Fijne huidverzorgingsproducten voor de vijftigplus huid?

Fijne huidverzorgingsproducten voor de vijftigplus huid?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl2 Comments

Ken je dat? Je wordt ouder (ik ben inmiddels vijftigplus) en je merkt dat de producten die je eerder, zo rond je – pakweg – dertigste jaar gebruikte, nu niet meer zo goed hun werk doen. Ik heb het dan echt over de beginfase dat ik kwalitatieve huidverzorgingsproducten begon te gebruiken. Je huid heeft als het ware een ander soort verzorging nodig. Ik geloof heilig in laagjes (maar ook weer niet teveel) en teruggrijpen naar eerdere succesnummers, maar wel als je huid daar nu ook wat aan heeft.

Succesnummer één voor de vijftigplus huid (en alle leeftijden daaromheen): Loveli

Een product dat ik al een aantal keer eerder heb gebruikt en waar ik super enthousiast over ben is het ‘Eye Serum’ van Loveli. Niet voor niets krijgt het ook een waardering van 4.44 op 5 gebaseerd op maar liefst 135 klantbeoordelingen. Dit fijne serum gebruik je overal waar je maar rimpeltjes en lijntjes wilt voorkomen of verminderen. Waar je het dan zoal gebruikt? Denk aan rond je ogen, je mond of die lijntjes tussen je wenkbrauwen. Het serum bevat een hele hoge concentratie hyaluronzuur, plus prachtige extracten die je huid zichtbaar verbeteren binnen 28 dagen.

Fijne huidverzorgingsproducten voor de vijftigplus huid?

Wat zegt Loveli zelf?

Linda Bot – founder van Loveli: “Zelfs de meest fancy ingrediënten doen lang niet zo veel voor je als een huid die in balans is. Vind je balans, dan weet je pas hoe mooi je huid écht is! Hoe kun je dit bereiken met troepvrije en 100% natuurlijke cosmetica en waarom speelt vitamine E een rol in veel van de Loveli verzorgingsproducten voor het gezicht?

Andere topper voor mijn vijftigplus huid: Loveli Face Cream

De hydraterende dag- en nachtcrème van Loveli – Face Cream – zit bomvol hyaluronzuur, dat ervoor zorgt dat je huid nog meer vocht vast kan houden. Plus er zit ook een flinke dosis vitamine E in (een krachtige antioxidant), jojoba-olie én sheabutter. Wist je trouwens dat vitamine E werkt als een conserveermiddel? Het helpt tegen huidveroudering en is vochtvasthoudend en helpt je huid te herstellen bij beschadiging door de zon. Ook dit fijne product gebruik ik nu al voor de tweede (of misschien zelfs wel derde) keer.

Alpha-H Vitamin B serum

Het Alpha-H Vitamin B Serum gebruikte ik inmiddels ook alweer voor de tweede keer en is een grote aanrader voor mijn vijftigplus huidje. Dit serum is versterkend en hydraterend en bevat 5% vitamine B3 (niacinamide) en 1% vitamine B5 (panthenol). Vitamine B3 is een krachtig, celcommunicerend ingrediënt dat de huid veel te bieden heeft. Het reguleert onder andere de talgproductie, versterkt de huidbarrière en vermindert pigmentatie. Vitamine B5 (panthenol) werkt sterk kalmerend en herstellend. Het geeft een enorme verbetering bij diverse vormen van irritatie zoals droogte, ruwheid, schilfering, jeuk, roodheid, ontstekingen en schaafwond-achtige plekjes. Daarnaast is het een zeer goede vochtbinder.

Fijne huidverzorgingsproducten voor de vijftigplus huid?

Zit er nog meer moois in het Alpha-H Vitamin B serum?

Alpha-H vertelt: “Het serum is aangevuld met hyaluronzuur en chia zaad extract voor een nog sterkere hydraterende werking. Koperpeptiden en Matrixy-6 stimuleren de aanmaak van collageen en hyaluronzuur en ferulic acid is rijk aan antioxidanten die schade door zon, stress, roken en luchtvervuiling helpen herstellen en voorkomen. Ferulic acid werkt bovendien, net als niacinamide, sterk vervagend op pigmentatie en andere oneffenheden. Het Vitamin B Serum is ideaal bij een vochtarme huid, bij hyperpigmentatie, bij een glimmende T-zone (een gevolg van vochttekort) en bij een onrustige huid met acne. Doordat het Vitamin B Serum de huidbarrière versterkt, helpt het bovendien een gevoelige huid te herstellen en voorkomen“.

