8 tips om er na je 40e goed uit te zien

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

8 tips om er na je 40e goed uit te zien

Mijn lichaam is mijn tempel“.  Een uitspraak die ik ooit ergens heb gelezen. Wat overdreven! Dacht ik toen nog. Inmiddels zit ik er wel wat anders in. Let’s face it. Ik kan blijven vertellen dat je zo jong bent als je je voelt. En dat is nog steeds helemaal waar. De achterliggende gedachte is natuurlijk van belang: je moet er wel wat voor doen! 

1. Mooi oud(er) worden

Laten we allereerst blij zijn dat we ouder mogen worden! De manier waarop kan je wel beïnvloeden. Ouder worden en er goed uit blijven zien. Ik heb het niet over cosmetische ingrepen. Wel over een goede reiniging van je gezicht, goede crèmes, bodylotions. Wat ik bedoel: een goede verzorging van je gezicht en lichaam. Een kapsel wat bij je past. Er op je 40e goed uitzien.

Maar laat ik ophouden om bezig te zijn met het uiterlijk. Je innerlijk is namelijk nog veel belangrijker dan dat. Ik geloof heilig in ‘mooi van binnen is mooi van buiten’.

2. Beweeg

Of dat nu een paar keer per week trainen in de sportschool is of wandelen. Of fietsen naar je werk. Geen tijd? Druk aan het werk? Neem eens de trap in plaats van de lift. Ga rechtstreeks naar een collega in plaats van te mailen. Speel met je kind. Ga lekker dansen. Goed! Bewegen is goed voor je ziel.

3. Mediteer

In onze drukke levens, gevuld met werk, gezin, sociaal leven en let’s not forget. De social media die nooit ophoudt. Is het een 24/7-leven geworden. Er is zó weinig ruimte voor ontspanning. Neem eens een pas op de plaats. Neem een momentje voor jezelf. In alle rust. Adem in naar je buik en uit via je mond. En laat alle gedachten komen…en weer gaan.

4. Drink veel water

Goed voor je huid. Goed voor de doorstroming van de afvalstoffen. En lekker. Al jaren drink ik geen frisdrank meer. Natuurlijk drink ik ook koffie, een kopje thee, zo nu en dan een speciaalbiertje of een wijntje. Maar bovenal: water.

5. Eet gezond

Ik kan het niet genoeg benadrukken. Met een klein kind in huis zijn we zo mogelijk nóg gezonder gaan eten. Geen kant en klaar-producten, weinig (schadelijke) E-nummers. Speltbrood. Verse groenten. Vers en veel fruit. Niet elke dag vlees. Zo nu en dan vis. Ik kijk steeds meer naar de content en recepten van foodbloggers als bijvoorbeeld Evelien Eet en Mind Your Feed. Ik haal eruit wat ik fijn en toepasbaar vind voor ons.

6. Slaap genoeg

Erg belangrijk. Slaap zorgt voor een goede weerstand. Waardoor je weer meer aankunt. Maar laten we er niet dramatisch over doen. Als ik naar ons eerste jaar met onze pasgeboren baby kijk. Dan kan ik bijna niet geloven dat dat alweer zo lang geleden is. En dat we het hebben gered met zó weinig slaap. Maar nu we weer richting een ‘normale’ nachtrust gaan, merk ik echt wat het met ons doet qua weerstand en uithoudingsvermogen.

7. Neem af en toe een ‘hapje’ zon

Teveel zon? Niet goed. Gedoseerd zon? Ik zeg doen. Natuurlijk is een SPF in een dagcrème tegenwoordig van cruciaal belang. Net als een likje zonnebrandcrème van SPF30. Maar je verbergen voor de zon? Hoe krijg je dan genoeg vitamine D binnen? Kortom, vindt een tussenweg en pak dat straaltje zon.

8. Maar bovenal: geniet

Geniet van het leven. Lach veel. Geniet van hoe jouw leven loopt. Of dat nu is zoals je gepland hebt of juist helemaal niet. Het leven is niet te plannen. Het leven is ‘beleven’.

8 tips om er na je 40e goed uit te zien

Wat is jouw manier om je van binnen en van buiten goed te voelen? Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Wil je mijn 5 beste blogs ontvangen in je mail?[ vul je e-mail in en klik op ok! ]