Klaar voor de herfst met het Maria Nila Colour Refresh voedend haarmasker

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Klaar voor de herfst met een van de ‘Colour Refreshes’ van Maria Mila? Wat is dat precies? Colour Refresh is een innovatieve productlijn van het bekende Zweedse merk Maria Nila; een voedend haarmasker om snel (en makkelijk) je haarkleur te verfrissen! Het masker bevat tijdelijke pigmenten die geleidelijk vervagen en tot 10 wasbeurten mee gaan. Ik was uitermate geïnteresseerd hoe dit voor mij zou werken, omdat mijn doel ook was om mijn (paar) grijze haren een ander tintje te geven. Zonder daadwerkelijk mijn haar te verven. 

“Ik wil er ook uitzien zoals jij wanneer ik in de veertig ben!”

Weleens gehoord. Fijn om te horen. En nee, het was geen ‘slijmpraatje’ van deze of gene. Meerdere malen is het mij verteld. Juist door vrouwen. Dat maakt mij best een beetje trots. Of nou ja, trots. Blij eigenlijk. Let wel. Ik wil mooi ouder worden. Het is niet mijn bedoeling om krampachtig jong te willen blijven (weleens het programma ‘Hotter than your daughter’ gezien? Dat bedoel ik dus niet). Maar waarom zou je niet je best mogen doen om er goed uit te blijven zien?

Aging gracefully

Een opmerking die ik van een oud-klasgenoot heb gehoord (ja, een man). En die ik maar blijf herhalen, als een mantra is: ‘aging gracefully‘. De context destijds was dat het zo jammer is dat iedereen maar eeuwig jong wil blijven. Waarom we niet allemaal gaan voor ‘aging gracefully‘. Ja jongen, alle begrip voor wat je zegt. Maar deze maatschappij is zó gericht op het uiterlijk. Je hoeft maar je televisie (oldskool), beeldscherm of de social media op je smartphone te bekijken en je ziet dat uiterlijke schijn door velen zo belangrijk wordt gevonden.

Klaar voor de herfst met het Maria Nila Colour Refresh voedend haarmasker
Voor: mijn haar is van zichzelf al redelijk donkerbruin, maar er lijkt een roodbruinige gloed over te zitten

Blij zijn met jezelf

Maar daar heb ik het dus niet over. Waar ik het wel over heb? Over goed in je vel zitten. Over blij zijn met jezelf. Met je lichaam, je mind, gewoon … blij zijn met jezelf. Maar betekent dat dan dat we geen ‘hulpmiddeltjes’ mogen gebruiken? Let wel, ik heb het niet over al dan niet permanente hulpmiddelen als botox, fillers of andere medische ‘klusjes’ aan je lichaam.

Uh, waar hèb je het dan over?

Ik heb het over goede en fijne crèmes die je (ouder wordende, let’s face it) huid goed verzorgen. Voldoende lichaamsbeweging. Gezond (en soms ook lekker even ongezond) eten. Leuke dingen doen. En soms … een extra hulpmiddeltje als het fijne product van Maria Nila wat ik heb ontdekt. Want ik vind het nu eenmaal leuker om zonder grijze haren door het leven te gaan. Op dit moment. So sue me. Ik zal zeker niet de enige zijn.

Klaar voor de herfst met het Maria Nila Colour Refresh voedend haarmasker
Na het gebruik van het Maria Mila Colour Refresh voedend haarmasker: ik zie het zelf heel goed. Het is nu ècht donkerbruin.

Grijze haren? Liever niet…

Toen ik samen met mijn beste vriendin op zoek was naar producten om de grijze haren aan de zijkant van mijn haar weg te werken (in eerste instantie keken we naar wimperverf) kwam ineens het Zweedse Maria Nila op mijn pad. De informatie over hun product, het Colour Refresh voedend haarmasker sprak mij enorm aan. Het merk kende ik van een fijn event dat ik eerder dit jaar heb bijgewoond. De Colour Refresh is géén haarverf. Het is een wat dikkere, vloeibare emulsie die je eigenlijk gebruikt als je tussen twee verfbeurten in zit. Iets wat je wellicht niet zo makkelijk zou kiezen omdat je denkt dat het niet van toepassing is op jou, omdat je jouw haren niet verft.