Maar toen was daar ineens … het Dawn To Dusk SPF50+ Serum van Alpha-H

En dat wilde ik echt super duper graag uitproberen. Dagelijks een SPF50+ op mijn snoet? I want. Het serum is heel luchtig, licht en zacht en is multifunctioneel inzetbaar. Het fungeert namelijk als serum, dagverzorging én zonbescherming in één. Een prachtig product dus. En een waar ik heel blij mee ben. Wat er precies in zit? Niacinamide (vitamine B3), vitamine E, sodium hyaluronate en aloë vera zorgen voor een goede hydratatie van je gezichtshuid. Ze helpen de huidbarrière te herstellen én voorzien de huid van een hoge dosis antioxidanten (ter bescherming tegen vrije radicalen).

Fijne huidverzorgingsproducten voor de vijftigplus huid?

Hoe gebruik ik het en waarom?

Wat ik ontzettend belangrijk en fijn vind is dat de hoge, breedspectrum SPF50+ zonbescherming hyperpigmentatie en huidschade zoals afbraak van collageen (vroegtijdige veroudering) en melanoom helpt voorkomen! Doordat de textuur zo licht en luchtig is kun je het makkelijk combineren met andere serums, moisturisers en make-up. Maar je kunt er ook voor kiezen om het te gebruiken ‘as it is‘. Als je dagcrème bijvoorbeeld (zo gebruik ik dit fijne product op mijn vijftigplus huid).

Last but not least (en inmiddels helemaal op): Alpha-H High Tide Water Cream
Wát een fijn product is dit. Een echte dorstlesser voor de droge, vochtarme huid. Laat mijn huid – want ik ben inmiddels vijftigplus – daar nu net heel veel behoefte aan hebben (gehad), zeker in de winterperiode. Het is een gewichtloze moisturiser op waterbasis die het vochtgehalte van de huid tot het maximaal aanvult. Pluspunt is dat dit unieke product niet alleen voor onmiddellijke hydraten zorgt, maar ook blijft werken aan het opbouwen van vochtreserves gedurende maximaal vijf dagen. Nu vind ik dat ontzettend lastig meetbaar, laat staan te bewijzen. Maar ik kan wel altijd mijn eigen ervaringen delen.
Fijne huidverzorgingsproducten voor de vijftigplus huid?
Vijftigplus ervaringen
Ik merk dat mijn huid er inderdaad wat voller uitzag. Alsof er behoorlijk wat vocht ‘ingepompt’ was en het hield ook aan. In die zin dat als ik in de ochtend mijn huid reinigde, ik echt nog een laagje voelde. De geltextuur brengt fijn aan en trekt snel in. Hij voelt lekker fris aan. Je kan dit product prima overdag gebruiken (onder je make-up of SPF. Want dat laatste is belangrijk. Gebruik je dit product overdag dan moet je het wel opvolgen met een SPF) maar ik vond het juist een ideaal product voor de nacht. Alsof ik met een masker op ging slapen. In mijn beleving kon het zo juist goed inwerken.
Wat zit er dan in?

Ultra hydraterende ingrediënten zoals Australian River Mint Extract (lokaal geproduceerde botanisch plant boordevol natuurlijke aminozuren en antioxidanten), hydratatiecomplex, vegan Squalane, Panthenol (Pro-Vitamine B5). Geschikt voor alle huidtypen! Bij een huidconditie als langdurig of chronisch vochttekort, fijne lijntjes en droogtelijntjes, verslapping en verlies van elasticiteit, een te hoge talgproductie en bij onzuiverheden als gevolg van hormonale schommelingen zoals de puberteit of overgang. En… geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Wat vind je van mijn tips voor de (vijftigplus) huid? En welk product heb je zelf al eens uitgeprobeerd?

Tot de volgende keer,

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

Loveli Eye serum – 15 ml – € 20,-

Loveli Face cream – 50 ml – € 21,50

Alpha-H Vitamin B Serum – 25 ml – € 56,95 

Dawn To Dusk SPF50+ Serum Alpha-H – 50ml – € 49,95

Alpha-H High Tide Water Cream – 50 ml – € 52,95