Anti-aging routine voor tijdens (of juist ná) drukke tijden

Anti-aging routine voor tijdens (of juist ná) drukke tijden

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl20 Comments

Anti-aging. Een woord dat toch steeds meer in mijn vocabulaire voorkomt. Ik kan wel in de ontkenning zijn en zeggen dat het niet op mij van toepassing is, maar let’s face it. Ik ben geen twintig meer. Of ik dat nog zou willen zijn is weer een ander verhaal trouwens. Ik vertelde al eerder dat ik weleens terug kan kijken naar foto’s van vroeger en daar zie ik gewoon aan mijn gezicht dat ik super onzeker was. Maar waarover?!? Een mooie huid, slank figuurtje en toch was ik onzeker en misschien zelfs wel ontevreden.

Fifty is the new thirty?

Grappig. Het is natuurlijk iets dat met iedere fase van je leven meegroeit. Toen ik dertig werd vond ik dat echt wel een ding. Terugkijkend denk ik: “Mens, je was prachtig“. Maar gelukkig. Naarmate je ouder wordt relativeer je ook veel meer. Veertig worden was echt geen probleem meer. Ik ben oprecht blij dat ik ouder mág worden. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch een geschenk? En onlangs werd ik dus 50 jaar. Ondanks dat ik mij heel goed daarover voel klinkt het wel heel gek. Vijftig, vijf-tig, fifty. Raar. Ik voel mij gewoon niet zo oud als dat ’50’ klinkt. Toch is anti-aging een woord dat bij de productlijnen van mijn huidige gezichtsverzorging hoort.

Hoe komt het dat ik mij jonger voel?

Waar dat door komt? Het hebben van een (jong) kind. Het zorgt ervoor dat je met een frisse blik (ja, van je kind) naar de dingen in het leven kijkt. Daardoor zijn er meer mogelijkheden in plaats van problemen lijkt het wel. Ik word er vrolijker van. Het leven is luchtiger en lichter. Heus niet altijd hoor, zeker niet in deze donkere tijden. Maar over het algemeen? Best wel eigenlijk. En ook een goede verzorging van je lichaam, je huid en je innerlijk werkt zeker mee. Ik vind het bijna saai worden, maar ik ben ervan overtuigd dat yoga niet alleen goed is voor je innerlijk maar zeker ook voor je flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Anti-aging routine voor tijdens (of juist ná) drukke tijden

Anti-aging op meerdere manieren

Die goede verzorging van je huid – willen we niet allemaal aan anti-aging doen? – zit ‘m in meerdere factoren. Van binnenuit door goede, gevarieerde en gezonde voeding met verse groentes, fruit, voldoende (kruiden)thee, niet teveel koffie en alcohol en natuurlijk een gezonde hoeveelheid water. Anti-oxidanten en meer. We willen er steeds meer van weten. Nog steeds gebruik ik voor mijn dagelijkse dosis water, mijn mooie waterfles met kristal van Manipura Malas. Het nodigt uit tot drinken van water en ik geloof oprecht in de werking van de amethist. En ook de verzorging vanaf de buitenkant doet een hoop.

Vichy… pour toi

Een van de merken waarvan ik altijd de producten ben blijven gebruiken is Vichy. Nu dan met anti-aging, maar wist je dat ik al sinds mijn twintiger jaren naar de apotheek ging voor de fijne Vichy-deodorant en later dus voor de huidverzorgingsproducten. Ik ben erg blij dat ik het Vichy kerstboek heb ontvangen met een aantal nieuwe producten die ik uitgebreid heb gebruikt de afgelopen weken. Er is nog wel iets over van de producten en ik vermoed dat ik mijn schoonmoeder – de ultieme fan van Vichy – daar heel blij mee maak.

Liftactiv Peptide-C Ampullen

De producten? Laat ik beginnen met de Liftactiv Peptide-C Ampullen. Dat vond ik een dingetje moet ik eerlijk bekennen. Ik kan er niets aan doen, maar ik word wat paniekerig van glazen ampullen. Dat had ik al en dat ervoer ik nu weer. Dat breken lukt mij gewoon niet goed. Je moet daadkrachtig te werk gaan (en dat kan ik echt wel normaal gesproken) maar op de een of andere manier ‘aarzel’ ik te lang met breken en dan zit ik toch ineens met een minuscuul stukje glas. Dat gezegd hebbende ging het ook heel vaak wel goed. Een kwestie van oefenen denk ik. Wat erin zit? 10% pure vitamine C, bio-peptiden en hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong. Nou, leuk Rory hoor ik je zeggen maar wat dóet het precies?

