Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl13 Comments

Aandacht besteden aan je huid. Zó belangrijk. Ik heb eigenlijk een aversie tegen het woord ‘moeten’. Niets moet. Is een van de dingen die ik zomaar kan roepen. Tenzij … het iets belangrijks betreft. Als bijvoorbeeld je huid. De conditie van je (gezichts)huid. Een goede verzorging. Bescherming tegen de zon. Het lijkt een open deur. Maar wat je niet weet zie je niet. Dus is het makkelijk om te denken: “Ik ben nu pas twintig, dertig, veertig (vul maar in), dus ik zie wel wat de tijd brengt“. Ik hoefde er geen veertigplusser voor te worden om te weten dat aandacht voor je huid zó belangrijk is (sterker nog, op mijn 25ste had ik mijn eerste anti-rimpel crème al gekocht).

Wát een experience

Ik ben heel erg blij dat ik een uitnodiging kreeg om een kijkje te mogen nemen in het nieuwe, prachtige Boots-filiaal in Utrecht. Hun uitgebreide assortiment mocht bekijken. Meer mocht horen over het – vind ik – briljante concept van een Boots-filiaal gecombineerd met een in house apotheek. Maar niet zomaar dat. Wist je dat dit specifieke filiaal van Boots een ontzettend veelzijdig health- en beauty assortiment heeft? Denk aan mooie beautymerken als No7, Eucerin, La Roche-Posay, Vichy, Pupa en Botanics. En wist je ook dat je gedegen en inspirerende adviezen kunt krijgen van de Boots-verkoopadviseurs? Echte specialisten met aandacht voor jouw huid, maar ook voor jou als persoon.

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden

Aandacht voor het totaalplaatje

Schoonheidsspecialiste en tevens Boots-verkoopadviseur Mira had mij veel te vertellen. Bijzonder om te zien dat het health-assortiment zo goed vertegenwoordigd is (merken als Dr Vogel, VSM, Bach, Kneipp en Arkopharma). En zo handig dat je altijd even kan kortsluiten met de apotheker of je supplementen niet ‘botsen’ met andere medicatie die je eventueel zou nemen. Werk je de hele dag? Weinig vrije tijd om even naar de apotheek te gaan. Geen zorgen. De apotheek is elke werkdag van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds geopend (fijne ruime openingstijden) en de ligging is natuurlijk ideaal, zo dicht bij het Centraal Station.

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
Een mooie entree. Een grote, open en heldere ruimte. De ‘in house’ apotheek bevindt zich – op de meest rechter foto – aan de rechterkant

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
Een heldere en duidelijke indeling, zodat je alles makkelijk kunt vinden

Observ(e) your skin

Wat mij nog meer heeft getriggerd? Boots Utrecht beschikt over een Observ huidanalyse apparaat! Wat is dat Rory? Je kunt met dit apparaat – de Observ – haarscherpe foto’s te maken van de gezichtshuid. Eerst word je huid schoongemaakt (resten van dagcrème zijn heel duidelijk zichtbaar op de foto’s). Vervolgens plaats je jouw kin op een steuntje. De ‘gordijntjes’ worden dichtgeschoven en je hoofd wordt goed gepositioneerd in het apparaat. Het duurt ongeveer 15 seconden (je kan je ogen gewoon open houden overigens) et voilà.  De zes foto’s zijn de basis voor een uitgebreide huidanalyse waarbij je ook een persoonlijk huid- en productadvies krijgt.

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
Het Observ huidanalyse-apparaat

Wat geeft de Observ dan weer?

Een uitleg bij de zes foto’s. Foto nummer 1 is gelijk aan een foto in het daglicht. Zoals je mij ‘in het echt’ ziet. Bij foto nummer 2 zie je mijn gezicht in gefilterd daglicht (de glans is weg en onderhuidse verkleuringen zijn zichtbaar). Foto nummer 3 laat de huidstructuur heel duidelijk zien (je ziet grove poriën, littekens, rimpels en eventuele huidverslapping. Even een klopje op mijn schouder: op mijn 48ste is nog nauwelijks sprake van huidverslapping. Onbelangrijk in het kader van bepaalde grote levensgebeurtenissen en tegelijkertijd toch heel fijn om te horen).

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
Zoals je het ziet op de grote iPad aan de andere kant van het apparaat

Aandacht voor UV-schade

Foto 4 (schrik niet) laat het effect van de UV-schade zien. Goed om te weten. De grotere plekken op mijn huid zijn niet zo zichtbaar als ik dacht (ook niet in het daglicht) en wordt eigenlijk melasma genoemd (zogenaamd ‘zwangerschapsmasker’). De feitelijke UV-schade zie je als puntjes op mijn neus en wangen en de paar iets grotere donkere plekjes. Zo blij dat ik al járen een SPF50 gebruik op mijn gezichtshuid). Op foto nummer 5 zie je de plekken waar vocht en talg zich bevinden. Ook een prettig detail. Waar veel talg is, zijn weinig rimpels. Mijn voorhoofd is dan ook best ‘glad’. Overigens is het goed – in verhouding – verdeeld over mijn gezicht.

