Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl19 Comments

Foundation? Jij? Ik begrijp dat je dat zegt, want tot op heden heb ik – uitzonderingen daargelaten – nooit foundation gebruikt. Natuurlijk, voor een opname van het programma Koffietijd word ik vol in de make-up gezet. Door een professionele MUA (Make-Up Artist) of visagiste, en dat is altijd mooi. Aandachtspunt is wel dat er – om er op televisie goed uit te zien – een behoorlijke laag op je gezicht komt. Dat is niet hoe ik er in het dagelijkse leven uit wil zien. Dan mag het allemaal wel iets minder (vind ik). 

Foundation? Geeft dat niet een ‘masker-effect’?

Ik herken het ook bij fotoshoots waaraan ik heb meegewerkt en tijdens opmaak-sessies bij events. Toch een beetje het ‘masker-effect’, zoals ik het zelf liever niet zie. Hoe fijn was het dan ook dat ik tijdens het event ter lancering van de nieuwste lijn van Filorga: Flash-Nude, van een mede-blogster te horen kreeg dat ze dacht dat ik al foundation op had. Zo egaal ziet mijn huid er blijkbaar uit. Wat een mooi compliment!

Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?
Geweldig event bij een geweldige locatie: het Vaudeville Theater in Amsterdam (hartje centrum te midden van de Bloemenmarkt)

Wie wil er eerst? Ik!

Toch stond ik vooraan toen het team van Filorga vroeg wie er model wilde staan om kennis te maken met dit “eerste actieve medi-cosmetische make-up gamma” (zoals Filorga het zelf noemt). Wat betekent dit nu precies? Denk aan een combinatie van verzorging en make-up. Deze producten maken je huid niet alleen mooier en egaler, maar verzorgen je huid ook tegelijkertijd! Dat wilde ik zeker proberen. Wat mij opviel en wat voor mij een groot pluspunt is: het oogt alsof er een sluier over mijn gezicht is gekomen. Zeker geen masker-effect waar ik – gezien mijn ervaring op de televisie – toch een beetje bang voor was.

Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?

Om welke producten gaat het nu precies?

Stap 1: Het eerste product – de Time-Flash – kende ik natuurlijk al. Fantastisch product! Een primer die je huid glad trekt en tegelijkertijd oneffenheden vervaagt, net als een Instagram-filter dat doet. Door de zogenaamde ‘Lift & Blur-technologie’. De geur is subtiel en de substantie is zacht en lichtroze van kleur. Filorga zegt zelf: “Time-Flash biedt een liftende werking. Een ‘vervagende’ werking. Fijne lijntjes vervagen. De textuur wordt glad gestreken. Verwijde poriën worden verkleind. All-round smoothing huidverzorging voor een liftend effect op elk moment. Biedt de huid blijvende correctie van allerlei soorten rimpels: van oppervlakkig, expressierimpels, holle rimpels tot droogterimpels“.

Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?
Prachtige setting èn alle mogelijkheden om – na de presentatie – de producten te testen

Pore-Express?

Het tweede product heet ‘Pore-Express’. Wat is dat dan? Een concentraat dat anders van kleur is dan de Time-Flash (het is een lichtbruine substantie) en wat ‘steviger’ oogt en voelt. Je gebruikt Pore-Express op de gedeeltes van je huid waar de poriën wat meer zichtbaar zijn. Eveneens met een perfectionerende, matterende werking en vol met zuiverende werkstoffen zoals talgabsorberende mineralen. Zo heb ik het in ieder geval van de MUA van Filorga geleerd. Ik vind het een ideale combinatie. Waar je de Time-Flash meer gebruikt voor een langdurig gladde huid is de Pore-Express meer erop gericht om langdurig poriën, overtollig talg, rode huid en onzuiverheden te verminderen.

En hoe gebruik ik ze zelf?