Anti-aging routine voor tijdens (of juist ná) drukke tijden

Anti-aging met ampullen

Mijn huid voelt – na het gebruik van de 10 ampullen (let op. Je gebruikt één ampul voor de ochtend en avond door middel van de bijgeleverde plastic applicator, reuze handig) – goed aan en oogt stralend. Een pluspunt vind ik dat de substantie niet plakkerig aanvoelt en goed intrekt (en dat het geen parfum of alcohol bevat). Als ik toch een minpunt moet noemen, dan is het dat ik de geur als minder prettig heb ervaren, maar wellicht is dat gewoon even wennen. Het feit dat parfum ontbreekt is toch beter voor je huid. Een perfecte basis om erna het Liftactiv Specialist H.A. Epidermic Filler serum aan te brengen. Ik geloof in het aanbrengen van laagjes gezichtsverzorging op de huid.

Vichy Liftactiv Supreme Epidermic Filler Serum

Vichy Liftactiv Supreme Epidermic Filler Serum is een serum tegen rimpels en fijne lijntjes. Volgens Vichy: “Een innovatief anti-aging serum dat rimpels helpt te verminderen in het gezicht en de huid vult met volume“. Klinkt goed toch? Willen we niet allemaal een voller en jonger uitziende huid? De textuur is vloeibaar, licht en niet plakkerig. Het brengt heel fijn aan (in de ochtend èn in de avond) doordat er een plastic applicator op het flesje zit, waardoor je met simpelweg druk uit te oefenen de benodigde drie druppels in je handpalm doet en aanbrengt op de huid.

Wat ik zelf merk? Ik kan natuurlijk niet zeggen dat mijn rimpeltjes en fijne lijntjes weg zijn, ook niet dat mijn gezicht meer volume heeft gekregen. Maar wat ik wel merk – meteen na het aanbrengen overigens – is dat mijn huid er goed op reageert. Die oogt gladder, soepeler. Het lijkt zelfs alsof mijn huid meer straalt.

Anti-aging routine voor tijdens (of juist ná) drukke tijden

Liftactiv Collagen Specialist dag- èn nachtcrème

Let wel. Ik heb allevier de producten tegelijkertijd gebruikt (dus eerst de ampullen, dan het serum en overdag de Liftactiv Collagen Specialist Dagcrème en in de avond de Liftactiv Specialist Nachtcrème). Eigenlijk gebruik je de ampullen als een kuur, dus toen ik alle ampullen had gebruikt ben ik doorgegaan met het serum, de dag- en nachtcrème. Toevallig zei ik onlangs nog tegen H. dat ik merk dat mijn huid – zelfs in deze strenge winterkou – zo mooi blijft. Het eczeem is (tijdelijk?) weg en mijn huid straalt. Lijkt het zo of zijn mijn lijntjes inderdaad verminderd? En ogen mijn pigmentvlekken nu iets lichter? Het blijft lastig om jullie het resultaat te kunnen laten zien. Er bestaat denk ik niet zoiets als een magisch middel dat alle lijntjes weghaalt. Wel geloof ik er absoluut in dat deze anti-aging schoonheidsroutine je huidconditie verbetert.

Aandachtspuntje

Aandachtspunt bij de Liftactiv Collagen Specialist Dagcrème is dat het wat lijkt te gaan ‘rullen’ als je het te snel na het serum aanbrengt. Ken je dat? Dat je lichtjes over je huid gaat en dat er dan allemaal fijne ‘frummels’ van je huid afkomen. Belangrijk dus om de tijd te nemen voor je routine en het serum eerst goed in te laten trekken alvorens je jouw dag- of nachtcrème aanbrengt. O, dat gezegd hebbende heb ik dat overigens niet bij de nachtcrème. Die substantie is ook net even anders waardoor het misschien niet gebeurt. Let op bij het gebruik van de nachtcrème. Het advies is om de volgende dag minimaal een SPF 50 aan te brengen. Dat is iets wat ik over het hoofd heb gezien…

Anti-aging routine voor tijdens (of juist ná) drukke tijden

Anti-aging to the max met deze productlijn van Vichy

Wat zegt Vichy over de Liftactiv Collagen Specialist Dagcrème?:”Verrijkt met krachtige dermatologische ingrediënten van natuurlijke oorsprong, stelt Liftactiv Collagen Specialist jouw huid in staat om huidveroudering tegen te gaan. Daarnaast gaat het de tekenen van collageenverlies in de huid tegen. De huid is zichtbaar steviger en egaler.” Mijn conclusie is dat deze producten van Vichy – eigenlijk zoals altijd – goed aanvoelen op mijn kwetsbare, ouder wordende huid. Alhoewel ik het niet kan bewijzen aan de hand van voor- en nafoto’s merk ik zeker een positieve verandering aan mijn gezichtshuid. Het oogt gladder, stralender en mijn huid voelt soepel aan. Ik merk ook dat de lijntjes niet doorzetten in diepere rimpels.

Zijn jullie tevreden met mijn manier van het reviewen van gezichtsverzorgingsproducten? En wat is jouw favoriete Vichy-product?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Liftactiv Peptide-C Ampullen – 10 ampullen – € 27,95

Vichy Liftactiv Supreme Epidermic Filler Serum – 30 ml – € 39,95

Liftactiv Collagen Specialist dagcrème – 50 ml – € 37,95

Liftactiv Collagen Specialist nachtcrème – 50 ml – € 38,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]