Leven als een New Yorker

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl6 Comments

Leven als een New Yorker

Leven als een New Yorker? Hoezo? Nou, vroeger gingen we best regelmatig een lang weekend naar New York. Met een nagenoeg lege koffer. Terug zat die toch altijd stampvol. We hebben gelogeerd in het geweldige Double Tree Guest Suites (Hilton) aan Times Square. Zelfs een keer in het beroemde Waldorf Astoria (geweldig hotel, ietwat saaie omgeving). Maar de allerfijnste, allerbeste, meest geweldige keer in New York was toen wij bij een vriend bleven logeren. Hij woonde daar een jaar en verbleef werkelijk in een superklein, maar werkelijk ge-wel-dig appartement. Als een New Yorker.

Leven als een New Yorker

Leven als een New Yorker

Leven als een New Yorker

(Van boven naar beneden: Double Tree Guest Suites – uitzicht vanuit onze suite op Times Square – Waldorf Astoria)

Even geen toerist meer

Waar je je normaal gesproken toch echt overduidelijk een toerist voelt, ben je ineens een van de inwoners. Althans, zo voelde dat voor mij. Want ook al ben je vaker in NYC geweest en heb je superveel leuke ‘insight’-adresjes gekregen en uitgeprobeerd. Het is echt zó anders om een tijdje in een appartement te logeren. “Nothing beats the feeling of living like an inhabitant“. Patrick (zo heet onze vriend) was al flink ingeburgerd toen wij bij hem langs kwamen.

Social life

Leuk ook dat hij zei dat het sociale leven zó ontzettend belangrijk was daar. Ook al ben je een Europeaan en zijn de gebruiken toch anders. Je wordt min of meer gedwongen om flink aan het sociale leven mee te doen. Er wordt superhard gewerkt, veel langere uren dan bij ons. Maar de ontspanning na kantoortijd is ook van essentieel belang. Ik weet nog dat hij vertelde dat je best een eerste keer niet mee hoefde te gaan. Een tweede keer afhaken? Hmmm, kan nog net. Maar na de derde keer word je gewoon niet meer meegevraagd en ‘doe je dus niet meer mee’. Heftig? Best wel.

Leven als een New Yorker

Leven als een New Yorker

Leven als een New Yorker

Leven als een New Yorker

(Van boven naar beneden: uitzicht vanuit het appartement – appartement – sightseeing)

Pizzeria en Jazzclub, life is good!

Leven als een New Yorker. Wat natuurlijk geweldig was is dat hij alle leuke adresjes kende. Waar wij al jarenlang fan zijn van pizzeria Grimaldi’s in Brooklyn (een begrip!) tot aan de Village Vanguard Jazzclub (de beste!) in Manhattan. Zo kwam hij met – voor ons totaal nieuwe – tips aan. Ik noem een Momofuko San (modern trendy fusion Aziatisch). Of Bubby’s! De ontbijtplek ’to be’  in Tribeca waar je de kans loopt om bijvoorbeeld Julia Roberts tegen te komen.

Rijkdom

Wat een ervaring en wat een rijkdom om dit allemaal meegemaakt te hebben. Nu ik zo alle foto’s weer terugzie heb ik weer erg veel zin om ooit eens die kant op te gaan. Wie weet, over een aantal jaar en dan gaat Mila gewoon mee natuurlijk! Want naast ‘rust, reinheid en regelmaat’ vind ik het op termijn heel belangrijk als we haar wat mooie plekjes op de wereld kunnen  laten zien.

Ben jij wel eens in New York geweest? Heb je nog speciale adresjes die je wilt delen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl