40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl17 Comments

Dat is dan weer een enorm voordeel van blogger zijn. Je maakt nog eens wat mee en belangrijker… je blijft bijleren. Zeker nu ik mijzelf steeds meer in de beautywereld begeef, kom ik vaker en eerder in contact met de nieuwste ontwikkelingen. Op het gebied van huidverzorging (zoals een tijdje terug met bronzers), maar ook op andere fronten. Ik noem … nagels. Nagellak, dat ken je natuurlijk wel. Misschien gebruik je zelfs wel een base- en topcoat. Maar ‘striplac’?

Striplac? Wat is dat?

Zoals het mooie merk Alessandro zegt: “De nieuwste innovatie in nagellak!” Denk aan een nagellak die langer blijft zitten dan reguliere lakjes. Een ultiem gel nagellak effect heeft. Maar waarvoor je niet naar een nagelsalon hoeft te gaan. Sterker nog. Met deze striplac (en de starterset) – speciaal ontwikkeld voor de natuurlijke nagel – heb je jouw eigen nagelsalon in huis! Je kunt het namelijk gemakkelijk en snel aanbrengen (èn er weer af halen). Ok, het vergt wel enige oefening (in ieder geval voor mij. Mevrouwtje ongeduld), maar dan héb je ook wat.

40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?
Een super enthousiaste presentatie over Striplac Peel or Soak

40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?

Wat betekent de subtekst achter ‘Striplac’? Peel or Soak?

Dat slaat eigenlijk op de twee opties die je met dit product hebt. Hoe fijn is het om goed verzorgde, mooi uitziende nagels te hebben. Jezelf een perfecte manicure te kunnen geven. In maar ongeveer 15 minuten. Maar waarbij ook het verwijderen gemakkelijk gaat? Alessandro Striplac Peel or Soak biedt je twee mogelijkheden. ‘Soak off‘ of ‘Peel off‘. Quoi?

Soak off

Allereerst de mogelijkheid van ‘Soak off‘. Je brengt de ‘Soak off’-vloeistof aan op de bijgeleverde folie wraps. Deze breng je aan op de nagels . Laat het een paar minuten intrekken. Verwijder daarna voorzichtig de folie èn de lak. Wist je dat dit product ook geschikt is als je dunne nagels hebt? Zo weet je zeker dat je jouw natuurlijke nagels niet zult beschadigen.

40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?
We genoten van een overheerlijke lunch voor en na de presentatie bij een ontzettend leuke ‘place to be’: JackRabbit in Utrecht

40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?

Peel off

Wat ik heb geprobeerd tot nu toe? De ‘Peel off‘-methode. Hoe dat werkt? Breng de ‘Peel-off activator‘ aan rondom de nagels en wacht een paar minuten. Daarna kan de Striplac gemakkelijk verwijderd worden. Ook hiermee beschadig je de natuurlijke nagels niet. Deze methode is geschikt voor gezonde en sterke nagels.

Alessandro Striplac Peel or Soak – de voordelen

Wat zijn nu precies de voordelen dan? Je brengt het in ieder geval sneller aan en je bespaart jezelf daarmee veel tijd. Je hebt namelijk geen base coat meer nodig. Wist je trouwens dat je een perfecte dekking hebt met slechts één laagje kleur (plus daar overheen het laagje …)? De glans is prachtig! Het houdt ook langer dan reguliere nagellak. Volgens het merk Alessandro tot wel 3 weken. Ik moet dat nog eens goed uitproberen want bij mij is dat niet gelukt. Aandachtspunt voor mijzelf: meer geduld hebben en goed de gebruiksaanwijzing lezen. En natuurlijk is een groot voordeel dat je de gel nagellak op twee manieren kunt verwijderen (‘Peel off‘ of ‘Soak off‘). Ook zegt Alessandro dat het de natuurlijke nagel beschermt en versterkt.

40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?

Alessandro Striplac Peel or Soak – de aandachtspunten

Zelf moet ik dus nog wel wat oefenen met het aanbrengen van de nagellak (dat was voorheen sowieso al een dingetje voor mij) maar nu nog belangrijker. Ook zou ik meer rekening kunnen houden met de benodigde droogtijd onder de LED lamp (maar 1 x 60 seconden en 1 x 90 seconden). Geweldig overigens, want het scheelt toch een bak met tijd. Daarentegen, als je het niet helemaal goed doet, dan loop je het risico dat de nagellak toch nog net niet helemaal droog is. Waardoor je de voordelen van niet krassen -of chippen – misloopt.

Wat vindt Rory?

Tijdens het event werd de presentatie met zeer veel enthousiasme voorgeschoteld waar ik zelf ook helemaal enthousiast van werd. Hoe mooi is het als je niet een nagelsalon hoeft te bezoeken maar zèlf thuis mooie nagels kunt creëren waar je ook nog eens weken plezier van kunt hebben? Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het nog niet vaak genoeg heb uitgeprobeerd. Het waren en zijn hele drukke periodes deze laatste maanden van het jaar. Aan de andere kant is het juist ook de ultieme tijd om tijdsbesparende trucjes toe te passen, zeker als die leiden tot mooie nagels.

40envoorheteerstmoeder leert: Striplac Peel or Soak?

Striplac aanbrengen … rommelen met de droogtijden is not a good idea

Doordat ik toch een beetje heb gerommeld met de droogtijden (onder de LED lamp) was het resultaat bij mij niet optimaal. Toch kan ik constateren dat je – met deze starterskit en alle bijbehorende accessoires – iets heel moois kunt creëren. Als je er maar de tijd voor neemt. Het feit dat de kwaliteit van mijn nagels niet optimaal is (ze breken gemakkelijk af en hebben de neiging snel te splijten waardoor ik ze heel kort heb moeten vijlen) werkt ook niet mee. Mijn voornemen is dan ook om tijdens de dagen rondom Kerst hier eens uitgebreid de tijd voor te nemen.

Ga jij weleens naar een nagelsalon? En wat zijn volgens jou de voordelen van gel nagellak boven reguliere lakjes?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor dit event ben ik uitgenodigd. De genoemde producten heb ik gekregen 

Striplac
• Polishing vijl € 6,95
• Bokkenpoot € 4,25
• Cleansing Pads € 7,95
• LED-Polish 8 ml € 18,95
• Top Coat 8 ml € 18,95
• Correcting Pen € 10,50
• Care & Gloss Pen € 9,95
• Starter Set € 89,50

Peel off
• Peel off Activator € 9,50

Soak off
• Liquid (Acetone) € 13,60
• Removal Wraps € 7,95

 

Striplac is online verkrijgbaar bij Douglas.nl en tevens verkrijgbaar bij luxe parfumerieën en drogisterijen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]