Je wilt er nog niet aan denken, maar de winterperiode komt eraan. En dat is fijn!

Je wilt er nog niet aan denken, maar de winterperiode komt eraan. En dat is fijn!

In Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

Nee! Ik wil nog niet denken aan de winterperiode (hoor ik je bijna zeggen). Maar wist je dat veel mensen er juist wel zin in hebben? Die zijn gewoon niet happy met deze tropische temperaturen en kijken uit naar de feestdagen en het bijbehorende klimaat (sneeuw, lagere temperaturen). Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot de eerste categorie behoor. Voor mij mag het 364 dagen per jaar zomer zijn en dat we dan alle feestdagen – en koude winterdagen – combineren in die ene dag per jaar.

Een periode zoals de winter?!? Maar het is nog volop zomer

Maar zonder gekheid. Ik begrijp het wel hoor. Want ik heb een aantal (vakantie)weken in Zuid-Frankrijk achter de rug waarin de temperaturen varieerden van 30 tot 38 graden. Geen winterperiode zal ik maar zeggen. En ok, dat warme weer is heel leuk, maar op een gegeven moment ben je er ook wel een beetje klaar mee. Zo was ik echt van plan om iedere dag even een work-out te doen (ik had zelfs mijn yogamat meegenomen). Maar na een lesje Pilates van een kwartier kon ik mijn yogamat bijna in de droger gooien. Tja, dat was ook weer niet de bedoeling.

Je wilt er nog niet aan denken, maar de winterperiode komt eraan. En dat is fijn!
Gekke foto? Can be, maar ik houd van dit leuke vest! Casual, maar toch met een aansluitende pasvorm. Het mooie elastiek aan de onderkant en natuurlijk handig, een hoodie!

Ieder seizoen heeft zijn voor- en nadelen

Afijn, wat ik maar wil zeggen. Ieder seizoen (van de zomer tot en met de winterperiode) heeft zo zijn voor- en nadelen. Waar ik zelf niet zo heel erg van de herfst en winter ben, is mijn man dat trouwens juist weer wel. Hij heeft een voorliefde voor wintersportvakanties (ik ga niet meer mee, want het is zó niet mijn ding) en hij geniet ook echt van wat kouder weer. En hij kleedt zich daar ook naar. Hopelijk mag hij binnenkort dan toch echt wat vaker de kantoren van het bedrijf waar hij werkt bezoeken, want sinds de pandemie was het grotendeels thuiswerken.

Een vest of trui in de winterperiode?

Maar toch. Hij had en heeft altijd diverse schermen openstaan voor zoom-, Teams- en andere meetings en dan wil hij er toch representatief uitzien. Waar hij vroeger altijd in pak naar het werk ging (‘jasje-dasje’ was geloof ik de term?) is dat de laatste jaren dus anders. Maar een mooie trui of een vest is dan wel iets waar hij naar grijpt in de wat koudere seizoenen, zoals de herfst en / of de winter. En dat is dan meteen ook weer een van de verschillen tussen ons. Hij is meer van het ‘nette’ en zakelijke. Waar ik dat vroeger ook was (ik ging in mantelpakjes naar mijn werk als directiesecretaresse bij een grote Nederlandse bank) is dat nu juist heel anders.

Je wilt er nog niet aan denken, maar de winterperiode komt eraan. En dat is fijn!
Dat nette staat hem wel heel goed vind ik. Maar dan juist de combi van een mooie, cashmere (kasjmier) trui met een korte broek vind ik ook stoer.

Je wilt er nog niet aan denken, maar de winterperiode komt eraan. En dat is fijn!

Wat vindt Rory?

Ik geloof in de kracht van casual en creativiteit. Oorspronkelijk kom ik trouwens uit de modewereld. Ik vind het (misschien daardoor) juist leuk om niet de standaard kledingcombinaties te maken en daarin te variëren. Lekker creatief noem ik het maar. Stiekem breng ik dat wel naar hem over volgens mij. Want die mooie kasjmier trui van hem is niet alleen mooi op een nette pantalon, maar júist ook op zijn jeans met sneakers. Idem met een item als een vest. Dat kan je heel netjes over een overhemd dragen, maar het staat juist ook heel leuk met een t-shirt en een korte broek op wat warmere dagen.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Je ziet. Mannen en vrouwen zijn heel verschillend, maar kunnen altijd wat van elkaar leren. En dat is dan ook meteen het leuke. Ik ben inmiddels alweer een flinke tijd bezig met opruimen. Echt doorpakken daarin. Dat gaat niet altijd geheel soepel, maar toch. Er zijn inmiddels heel veel zakken met ‘kantoorkleding’ de deur uitgegaan (weggegeven) en dat wat overblijft past veel beter bij de Rory die ik nu ben. Een mix van chique, bijzonder, glitter & glamour, maar ook casual en ‘chill’.

Je wilt er nog niet aan denken, maar de winterperiode komt eraan. En dat is fijn!
Ook fijn. Een vest op je skinny jeans en dan een leuk maar wel een shirtje eronder in een wat ‘drukker’ dessin. 

In de winterperiode? Draag ik dit toffe vest!

Dit toffe vest van Tommy Hilfiger is dan ook echt helemaal mijn ding. Superleuk op een skinny jeans, met mijn chunky sneakers en een wit hemdje. Maar juist ook handig als ’thuisvest’ als je ’s avonds lekker op de bank hangt. En wat dacht je van de combinatie met een little black dress en high heels? Of zoals op de foto over een mouwloze maxi-jurk? The sky is the limit. En dat is dan ook weer wat ik bedoel. Creatief zijn met een trui of vest is makkelijker dan je denkt. Nou, laat die winterperiode maar komen hoor!

Ben jij #teamzomer of #teamwinter? En wat draag jij het liefste, een vest of een trui?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer