Zomervakantie? Ga eens op stap met de caravan!

Zomervakantie? Ga eens op stap met de caravan!

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Op stap met de caravan? Hoe kom je daar ineens bij, Rory? Ik ben alvast aan het nadenken over de zomervakantie en dit jaar wordt het anders dan anders. Misschien naar het buitenland, of juist binnen Nederland (als ik maar weer efficiënt in blijf pakken). Ineens moest ik weer terugdenken aan een leuk park waar we altijd kwamen, maar waar we dan logeerden in een van de kleine vakantiewoningen op datzelfde park. Toch keek ik altijd wel met een schuin oog naar degenen die met hun (eigen) caravan kwamen aanrijden en dus als het ware hun eigen huis bij zich hebben.

Van vakantiewoning naar caravan?

Heel eerlijk? Ben ik best wel een ‘luxebeestje’ en geniet ik eigenlijk het meest van een vakantiewoning met eigen badkamer, keuken en toilet. Toch ben ik wel nieuwsgierig hoe een vakantie met een caravan mij zou bevallen, want hoe kan ik nu zeggen dat het mij niet aanspreekt als ik het nog niet eerder heb geprobeerd? Dat is in ieder geval wat ik mijn 12-jarige dochter probeer mee te geven. Dus dan zou ik wel het goede voorbeeld moeten geven.

Wat voor voorzieningen heb je in een caravan?

Zo gezegd zo gedaan. Wat heb je eigenlijk met een (eigen) caravan aan voorzieningen bij je? Ik ging al scrollend onderzoeken wat nu precies de mogelijkheden zijn. Wist je dat je een caravan ook kunt huren? Ik realiseerde mij niet dat het tevens behoorlijk comfortabel reizen kan zijn, want caravans zijn tegenwoordig uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt. Denk aan een keuken, badkamer (fijn!), slaapruimte en nog veel meer. Als het ware heb je je eigen kleine thuis op wielen bij je.

Schoon- en vuilwatertank

Maar hoe zit het dan precies met die badkamer? En ook de keuken. Met water bedoel ik. Als je naar het toilet gaat trek je door. Als je de kraan in de keuken gebruikt dan moet dat ergens naartoe. En dan heb ik het nog niet over douchen in je mini-badkamer. Daar gebruik je dus een schoonwatertank voor! Het water daaruit kun je gebruiken voor een lekker kopje koffie of thee, maar ook om de afwas te doen, om te douchen, om naar het toilet te gaan en om in te koken. En de vuilwatertank? Die loopt vol met water dat dan weer wegloopt via de spoelbak of via de doucheafvoer van de camper.

Waar moet je aan denken bij een watertank?

Als eerste moet je natuurlijk letten op het benodigde volume voor drinkwater én vuilwater. Op de site van Rotterdam Plastics vond ik veel nuttige informatie. Want watertanks worden aangeboden in verschillende groottes en uitvoeringen. Het lijkt mij persoonlijk handig om zowel van een schoonwatertank als vuilwatertank caravan gebruik te maken. Daar zijn alle watertanks van Rotterdam Plastics geschikt voor. Wel is het handig als je kijkt naar de beschikbare ruimte in de caravan, want je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een platte, smalle of hoge watertank. 

Wat specifieke uitleg

De tanks zoals ik hierboven beschrijf zijn zowel voor de mens onschadelijk (je kunt ze gebruiken voor levensmiddelen) als ook uiterst robuust, reukdicht en resistent door het gebruik van hoogwaardig kunststof (polyethyleen – MD-PE/HD-PE). Het is best een technisch verhaal maar wat volgens mij belangrijk is, is dat de naadloze en spanningsvrije kunststof container uit één stuk is gegoten. Door de wanddikte (4-8 mm) blijven ze vormvast en dus betrouwbaar om als schoonwater- of vuilwatertank te gebruiken.

Zomervakantie? Ga eens op stap met de caravan!
Bij de genoemde kindercamping zijn ook voldoende activiteiten voor kinderen!

Kindercamping? Ik heb wel een mooie tip!

Erg handig om te weten, want stel je voor dat ik een caravan zou willen huren om bijvoorbeeld naar de kindercamping te gaan waar we het altijd zo goed hebben gehad met onze dochter. Even als extra tip: Kampeerdorp de Zandstuve is een grote aanrader. Kindvriendelijk, kamperen, glamping. Alles is mogelijk. Maar dus ook om met je eigen ’thuis’ op wielen naartoe te gaan. Nogmaals, voor mij is het helemaal nieuw maar als ik zo om mij heen kijk, dan zijn er voldoende mensen die op deze manier reizen en vakantie vieren.

Ga jij weleens kamperen? En heb jij een eigen caravan of huur je die liever?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Rotterdam Plastics heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel