was direct ná het uitpakken. De band moet nog meer óp het hoofd, zodat er nagenoeg geen ruimte meer te zien is

Bescherm de oren van je baby en kind

Los van het feit dat ze deze oorkappen zéker opkrijgt tijdens een Oud en Nieuw-viering vind ik een hele belangrijke toegevoegde waarde dat ze eventueel ook kunnen helpen om beter geconcentreerd te leren en lezen. Het belang van haar oren staat voorop. Met de kennis die ik nu heb weet ik dat – als ik dit had geweten – zeker de Alpine Muffy Baby zou hebben aangeschaft. Het had misschien wel een hoop (schrik-)sprongetjes gescheeld. Maar gedane zaken nemen geen keer. Het positieve nieuws? Met de kennis die ik nu heb kan ik jullie adviseren.

Muffy Baby

Wist je dat de Muffy Baby geschikt is voor baby’s en peuters van 3 tot 36 maanden? Het beschermt niet alleen het gehoor tegen schadelijk geluid (denk ook aan drilboren) en harde muziek, maar het kan je kindje ook helpen om overprikkeling tegen te gaan. De elastische hoofdband is zacht en elastisch en geeft geen druk op het hoofdje. Ook fijn om te weten. Het is de enige veilige CE-gemarkeerde baby oorkap in Europa.

Zorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIEZorg goed voor jouw oren en die van je kindje + WINACTIE

WIN-ACTIE (gesloten)

Ik mag één exemplaar van de Muffy Baby twv € 27,95 weggeven! Ontzettend fijn dat ik bij kan dragen aan een stukje bewustwording maar ook een van jullie mag verblijden met deze fijne oorkappen voor je baby. Hoe je meedoet?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet.
  • Geef aan in welke kleur je de Muffy Baby zou willen winnen (mooi roze of prachtig blauw)
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van 16 juni tot en met 30 juni, 00.00 uur.
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Bescherm jij het gehoor van je kind? En ga jij weleens naar concerten of festival met je kind(eren)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De roze Alpine Muffy (te koop voor € 22,95) heb ik toegezonden gekregen

De Alpine Pluggies Kids (te koop voor € 12,95) heb ik zelf gekocht

Dit artikel is een samenwerking

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]