Zoals hierboven verteld pak ik – na grondige reiniging en verzorging van mijn gezicht – eerst de Time-Flash voor het grootste gedeelte van mijn gezicht en hals. De Pore-Express gebruik ik voor mijn wangen en de plekjes waar de poriën het meeste zichtbaar zijn. Ook plekjes die wat roder zijn of er onzuiver uitzien krijgen een dun laagje Pore-Express. Mijn gezicht ziet er nu al veel egaler, gladder en rustiger uit. Maar om die mooie finishing touch te krijgen gebruik ik twee kleuren van Filorga’s Flash-Nude fluid.

Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?

Flash-Nude Fluid

Stap 2: Flash-Nude Fluid. Wat het nu precies is? Een verzorgende foundation. De textuur is vloeibaar, niet te dun (zeker niet) en breng ik zelf aan met de vingers. Ik doe kleine druppeltjes op mijn voorhoofd, wangen en onderkant van mijn kaken. Met (schone) vingers verspreid ik de fluid regelmatig over mijn gezicht. Ik blijf weg van de haargrens en ik breng het ook aan bij en onder de kaaklijn voor een mooie overgang. Pluspunt? Je kan de fluid ook gebruiken onder je ogen, als een concealer. Werkt perfect voor mij! Nog een voordeel vraag je? De SPF 30 die in de fluide verwerkt is. Ideaal!

01 – Nude Beige en 02 – Nude Gold

Waar ik eerst dacht dat de kleur 02 – Nude Gold perfect zou zijn (want zo zag het eruit op mijn hand), leerde ik al snel dat de kleur van je hand toch heel anders is dan de huid van je gezicht. De MUA twijfelde zelfs tussen Nude Beige en Nude Gold. Het beste bleek een mix van die twee. Eerst de 01 – Nude Beige aanbrengen en enkele plekjes met 02 – Nude Gold. Ik breng overigens minder aan dan de MUA destijds tijdens het event aanbracht. Het oogt net even wat natuurlijker en past daardoor beter bij mij. Begrijp mij niet verkeerd. Zoals hij het had gedaan was het ook prachtig. En ik zou dat zelf zeker ook doen als ik naar een feest ga.

Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?

Last but not least… Flash-Nude Powder

Hoe dan ook. Het is zoals ik het zeg. Met dat kleine beetje meer – met deze 3 stappen van Filorga – zie ik er nóg verzorgder uit dan ik al deed. Ik merk serieus dat ik deze producten steeds vaker gebruik. Wat stap 3 is vraag je? Een heel bijzonder onzichtbaar poeder (check de witte kleur. Nee, je gezicht wordt juist niet wit) met wederom een dubbele werking. Het poeder ‘smelt’ namelijk als het ware op de huid en vervaagt onregelmatigheden. Het matteert en egaliseert en dit effect houdt lang aan. Een pluspunt? Dit poeder beschermt tegen blauw licht (van schermen), infrarood èn vervuiling.

Op mijn 48-ste eindelijk aan de foundation?
Mooi opgemaakt door de specialist van Filorga. Zelf gebruik ik iets minder Flash-Nude fluid voor een iets natuurlijker look

Yes, I can

Je leest het al. Een fijne combinatie van mooie, verzorgende make-up producten die mijn huid nèt dat beetje extra geven. Ein-de-lijk gebruik ook ik nu met enige regelmaat foundation en eerlijk gezegd ben ik daar best blij mee. Ik zie zeker verschil en ik zal deze drie stappen van Filorga met regelmaat blijven gebruiken.

Gebruik jij foundation? En had jij al van deze lijn van Filorga gehoord?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor het event ben ik uitgenodigd. De producten heb ik ontvangen

De nieuwe Filorga producten zijn verkrijgbaar bij Ici Paris XL

Time-Flash 30 ml € 39,90
Pore-Express 30 ml € 32,90
Flash-Nude Fluid (verkrijgbaar in 00 – Nude Ivory, 01 – Nude Beige en 02 – Nude Gold) 30 ml € 36,90
Flash-nude powder 6.2 g € 36,90

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]