Zo kan je gezichtsteint eruit gaan zien

Foto nummer 6? Niet schrikken. Best confronterend. Deze foto laat de ontwikkeling van je gezichtsteint zien in de loop van de jaren. Het kan zijn dat je huid er zo uit komt te zien over twintig, misschien dertig jaar. Nog steeds best weinig rimpels – mits ik mijn huid zo goed blijf verzorgen als ik dat nu doe. Qua UV-schade zal het nooit minder worden! Maar je kan een verdere UV-schade natuurlijk wel voorkomen door áltijd je huid te beschermen tegen de straling van de zon. Door standaard een SPF te gebruiken (UV-stralen komen door de wolken heen, en zijn er ook als het grauw weer is) en natuurlijk bij echt zonnen een zonnebrandproduct met een hoge factor (SPF30 of 50).

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
En voor de duidelijkheid de foto’s zoals ik die zelf ook toegezonden heb gekregen

Aandacht van de Boots verkoopadviseur / huidconsulente / schoonheidsspecialiste

Het contact met Mira heb ik als heel fijn ervaren. Met enthousiasme en volledige aandacht voor niet alleen mijn huid, maar ook voor mij als persoon ben ik anderhalf uur ondergedompeld in de ins and outs van huidconditie tot nuttige en inspirerende adviezen. Zo fijn dat iemand ook echt kijkt naar de persoon die je bent. Daarop anticipeert en met aandacht producten bij elkaar zoekt die echt bij je passen. Welke producten heeft Mira voor mijn look gebruikt (naast de huidanalyse met de Observ werd ik ook nog opgemaakt)? La Roche-Posay Hydraphase UV Light (dagverzorging) met SPF20. Daar overheen een primer van No7 (Airbrush Away Core Minimizing Primer). Zodat je een eventuele foundation mooi en glad op je huid kunt aanbrengen.

Match Maker‘ voor je huid

En weet je wat ook zo fijn is? Boots beschikt tevens over een ‘Special Match Maker’-apparaat van No7, waarmee de specialist je ideale foundation match kan vinden. Jullie weten waarschijnlijk allemaal wel dat ik geen foundation of concealer gebruik. Soms wel een oogcrème met een tintje voor de donkere kringen onder mijn ogen, maar dat is het wel. Hoe fijn is het dan ook om bevestigd te krijgen dat ik – dat mijn huid – dat ook helemaal niet nodig heeft.

Toch heeft Mira een prachtig product van No7 gebruikt – Airbrush Away Foundation Honey – die als het ware een ‘sluier’ over mijn gezicht heeft aangebracht. Dat in combinatie met een bronzer (Caramel) en highlighter (Rose) – eveneens van No7 –  heeft er serieus voor gezorgd dat ik in geen tijden zoveel aandacht heb gekregen. Een boost voor mijn zelfvertrouwen. Vergeet ik bijna het prachtige ‘Made to last’ eye pencil (004) van Pupa evenals de ‘Multiplay’ (58). En de absolute topper die ik nog ga bestellen: de ‘Matte Lip Crayon Raspberry Wine’ van No7. Ik gebruik eigenlijk nooit een matte lippenstift; dit exemplaar is werkelijk práchtig.

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
The Original Champneys – Soap & Glory – Pupa Milano

Aandacht voor jezelf

Ik had een pittige week achter de rug. En sowieso zijn en blijven het zware tijden. Het leven gaat door. Alles om je heen te ervaren en toch overeind te blijven staan is niet altijd even eenvoudig. Al is het wel noodzakelijk. Om jezelf te kunnen zijn én blijven. Om standvastig te kunnen zijn te midden van de hectiek en het verdriet. Hoe goed is het dan ook om jezelf zo nu en dan eens te laten verwennen. Deze anderhalf uur heeft mij zóveel goed gedaan.

In plaats van botox?

Enthousiasme alom. Ik mocht ook nog een product van No7 uitkiezen! Mira sprak zo enthousiast over een van de nieuwste producten: de ‘Laboratories Line Correcting Booster Serum’. Dat ik niet lang na hoefde te denken. Vrouwen in Engeland stellen serieus hun botox-behandeling uit omdat dit product zulke goede resultaten biedt! Ik ben nieuwsgierig. En vanzelfsprekend houd ik jullie op mijn blog en op Instagram op de hoogte van mijn bevindingen!

Dankjewel Boots en dankjewel Mira! Voor de ontzettend gezellige èn inspirerende middag!

Waarom je altijd veel aandacht aan je huid moet besteden
En na de inspirerende middag, opgemaakt met de make-up zoals hierboven beschreven

Hebben jullie al zin om bij het Boots-filiaal in Utrecht langs te gaan? Ik zeg: doen!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]