Reboost your hair and skin – na je vakantie

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Reboost your hair and skin na je vakantie. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het dat eigenlijk wel? En waarom is het überhaupt nodig? Nou, ik kan wel een aantal redenen noemen. Wat dacht je van een vakantieland waar de temperatuur veel hoger is dan je gewend bent? Wanneer het elke dag rond en boven de 35 graden is, dan doet dat iets met het vochtgehalte in en van je huid. Los van het feit dat je gewoon meer vocht tot je moet nemen (bij voorkeur water trouwens), moet je eigenlijk je huid ook nóg beter verzorgen.

De reboost vóór zijn

Wat ik zelf deed? Om de reboost voor te zijn? Elke ochtend na het douchen volgde ik mijn reguliere gezichtsverzorgings routine. Altijd je huid reinigen met een facewash, gezichtszeep of anders. Met een watje met wat tonic over de huid gaan (vermijd de kwetsbare huid rond je ogen en lippen). Dan een serum (of gezichtsolie), oogserum en oogcrème. Een vochtinbrengende lotion. Daarover mijn gezichtscrème met een SPF. Die liet ik even goed intrekken voordat ik mij ging aankleden voor het ontbijt.

Reboost your hair and skin - na je vakantie
Het ageless fleece mask (drie stuks) van Oolaboo

Voor het ontbijt èn na het ontbijt

Na het ontbijt ging ik mij dan nog uitgebreid insmeren met een zonnebrandmiddel met factor 30 (voor het grootste deel van mijn lichaam) en SPF 50+ (voor mijn gezicht en decoletté) en een specifiek zonnebrandmiddel met SPF 50+ voor om mijn ogen. Voor de lippen gebruik ik een separate stick (dit jaar met SPF 15. Normaal gesproken gebruik ik een hogere factor). Het klinkt wat omslachtig? Dat is het ook. Maar als je op een plek bent, vlak bij de evenaar dan weet je dat de kracht van de zon hartstikke sterk is. Daarom is een reboost ná je vakantie ook zo nuttig en nodig.

Ik ben even hydrateren!

Maar wat ik nu anders deed dan alle voorgaande jaren, is dat iedere keer dat ik tussendoor op onze kamer kwam (bal halen, zwemring, boekjes of petje. Je kent het wel. Je vergeet altijd wel iets) ik mijn gezicht even snel insmeerde met een moisturizing cream. Gewoon overdag. Over mijn zonnebrandcrème heen. En dit jaar heb ik ook ècht goed opgelet dat ik ons dochtertje en mijzelf gemiddeld eens per twee uur opnieuw insmeerde. Ook al gebruikte ik P20, of de waterproof Vichy.

Reboost your hair and skin - na je vakantie
Zo ziet het ageless fleece mask eruit op mijn gezicht

Chloor, zout water en zon, heel veel zon

Dat was daar en dit is hier. Weer terug in Nederland na twee weken elke dag veel zon, zwembad- en strandleven merk je dat je huid best wel wat te lijden heeft gehad. Het chloor in het zwembad, de kracht van de zon. Het is – behalve dat je ook een mooi bruin tintje hebt gekregen – best een aanslag op je huid en haar. Gelukkig zijn daar dan een aantal nieuwe producten die je net weer die boost geven. Een soort van kickstart. Om bij te komen en op een goede manier de herfst in te gaan.

Reboost your hair and skin - na je vakantie

Start the reboost of your skin and hair

Hoe ik de reboost van mijn huid en haar ben gestart? Sowieso goed smeren. Of dat nu met aftersun, huidolie of bodylotion is. En gezond eten en drinken. Veel drinken (en dan denk ik aan water, kruidenthee en vooruit, mijn een (of twee) latte macchiato(s) per dag). Als extra touch up mocht ik genieten van de fijne ageless – restructuring moisturizing fleece – masks van Oolaboo. Een merk dat ik heb leren kennen tijdens MOOI The Appartment eerder dit jaar. Ellen vertelde mij uitgebreid over de achtergronden van dit fijne merk. Ze hebben het niet voor niets over ‘nutricosmedicals’.

