Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

In Lifestyle by Roryblokzijl16 Comments

Stofzuigen? Ik blijf het een vervelende klus vinden. Zeker als je in een relatief groot huis woont met meerdere verdiepingen. Tel uit je winst (maar niet heus). Slepen met een zware stofzuiger. Het geklungel met een snoer. Het nét niet redden met datzelfde snoer van de ene naar de andere ruimte. Ik vind het gewoon ruk! There, I said it.

Stof weghalen? Kan best een klus zijn

Maar ja. Met een kind in huis (dat veel knutselt en nog meer verzamelt). Een blogger (me, myself and I) in huis die op haar beurt echt heel veel producten en spullen ontvangt. Daarvoor steeds nieuwe opbergruimtes bedenkt. Waardoor je het overal en nergens kunt vinden. In de antieke kast in de woonkamer, op de piano (en dan nog een echte Steinway, foei!), in de kledingkast, het badkamerkastje en soms ook gewoon op de grond. Niet alleen rommelig, maar ook nog eens onhandig. Want het resultaat? Stof!

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Op de Blogboot leren stofzuigen

En dat moet worden opgezogen. Het moet weg. Want dweilen wil ik ook nog. En dat kan alleen maar op een schone vloer. Man, wat een vervelende klus! Maar hoe je het ook went of keert. Het moet gebeuren. En dan maar op een leuke(re) manier. Ik was dan ook heel blij dat ik een tijdje terug in contact kwam met Marcel van Witt Benelux tijdens een Blogboot-vaartocht over de Amsterdamse grachten met Starboard Boats.

ROIDMI RS60

Vol enthousiasme demonstreerde Marcel de RS60 van ROIDMI. Een snoerloze – eenvoudig op te laden – handzame stofzuiger zonder stofzuigerzak. Lichtgewicht, handzaam, design en superhandig. Toegegeven, ik was eerst wat huiverig gezien mijn eerdere ervaringen. Een stofzuiger zonder zak betekent namelijk dat je de onderdelen grondig moet reinigen wil je niet dat het opgezogen stof overal gaat vastzitten. Dat moet je tijdig doen, want anders gaat het fout. Maar dan hebben we het over een heel ander type stofzuiger waarvan ik inmiddels allang afscheid heb genomen.

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Ik heb zelf de ROIDMI P1 Pro in het wit en ik vind het een uitkomst! Even snel wat kruimels wegzuigen, ideaal. Ik maakte een leuke Reel erover op Instagram

ROIDMI P1 Pro

Allereerst mochten we – tijdens de Blogboot vaartocht – ter plekke even de look and feel testen van de super compact kruimelzuiger (grootte van ongeveer een pak melk, en hij weegt maar 550 gram) van hetzelfde merk (ROIDMI), de P1 Pro. Sterker nog, we kregen allemaal eentje mee naar huis. Wist je dat je na het opladen – via USB met de meegeleverde kabel – 24 minuten draadloos kunt zuigen (in twee verschillende standen? Groot voordeel? Het LED-lampje waardoor je ook in het donker ziet wat je doet. Ideaal voor de kleine klusjes tussendoor. Ik vind het een fantastisch apparaat en bij ons ligt hij standaard in de keuken.

Niet lullen maar stofzuigen

Hoe fijn is het dat ik de ROIDMI RS40 van Witt Benelux kreeg toegezonden. Allereerst – laat ik bij het begin beginnen – het gewicht. Dit is een fijne lichtgewicht steelstofzuiger (met dweilfunctie en kruimelzuiger in een) die je heel gemakkelijk erbij pakt en makkelijk van de ene naar de andere kamer meeneemt. En geen gedoe met een te kort snoer want deze beauty is gewoon draadloos. Niet lullen maar stofzuigen zeg maar.

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken
Instagram versus reality. Maar meer on topic, zie je die handige LED-verlichting? Daar is over nagedacht

Wat specificaties?

Wist je dat je met de ROIDMI-app de zuigkracht kunt aanpassen? Er zijn maar liefst vijf zuigkrachtniveaus! En wat dacht je van de afneembare dweilunit. Wel even een tip. Hiermee vervang je niet de oldskool dweil, maar het is gewoon handig om kleine vlekjes op de vloer weg te halen. Als het kan, waarom niet? Hoe het dan werkt? Het magnetische dweilsysteem bevestig je met een klik aan de stofzuiger (achter de mond van de stofzuiger zodat je eerst het vuil opzuigt en dan pas dweilt). Het met water gevulde reservoir trekt zelf het water langzaam door de dweil waardoor je nooit teveel water op je vloer hebt.

