Veiligheid op de fiets! – review Nutcase fietshelm

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Veiligheid op de fiets! Dat lijkt mij duidelijk toch? Het is voor ons allemaal heel belangrijk. Maar voor (kleine) kinderen helemaal. Dat peuter een fietshelm opkreeg toen ze voor het eerst zelf ging fietsen is duidelijk. Waarom ik dat bij het oefenen op de loopfiets níet heb gedaan. En…nog belangrijker – in het begin – bij papa voorop de fiets ook niet is mij nog volkomen duister.

Met volle vaart vooruit

Want je kan zelf nog zó voorzichtig zijn. Als iemand anders met volle vaart jouw fiets ramt. Kan er van alles en nog wat gebeuren. Het kinderhoofdje is nog zo klein, zacht en kwetsbaar. Hoe is het dan ook mogelijk dat juist ik niet veel eerder ben begonnen met haar een fietshelm op te zetten? Iemand die volledig gericht is op de veiligheid van haar kind. Ja, soms misschien tot in het extreme.

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Iets met doordrammen en een fietshelm

Eerlijk is eerlijk. Manlief en ik zijn best verschillend. In onze opvattingen over wat wel of niet kan. Dat geldt ook in de opvoeding van onze kleuter. Maar normaal gesproken komen we er wel uit. Het dragen van een fietshelm bij papa op de fiets was wèl een heikel punt. Ik heb letterlijk moeten doordrammen om voor elkaar te krijgen dat de fietshelm voorop (en inmiddels alweer een tijdje achterop) gedragen wordt door kleuterdochter.

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Kijk mama, zonder zijwieltjes

Grappig genoeg waren we het er wel meteen over eens dat vanaf de eerste fietspogingen (Mila fietst vanaf haar derde jaar zonder zijwieltjes) een fietshelm op moest. Blijkbaar lijkt dat meer ‘gevaarlijk’ dan bij een van de ouders op de fiets. Nu ben ik zelf een slechte fietser. Eerlijk zijn Rory. Vooruit, ik heb een hékel aan fietsen. Heb ook geen fiets. Ik zie mijzelf als een gevaar op de weg (fietsen dan. Qua autorijden “rijd je als een man“, aldus de uitspraak van manlief. Ik zie het maar als een compliment). Dus Mila zit alleen bij papa achterop.

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Wat voor case? Nutcase!

De eerste fietshelm die we voor haar hebben gekocht was eigenlijk een aankoop at random. Ook weer zoiets. Waar ik meestal van te voren alle veiligheidsvoorschriften doorpluis heb ik dat bij de eerste fietshelm helemaal niet gedaan! Maar nu Mila zelfs al naar een grotere fiets is gegaan wilde ik direct op zoek naar een ècht goede fietshelm. De kosmos voelde dat waarschijnlijk haarfijn aan, want deze fijne, veilige en supermooie fietshelm van Nutcase kwam spontaan op mijn pad.

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Degelijk, veilig, uniek!

Degelijk, veilig, stevig, mooi design. Het trok en trekt mijn aandacht. Als eerste kijk ik voornamelijk naar de kwaliteit van producten. Degelijkheid is ook een eigenschap die ik belangrijk vind. En uiteindelijk staat een leuk design ook op mijn wensenlijstje. Ik kan je vertellen. Dan zit je bij Nutcase wel goed. Mila mocht er zelf eentje uitkiezen. De keuze is erg groot. Voor ieder wat wils. Toch sprong eentje er erg uit. Ladybug it is. Als ik toch nog een minpuntje moet bedenken. Mila vond de fietshelm in het begin best zwaar. Maar het went snel. De helm ligt klaar voor iedere fietstocht!

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Niet dwingen, maar inspireren

Ik vind het belangrijk dat ouders èn kinderen beseffen dat het belangrijk is om een fietshelm te dragen in het (fiets)verkeer. Het liefst van kleins af aan. Dat lukt – denk ik – beter door te inspireren dan te dwingen. Ik kan mij dan ook helemaal vinden in het verhaal van Nutcase-founder Micheal Morrow. Een citaat: “Morrow vindt dat Nutcase precies het juiste soort creativiteit biedt om kinderen van alle leeftijden te inspireren om een helm te dragen. In plaats van te horen dat ze de helmen verplicht moeten dragen en met het met tegenzin doen uit angst om een boete of een preek van hun ouders te krijgen. “Men moet de helm met plezier dragen. Diegene is een ‘Nutcase’!”.

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Veiligheid op de fiets! - review Nutcase fietshelm

Draagt jouw kind een fietshelm? En wat vind jij van deze stevige en unieke fietshelmen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegestuurd gekregen

De Baby Nutty is verkrijgbaar voor € 54,95 De Little Nutty voor € 69,95

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]