Ageless Fleece Mask van Oolaboo

Doordat het masker maritiem collageen, aloë vera en hyaluronzuur bevat – evenals Anthemis Nobilis Extract, wat is afgeleid van de bloemen van kamille – voelt het fris en verzorgend aan. Ik voel de pure hydratatie in mijn gezicht. Wanneer je het masker 15 tot 20 minuutjes laat inwerken en daarna het achtergebleven serum in je huid masseert – met zachte klopjes – bereik je een optimaal resultaat. Normaal gesproken breng ik een masker een keer per week aan (maar laat ik eerlijk zijn. Soms vergeet ik het ook gewoon) en daar probeer ik mij nu ook echt aan te houden. Mijn huid heeft het gewoon nodig.

Reboost your hair and skin - na je vakantie
En de superfijne ‘moisty seaweed’ (leave-in treatment with 24 benefits)

Boven de veertig?

Als je boven de veertig bent, verliest je huid nu eenmaal sneller en meer vocht en soepelheid. Tel daar een vakantie met veel en sterke zonkracht bij op. Toch een iets ongezonder eet- en drinkpatroon (een fijne GT – Gin Tonic – maakte regelmatig onderdeel uit van het begin van de avond) bij op. En ja, je moet er iets meer voor doen om lichamelijk in vorm te blijven en je huid soepel te houden. Hence, de term – en het onderwerp van deze blogpost – reboost. Wat mij brengt bij een lichaamsdeel dat óók veel last ondervindt van het chloor- en zeewater, de zon en knellende elastiekjes … je haar.

Reboost your hair and skin - na je vakantie
Vóór het gebruik van de Oolaboo moisty seaweed

Is jouw haardos nog weelderig?

Toegegeven. Ook iets van boven de veertig. Mijn altijd weelderige en volle haardos lijkt toch wat dunner. Binnenkort ga ik dan zelf ook weer een kuurtje Oenobiol doen, gewoon omdat ik het fijn vind en het oprecht werkt (voor mij). Maar vooralsnog kamp ik met de droogte en stugheid door de twee weken zon, zee, strand en zeer hoge temperaturen. Ook daar heeft Oolaboo een oplossing voor. De moisty seaweed 24 benefits instant cure. Een zogenaamde leave-in, die je dus niet hoeft uit te spoelen. Lekker makkelijk en heel fijn, want de ingrediënten zoals zeewier (zorgt voor de juist vochtbalans) en zijde (verzacht en versterkt het haar) zorgen ervoor dat je haar herstelt van de tropische zomer en het versterkt ook nog tegelijk.

Reboost your hair and skin - na je vakantie
En erna

Over reboost gesproken

Ik ben zéér enthousiast. Inmiddels maakt het onderdeel uit van een vaste routine na het haren wassen. Vanzelfsprekend gebruik ik nog steeds iedere keer de fijne hair turban van Aquarius. Na het voorzichtig doorkammen van mijn haar gebruik ik zes pompjes van de moisty seaweed en ik merk oprecht een grote verandering in hoe mijn haar aanvoelt en hoe het eruit ziet (zie de voor- en nafoto hierboven). Wederom een grote aanrader. Het kost wat, maar dan heb je ook een product dat echt wat voor je haar doet. Enige aandachtspunt, je vingers en handen voelen wat ‘glad’ aan na het gebruik en met lafjes je handen afspoelen krijg je het niet goed van je handen af. Goed je handen wassen dus. Verder alleen maar veel enthousiasme van mijn kant.

Waar ben jij de afgelopen zomer geweest en hoe bescherm jij jouw huid en haar? En nog belangrijker. Wat doe je ná je vakantie extra?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Het Oolaboo ‘ageless fleece mask’ en de Oolaboo ‘moisty seaweed’ heb ik toegezonden gekregen

 

Het Oolaboo ageless fleece mask koop je per set van 3 stuks voor € 59,95

Een 200 ml flacon ‘moisty seaweed 24 benefits instant cure’ kost € 43,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]