Out of the box denken met Maria Nila

Niets is minder waar! Think out of the box en probeer het gewoon. Hoe het werkt? Eenvoudig. Je wast je haren. Drukt het overtollige water eruit. Doe de handschoenen aan, druk op de pompflacon en breng op die manier steeds kleine hoeveelheden Colour Refresh op je handen. Breng het goed aan op de plekken die nodig zijn. In mijn geval dus eigenlijk alleen aan de zijkant van mijn slapen. Toch heb ik het nu een aantal weken lang (een keer per week) over al mijn haar aangebracht. Laat het de genoemde 3 – 10 minuten intrekken (ik houd 10 minuten aan). Goed uitspoelen en … klaar!

Klaar voor de herfst met het Maria Nila Colour Refresh voedend haarmasker
Zo zie je het ook goed. Mijn haar is diep donkerbruin en goed verzorgd doordat de Colour Refresh tegelijkertijd ook een voedend haarmasker is

Iets met dansen in de stromende regen

En nu? Een keer per week breng ik het Colour Refresh voedende haarmasker aan na het haren wassen. Mijn luttele grijze haren zijn niet van grijs in donkerbruin (mijn eigen haarkleur) veranderd. Maar ze zijn wel bruin-ish geworden (als een soort van highlight), terwijl mijn haar in zijn totaliteit een glanzende finish in een ‘cacao intense’-kleur heeft gekregen. Ik vind het prachtig en ben er erg blij mee. En nee. Het geeft niet af op mijn jas of kleding. Ook niet als het regent. Al ben ik natuurlijk niet in de stromende regen gaan staan om het te checken.

Aanrader!

Toegegeven. Misschien zijn er makkelijker manieren. Tien minuten laten inwerken kan best lang zijn. Maar combineer het met in je badjas een boekje lezen. Of juist met het onder de douche lekker scrubben van je lichaam en je zult zien, die tijd is zo voorbij. Omdat dit voedende masker tijdelijke pigmenten bevat die geleidelijk vervagen en enkele wasbeurten meegaan, moet je het wel bijhouden, dat is waar. Maar een keer per week – of iets minder, afhankelijk van hoe vaak jij je haar wast – is prima te doen vind ik. Een volgende keer zou ik graag een roodbruine kleur willen proberen, omdat ik mijn haar best donker vind geworden met de kleur ‘cacao intense’. En misschien ga ik – na een jaartje of twintig – toch eindelijk weer eens mijn haar verven, want stiekem maakt het gebruik van dit soort producten de stap naar haarverf een stuk kleiner.

Klaar voor de herfst met het Maria Nila Colour Refresh voedend haarmasker
Handige pompflacon!

Wat zegt Maria Nila zelf?

Alle Maria Nila producten zijn 100% vegan, kleurbehoudend, dierproef-, sulfaat- en parabenenvrij. Tevens wordt alles geproduceerd in Maria Nila’s eigen fabriek in Zweden waarin gezonde werkomstandigheden en een hoge kwaliteit aan ingrediënten en verpakkingen een garantie zijn. Alle verpakkingen zijn 100% CO2 gecompenseerd door plan VIVO en het merk werkt actief samen met klimaatprojecten rond de hele wereld. Een betere wereld begint bij het haar!

Zijn er ook nog aandachtspunten?

Nou, wel eentje. Draag handschoenen als je dit product gebruikt! Het gaat wel om tijdelijke pigmenten die geleidelijk vervagen, maar ik heb aan den lijve ondervonden dat deze pigmenten behoorlijk krachtig zijn. Nadat ik de eerste keer mijn haar goed had uitgespoeld – staand onder de douche – dacht ik ineens: “Wat gek, bruinige strepen op de – ecru – badkamertegels?“. En kreeg ik die toch echt niet weg met mijn handen. Wat resulteerde in een paniekerige schrobbeurt van de tegels met schuurmiddel en een schuursponsje. Terwijl ik nog in mijn blootje stond, ja. De keren erna heb ik dat overigens opgelost door zittend op de douchevloer mijn haren uit te spoelen. Niet ideaal, maar wel prettiger dan de eerdere schrobsessie van de tegels.

Heb jij veel grijze haren? En doe jij wat daaraan of laat je het puur natuur?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegestuurd gekregen

De Maria Nila producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde haarsalons, online en via www.happyhairservice.nl (kappersgroothandel voor professionals). De prijs van het Maria Mila Colour Refresh voedend haarmasker (300 ml) is rond de € 25,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]