Babor Skinovage, een feestje voor je (veertigplus) huid

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl16 Comments

Babor Skinovage. Een feestje? Gezichtsverzorging? Hoe dat zo Rory? Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op het reinigen en verzorgen van mijn huid. Serieus. Ik vind het gewoon belangrijk, voor het behoud van je huid. Want ook ik heb het niet altijd even goed gedaan. Als zeventienjarige had ik de goedkope make-up ontdekt. Een groene mascara, zwart oogpotlood en knalroze (en later knalrode) lippenstift. Hoe ik dat eraf kreeg? In het gunstigste geval met de crème uit de blauwe Nivea-pot. In het slechtste geval door gewoon net zo lang met mijn (droge) vingers over mijn ogen te wrijven totdat er geen kleur meer vanaf kwam.

Uitleg van mama? Dat niet

Ontzettend slecht natuurlijk. Droge vingers, zeer kwetsbare huid onder je ogen. Zonder remover of wat voor reinigingsmiddel dan ook. En maar wrijven. Had ik dan nooit uitleg of goede spullen van mijn moeder gekregen? Nope. Mijn moeder gebruikte namelijk geen make-up. En reinigde haar gezicht destijds alleen met water. Smeerde niets op haar huid qua crèmes. Dus wat kon zij mij dan eigenlijk leren op dit gebied?

Hoe doe ik dat nu dan?

Hoe anders is het nu in mijn huidige situatie. Ik heb een goede routine van tweemaal daags mijn gezicht reinigen. Sinds ik het merk Babor heb ontdekt met hun beroemde HY-ÖL (hydrofiele reinigingsolie bestaande uit natuurlijke soja-, sesam- en aardnootolie en quillaja-extract voor elke huid) in combinatie met Phytoactive Sensitive (speciale verzorgende kruidenextracten) doe ik dat met nog veel meer plezier dan eerst (want met ècht koud water je gezicht afspoelen is eigenlijk heerlijk!) Maar goed, ik wilde eigenlijk vertellen over de periode – een jaartje of zes geleden – toen ik op mijn 41ste mijn eerste kind kreeg.

Babor Skinovage, een feestje voor je (veertigplus) huid
Prachtig verpakt en het oogt nu al heel luxe

Wacht maar totdat je een baby hebt

Ja? En dan heb je een baby. En dan? “Nou dan vergeet je dat wel hoor. Dan heb je zó weinig tijd en dan ga je prioriteiten stellen“. Dus? Wat wil je daarmee zeggen? Mijn gezichtsverzorging routine ís een prioriteit. Ok, slaap – al dan niet tussendoor – staat op nummer 1. Even bijkomen tussen alle bedrijven door is wel heel fijn. Laat ik nu net iemand zijn die overdag gewoon absoluut niet kan slapen. Alle goedbedoelde adviezen ten spijt – om ook te slapen als je baby slaapt – lukte dat rusten mij niet. Toegegeven. Ik ben ook nog iemand die twintig dingen in een uur wil proppen. Als mijn baby sliep kon ik wel tig andere dingen bedenken om te doen: wassen, stofzuigen, zelf douchen.

Hoe vaak poets jij je tanden?

Over douchen gesproken. Ik vertelde weleens eerder dat het mij soms amper lukte om vóór vijf uur ’s middags gedoucht te hebben. Dan moesten we (baby Mila en ik) eigenlijk ook nog even snel boodschappen doen zodat ik net op tijd kon koken voordat H. thuis kwam. Maar die routine? Je gezicht goed reinigen en verzorgen met de juiste serums, lotions en (oog)crèmes? Dat lukte sowieso áltijd. Kwestie van inpassen. Je tanden poetsen doe je toch ook drie (misschien twee) keer per dag? Dan kunnen die paar minuutjes er ook wel bij. Vond en vind ik persoonlijk.

Babor Skinovage, een feestje voor je (veertigplus) huid
Een feestje, toch?

Babor Skinovage, alsof ik naar de schoonheidsspecialiste ben geweest

Nu is Babor ook een merk dat je – behalve online – ook of juist bij de schoonheidsspecialiste vindt. Net zoals bij de schoonheidssalon bij mij om de hoek waar ik onlangs kon genieten van een hele fijne gezichtsbehandeling. Hoe fijn is het dat ik dat gevoel van die behandeling nu ook zelf kan ervaren? Met de vernieuwde Skinovage anti-aging lijn van Babor. Tijdens de presentatie bij MOOI The Agency kregen we alle ins & outs te horen van deze lijn. En werden de producten op maat voor ons geselecteerd.

Wat een fijne specials!