RS40 is ook een kruimeldief

Ook kun je de RS40 gebruiken als een kruimeldief (maar ik heb daarvoor natuurlijk de P1 Pro. Toch is het handig). De matrasborstel vind ik ook een hele fijne. Zeker bij onze fijne Decupré matrassen, we slapen namelijk zonder molton hoes (maar wel op een hoeslaken) voor de beste beleving van het matras. Toch vind ik het fijn om dan ook op deze manier de matrassen te kunnen reinigen. En dat je 65 minuten kunt stofzuigen zonder te laden is ook een fijne feature. Zeker met de drie verdiepingen (inclusief begane grond) die allemaal gestofzuigd moeten worden.

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Matrassen reinigen, ik zou het veel vaker moeten doen. En met dit handige hulpstuk gaat dat ook gebeuren

Pluspunt to the max!

Wat ik – net als bij de kruimeldief – een enorm pluspunt vind? De automatische LED-verlichting voor de donkere plekken! Onder het bed of ’s avonds in de keuken onder de eettafel? Bam! De LED-verlichting gaat automatisch aan (de lichtsensor op de zuigmond activeert dit) en alle viezigheid is ineens goed zichtbaar. Waanzinnig handig en fijn. Net als dat het opladen maar 2,5 uur in beslag neemt. Heel handig om dat aan het einde van een reinigingsbeurt in je huis te doen. Dan ben je maar meteen klaar voor de volgende keer stofzuigen. Easy does it.

Apps op je telefoon? ROIDMI is there to stay

Ik heb inmiddels zoveel apps op mijn telefoon staan (dolblij dat ik nu een smartphone heb met 256 GB, daar kan je pas wat mee) maar ook die van ROIDMI staat er inmiddels op. Waarom? Je kunt een Bluetooth verbinding maken met de RS40. Handig omdat je kunt zien hoeveel batterij je nog hebt. Je een waarschuwing krijgt als je de filter moet reinigen. Er is zoveel mogelijk in these modern times. Heel eerlijk heb ik nog lang niet genoeg gebruik gemaakt van de functies van deze app. Ik zit al zoveel uur per dag op mijn smartphone. Maar dat het kan, dat is handig. En ook iets wat ik heel belangrijk vind. De zachte roller is uitermate geschikt voor alle harde vloertypen van laminaat tot tegels. Laat geen krassen achter op je mooie houten vloer (dat is weleens anders geweest bij ons).

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken
Even een impressie van alle hulpstukken (makkelijk in- en uit elkaar te klikken)

Technische Rory

Ja, je leest. Zo wordt een vervelende klus een stuk makkelijker. En eerlijk is eerlijk. Ik heb nog niet eerder zo vaak gestofzuigd. Zo makkelijk is het nu om éven de stofzuiger erbij te pakken. Lastig te bedienen? No way. De instructies zijn duidelijk. De onderdelen makkelijk in elkaar te klikken. En de opties zijn helder. Nu kan ik volledig ingaan op alle technische specificaties (volgens mij heb ik dat hierboven inmiddels al best wel gedaan). Maar ik kan ook vertellen wat het voordeel is van het makkelijker en leuker maken van een vervelende klus als stofzuigen. Want je houdt serieus meer tijd over.

Vrije tijd is kostbaar en is stofzuigen nu echt zo’n klus?

Hoe dat zo? Normaal gesproken boek ik voor een rotklus als stofzuigen van twee verdiepingen en de begane grond rustig zo’n uur tot anderhalf uur in. Dat moet wel als je er maar – kuch – een keer per week de tijd voor vrijmaakt. Dan heb je gewoon meer tijd nodig om alles schoon te krijgen. Maar als je na elke maaltijd – na het snij- en kookwerk of nadat je iets hebt laten vallen – of na het uitpakken van toegezonden pakketjes. Of gewoon omdat je aan het opruimen of knutselen bent. Meteen even die stofzuiger erbij pakt. Houd je een veel minder grote wekelijkse klus over om te doen. Hoe fijn is dat?

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Dan heb je ineens tijd over!

Die tijd kun je weer aan heel andere dingen besteden. Bijvoorbeeld aan quality time met je kind, het gezin of aan jezelf. Of bijvoorbeeld een fijne online yogales. Een boek lezen. Productfoto’s maken. Filmpjes. Een warm bad nemen. Of je favoriete Netflixje kijken.

Ik stofzuig, jij stofzuigt, wij stofzuigen. Vind jij het een rotklus of is het juist een vorm van ontspanning? En wat voor stofzuiger heb jij in huis?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Wat nu, als je een vervelende klus makkelijker (en leuker!) kunt maken

Deze RS40 lichtgewicht draadloze steelstofzuiger heb ik toegezonden gekregen

De ROIDMI RS40 is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 549,-