Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

In Lifestyle, Opvoeding by Roryblokzijl17 Comments

Een weekendje weg? We doen het eigenlijk veel te weinig (want het is zo leuk om een nieuwe omgeving te ontdekken). Maar in deze dure tijden moet je nu eenmaal keuzes maken. Toch heb ik het gevoel dat het universum eenmaal alles aanvoelt want ineens … kwam er een (mini) weekendje bij NH Collection Eindhoven kwam op ons pad!

Manifesteren?

Nee, ik ga niet te zweverig doen, maar ik geloof oprecht wel in manifesteren. Daarmee bedoel ik niet dat je een wens in de wereld zet en dan maar achterover gaat liggen afwachten totdat het op je afkomt. Nee, je moet er natuurlijk wel aan werken.

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Ik geloof erin, maar ook dat je er wat voor doet dan

Hoe dan? Ik geloof heilig in dankbaarheid. Dus met alles dat ik aangeboden krijg, ben ik ook daadwerkelijk blij en daar ben ik oprecht dankbaar voor. Er moet voor mij overigens wel een match zijn. Met de mens, het product, de dienst. Maar na al die jaren (ik ben mijn blog gestart in 2013) voel ik exact wat past (en wat niet).

Briljante timing!

En de timing speelt natuurlijk ook mee. Dit weekendje weg – als moeder en dochter – was zó welkom. Soms loopt het allemaal niet zo lekker. Ik had (en heb) behoorlijk wat stress. Daar word ik – dat is een oude ‘groef’ van mij – zo onzeker van, dat ik last krijg van lichamelijke kwaaltjes die ik niet weg kan relativeren.

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Hypochondrisch anyone?

Een beetje hypochondrisch gedrag zal ik maar zeggen. En waar ik vroeger zo’n beetje elke week een bezoek bracht aan de huisarts, doe ik dat nu niet meer. Maar die (ongezonde) spanning en angsten? Die zitten mij danig dwars en ontspanning is dan helemaal niet verkeerd. Dochtertje was trouwens vlak voor vertrek – op woensdag speelde ze bij een vriendje waarbij de twee andere broertjes behoorlijk aan het hoesten waren – ziek geworden. Meteen getest natuurlijk, maar uitzieken was wel essentieel. Gelukkig ging het zaterdagochtend een stuk beter, zodat we ’s middags de trein naar Eindhoven konden pakken. Voor ons allebei was dit een zeer welkom uitje.

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Eindhoven, wat ben je leuk!

Wist je dat ik nog niet eerder in mijn leven in Eindhoven ben geweest?!? Schande, want wat is het daar leuk! Allereerst ligt ons NH Collection hotel zo ongeveer naast het station (op 2 minuten loopafstand) en toch hoor je de treinen niet. Je staat – als je de ingang uitloopt – meteen in het gezellige centrum bomvol winkels en horeca. Over een gezellig weekendje weg gesproken!

Zuidelijke gastvrijheid

De mensen zijn allemaal zó aardig. Zuidelijke gastvrijheid, daar kunnen ze in de randstad wel wat van leren. Op het laatste moment vond ik een heel leuk Mexicaans restaurant – Baco Grande – (kind is dol op taco’s) waar ze gewoon een plekje creëerden voor ons (eigenlijk waren ze volgeboekt). Ook op een paar minuten loopafstand van ons hotel overigens. Denk aan taco’s, enchilladas, heerlijke cocktails (ik ging voor de ‘Mexico Mule’) en een hele toffe sfeer. Dat is Baco Grande in een notendop.

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Het kindvriendelijke NH Collection Eindhoven

En waar ze daar Mila verrasten met een kleurboekje en potloden, zijn ze bij NH Collection Eindhoven ook echt gericht op kinderen! Er lag een lief welkom-tasje voor Mila klaar met een berenknuffeltje, een zakje snoepjes én een eigen toilettasje met zulke leuke goodies (shampoo, douchegel en meer). Diezelfde avond meest natuurlijk alles uitgeprobeerd worden. Kortom, we voelden ons zo welkom tijdens dit weekendje weg.

Wat een verwennerij

Want ook ik werd verwend. Ik ben – toevallig of bestaat er geen toeval? – helemaal weg van geurkaarsen de laatste tijd. Voor mij stond er dan ook een fijne geurkaars klaar als cadeau én een lieve welkomstboodschap met een selectie overheerlijke bonbons. We konden meteen genieten van een glas water want er stond een grote fles klaar (vind ik altijd erg fijn, want van reizen krijg ik dorst). Genieten ’to the max’ dus in deze waanzinnig mooie suite.

Double suite to the max

Wat een prachtige kamer! Denk aan een kingsize bed, heerlijke (en veel!) kussens, een heel bijzonder headboard (hoog, gecapitonneerd en voorzien van daarin verwerkte lampjes, een zitje, ook nog een chill bankje, tegenover een mooie grote flatscreen televisie, een bureau én een bad! In onze kamer in een soort van nis voor het raam. Want we hadden een heuse corner room. En dan ook nog een aparte badkamer en een ruime kastenwand in de ruime gang waarin de lichten automatisch aangaan als je dichterbij komt. Luxe!

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Aanrader! En dan de volgende keer ook bij restaurant Vane eten

Een weekendje weg? Ik raad zeker dit mooie hotel aan. We hebben dan wel niet bij restaurant Vane gedineerd (na Casimir Evans heeft Executive Chef Carlo Chantrel de scepter overgenomen) maar we hebben er wel ontbeten! En ook dat was een feestje. Een mooie locatie, want vanaf deze hoogte heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Veel ramen, mooie lichtinval, comfortabele stoelen en natuurlijk een heel uitgebreid ontbijtbuffet. Als ik de ochtend had willen starten met een glas bubbels, dan had dat gekund (heb ik niet gedaan hoor. Daarentegen heb ik wel twee grote cappuccino’s gedronken. Heerlijk).

Van breakfast naar Lazy Sunday

Ook zo tof, we mochten genieten van een Lazy Sunday (uitchecken om 14 uur) en daardoor konden we nog even de omgeving verkennen. Heel eerlijk komen we niet vaak meer aan (window)shopping toe dus in dit geval hebben we door het centrum gelopen en de winkels bekeken. Eigenlijk gingen we voor echte leren laarsjes voor Mila, maar het was zo druk dat we na een korte tijd alweer klaar waren met winkelen. Hoe fijn is het dan om nog even op de kamer te kunnen chillen.

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Hoe een weekendje Eindhoven je zoveel goed kan doen!

Blij, blij, blij

Ik vond het een luxe in ieder geval. Heel veel waardering ook voor de receptie. Want eenmaal boven deed mijn kamersleutel het niet meer. In plaats van dat ik weer helemaal naar beneden moest gaan kwam de receptioniste mij de sleutel gewoon even brengen. Ook veel lof voor de schoonmaak trouwens, want ik heb zelden zo’n brandschone kamer meegemaakt. Je leest. Al met al een zeer positieve ervaring die ik zeker nog eens zou willen overdoen. Veel dank voor de goede verzorging NH Collection Eindhoven!

Ben jij al eens in Eindhoven geweest? En wat zijn jouw persoonlijke tips?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Nieuwsgierig naar meer? Op Instagram vind je de Reel die ik heb gemaakt…

Voor het verblijf in NH Collection Eindhoven (ons moeder-dochter weekendje) ben ik uitgenodigd