Ook de specials zoals de Babor Skinovage Calming Bio-Cellulose Masks zijn een ware traktatie voor je huid. Tijdens een verplichte 15-20 minuten me-time hoef je namelijk echt-even-niets. Nadat je het masker eraf hebt gehaald klop je het achtergebleven serum zacht in de huid in. Et voilà, onmiddellijk een gehydrateerde huid en een frisse look. Dit probeer ik ieder weekend te doen. Wat ik nog niet eerder had geprobeerd en wat ik een groot succes vind: de Babor Skinovage Refreshing Eye Pads. Ze doen veel voor de kwetsbare huid onder mijn ogen, de huid oogt oprecht frisser en gladder.

Babor Skinovage, een feestje voor je (veertigplus) huid
De Skinovage Refreshing Eye Pads

Begin bij het begin: een goede reiniging is alles

De reiniging is absoluut favoriet! Ik vertelde er al in het begin van dit artikel over. De combinatie van de HY-ÖL met de Phytoactive Sensitive is heel fijn. Waar de gezichtszeep van Clinique al jaren mijn favoriet was is dat nu toch veranderd sinds ik de reinigingscombinatie van Babor heb ontdekt. Serieus, ik verheug mij op iedere reiniging. Eerst breng je een paar pompjes van de HY-ÖL aan op de droge huid van je gezicht. Dan een paar pompjes Phytoactive erover heen aanbrengen. Je vingertoppen bevochtigen met koud water zodat het lichtjes gaat schuimen en zachtjes je gezicht masseren. Vervolgens alles afspoelen met koud water. Echt heerlijk! Mijn huid voelt heel zacht aan en trekt absoluut niet. Een reiniging die ook hydrateert. Ik ben verkocht. En dat maar liefst twee keer per dag (elke ochtend èn avond)!

Babor Skinovage, een feestje voor je (veertigplus) huid

Wát gebruik je nu eigenlijk allemaal van Babor Skinovage?

Ik ben heel blij met de uitgebalanceerde combinatie die de deskundige van Babor voor mij heeft samengesteld. In aanvulling op de noodzakelijke – en hele fijne – reiniging gebruik ik een serum (uit de vitalizing-lijn), oogcrème (bewust van de calming-lijn in verband met mijn aanleg voor dermatitis) en twee soorten crèmes (van de moisturizing reeks) uit de vernieuwde Babor Skinovage-lijn. Een crème met een prettige, niet al te dikke substantie voor overdag (light 5.1) en een wat vollere, rijkere variant voor ’s nachts (rich 5.2). Na ruim vier weken – waarin zowel de inhoud van het serum als de Phytoactive Sensitive is gehalveerd – elke ochtend en avond de producten te hebben gebruikt, kan ik niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over de conditie van mijn huid.

Op- of aanmerkingen?

Nee, eigenlijk niet. Wat ik al eerder hierboven vertelde. Qua reining ben ik om. De HY-ÖL en Phytoactive blijven mijn eerdere reinigingsritueel vervangen. Gek genoeg vind ik het reinigen met deze producten – in combinatie met (heel) koud water – mijn huid een boost geven en droogt deze niet uit. Het hydrateert mijn huid juist zichtbaar. De ideale basis om vervolgens de rest van de gezichtsverzorging op aan te brengen. Overigens combineer ik het wel met de nieuwste Dramatically Different Hydrating Jelly van Clinique. De jelly breng ik ná het serum en vóór de dag- (of nacht)creme op.

Een punt van aandacht

Test voor jezelf welke substantie van de crème je het beste bevalt: de wat dunnere, prettige en niet al te dikke substantie (light 5.1) of de vollere en rijke variant (rich 5.2). Die laatste gebruik ik nu als nachtcrème, omdat ik er een behoorlijk glimmende huid van krijg. Het duurt best lang voordat de crème intrekt en dat vind ik persoonlijk minder prettig voor overdag. Last but not least is er op zich geen specifieke dag- of nachtcrème, dus in beide crèmes vind je geen SPF. Wel even opletten dus, op zonnige dagen!

Babor Skinovage, een feestje voor je (veertigplus) huid
Ook uit de verpakking oogt het allemaal heel clean en luxe

Wat geef jij je dochter mee over het verzorgen van je gezicht en huid?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De producten van Babor Skinovage heb ik ontvangen

 

HY-ÖL- 200 ml – € 22,50

Phytoactive (Sensitive) – 100 ml – € 18,50

Skinovage Calming Eye Cream – 15 ml – € 39,90

Skinovage Vitalizing Serum – 30 ml – € 53,90

Moisturizing light 5.1 (Skinovage) – 50 ml – € 54,90

Moisturizing rich 5.2 (Skinovage) – 50 ml – € 56,90

Skinovage Calming Bio-Cellulose Mask – 5 st – € 34,90

Skinovage Refreshing Eye Pads – 4 sets – € 22,90

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]