Marine collageen poeder van Vicius, wat kun je verwachten?

Marine collageen poeder van Vicius, wat kun je verwachten?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

Marine collageen poeder van Vicius? Is dat niet een beauty supplement? Laat ik beginnen met te vertellen dat ik oprecht geloof in de kracht van supplementen, alleen wel in combinatie met een gezonde levensstijl. Want ik denk dat alles met elkaar in verbinding staat en met elkaar te maken heeft. Het een werkt niet zonder het ander. Dus vind je het fijn om weinig te bewegen, niet zo gezond te eten en drinken en zit je niet lekker in je vel? Dan werkt puur en alleen het collageen poeder – naar mijn persoonlijke mening – niet.

Collageen poeder, wat doet het precies?

Maar laat ik bij het begin beginnen. Wat doet collageen poeder eigenlijk voor je? Een stukje uitleg is misschien wel handig. Wist je dat collageen een lichaamseigen stof is en dat het vanaf – pakweg – je 25ste levensjaar begint af te nemen? Door het op deze manier (van buitenaf) toe te voegen ga je de tekenen van een ouder wordende huid als het ware tegen. Het herstelt en hydrateert tegelijkertijd je huid, al is het effect van de werking wel afhankelijk van de hoeveelheid die je iedere dag inneemt.

Welke dosering van collageen poeder houd je dan aan?

Dat las ik jammer genoeg in eerste instantie niet op de verpakking van het 100% pure marine collageen poeder (250 gram) die ik van Vicius toegestuurd kreeg. Maar niet getreurd, want veel informatie vind je daarentegen wél weer terug op hun duidelijke en heldere site. Wel jezelf goed van te voren inlezen dus. De werking kan namelijk anders zijn, afhankelijk van het aantal gram (de dosering per dag) dat je gebruikt.

Marine collageen poeder van Vicius, wat kun je verwachten?

De keuze is reuze

Er zijn een drietal mogelijkheden. Je kunt kiezen tussen 2,5 gram, 5 en 10 gram. Waarbij je bij 10 gram het meeste resultaat ziet (let op! In alle gevallen wel na langdurig gebruik van minimaal 8 weken). Ik koos voor 5 gram per dag omdat ik nieuwsgierig was naar de werking van dit gemiddelde bij mijn leeftijd (nog nèt 51 jaar). En ik jullie zo het beste kan laten zien wat het effect van collageen poeder op mijn ouder wordende huid is. Wil je meer gebruiken? Dat kan, maar let op! Gebruik niet meer dan vier schepjes per dag.

Wat zegt Vicius?

Ons pure collageen poeder is een marine (vis) collageen zonder toevoegingen. Het is neutraal van smaak en lost erg goed op in je eten en drinken. Meng het door een kop thee of koffie, je favoriete smoothie of bakje yoghurt“. Handig om te weten is dat je in elke verpakking van 250 gram een maatschepje meegeleverd krijgt. Een afgestreken maatschepje is precies 5 gram (handig!). Met de 5 gram per dag die ik gebruik doe ik dus ongeveer anderhalve maand. Daarom kreeg ik nog een zak toegestuurd, zodat ik mijn bevindingen na uitgebreid testen – drie maanden – met jullie kan delen.

Marine collageen poeder van Vicius, wat kun je verwachten?

Maar wat gebeurt er dan met je huid als je ouder wordt?

Tja, het is zoals het is. En onze huid verandert nu eenmaal met de jaren. De huid wordt dunner en slapper, terwijl gaandeweg ook de eerste rimpels beginnen te ontstaan. Voordat het doorhebt, zijn er ineens ook ouderdomsvlekken die spontaan verschijnen (kijk eens op de huid van je handen) en verliest je huid zijn glans. Collageen poeder is een mooi supplement om te gebruiken naast – wat ik al eerder zei – een gezonde levensstijl met voldoende beweging en goede voedingsstoffen. Net als een goede huidverzorging trouwens, want ook op die manier – van buitenaf – kun je goed voor je huid zorgen.

Status tussendoor

Volgens mij gebruikte ik het poeder zo ongeveer drie weken toen ik de eerste ‘meting’ deed. Dan merk je nog niet echt veel resultaat, maar…  als ik bijvoorbeeld naar mijn haar en nagels keek. Dan merkte ik dat mijn nagels minder snel spleten. Ook kreeg ik weer veel complimenten over de conditie van mijn haar. Natuurlijk vind ik inmiddels iets meer grijze haren tussendoor en zijn die nu eenmaal wat ‘harder’, maar de glans en soepelheid van mijn haardos is opvallend. Mijn huid ziet er goed gehydrateerd uit. Het enige is dat ik wel weer wat meer last had van eczeem rondom mijn ogen. Dat had ik al lang niet meer gehad. Maar wellicht gaat mijn dagelijkse dosering van collageen poeder dit ook wel tegen?

Marine collageen poeder van Vicius, wat kun je verwachten?
Een foto van na ongeveer drie maanden. Natuurlijk ben ik niet in een keer weer 18 lentes jong. Maar de conditie van haar, huid en nagels is iets waar ik blij mee ben

Hoe neem ik het collageen poeder in?

Goed. Vooralsnog gebruik ik het poeder met name in mijn kopje (ochtend)thee. Ik heb namelijk geen blender of keukenmachine om een smoothie te maken. De recepten van Vicius zijn trouwens wel heel leuk (maar zonder die apparaten voor mij toch te bewerkelijk). Het is trouwens wel de moeite van het bekijken en uitproberen waard. Natuurlijk kun je het collageen poeder nog in andere drankjes gebruiken of juist bijvoorbeeld als topping op een kom yoghurt met noten en fruit aanbrengen. Groot pluspunt van het collageen poeder van Vicius is dat je geen specifieke smaak ervaart, het is lekker neutraal. Je thee kan er wel wat troebel door worden maar aan de smaak doet het niets af.

En nu?

Na drie maanden gebruik bemerk ik daadwerkelijk effect op mijn huid, haar en nagels. Geen gespleten nagels meer, een goed gehydrateerde huid, glanzend en soepel haar. Het is en blijft lastig dit door middel van foto’s aan te tonen. Zeker ook omdat er een vakantie van drie weken tussen heeft gezeten waarin mijn huid behoorlijk wat te lijden heeft gehad van de zon (het was tussen de 30 en 38 graden), het chloorwater van het zwembad en natuurlijk de levensstijl (ik heb te weinig bewogen en teveel Franse kaasjes met – wit – desem baquettes genuttigd). Daarentegen geloof ik ook in een balans en is genieten ook belangrijk.

Geloof jij in de kracht van supplementen? En wat gebruik jij zelf?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer