Ben jij ook zo dol op de natuurlijke producten van Grahams?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Grahams Natural, dé nummer 1 uit Australië. Je hebt er vast weleens van gehoord. Ik schreef al eerder over de dag- en nachtcrème. Het verhaal achter dit merk? Ook heel interessant. Geoff Graham, zelf een ervaringsdeskundige voor wat betreft heftige eczeem, jeuk en een droge huid leefde jarenlang met deze huidklachten. Totdat zijn zoontje Ryan (destijds 14 maanden oud) van top tot teen onder het eczeem zat. Zijn vrouw en hij besloten op dat moment: “Dit moet anders. We kunnen ons kind niet hetzelfde laten ondergaan als ik“. En ze besloten zelf een product te ontwikkelen tegen eczeem.

Ja hoor, een sprookje?

Klinkt als een sprookje in de oren? Mij wel, want ook ik ben een ervaringsdeskundige. Als baby had ik last van eczeem en kreeg ik wandjes aan mijn handen om mijn huid te beschermen tegen het vele krabben. Later – rond mijn achtste – kwam het eczeem in alle hevigheid op. Ik weet nog precies hoe het eerste plekje (op mijn wang) begon. Eerst krab je en krijg je bloed. Als je doorgaat met krabben dan kom je vanzelf door een aantal huidlagen heen. En krijg je zo’n ‘nattig’ plekje zonder bloed maar met veel vocht. Zo is eczeem bij mij begonnen. En breidde het ook uit. Door de vicieuze cirkel waarin je terecht komt van jeuk en krabben.

Ben jij ook zo dol op de natuurlijke producten van Grahams?

Van de homeopaat naar hydrocortison

Eerst op de bekende plekken (knieholtes en armholtes) en later verspreidde het zich ook op mijn gezicht. Heel naar. Waar mijn vader het eerst zocht bij homeopatische hulp, móest ik op een gegeven moment over naar de zwaardere middelen zoals hydrocortison-crèmes. Naar spul – op basis van hormonen – want het maakt je huid dun. Daarom mag je er ook zéker niet teveel van gebruiken. Ik weet nog goed dat een van de eerste crèmes mij juist nog veel meer jeuk gaf, waardoor ik bleef krabben en de plekken helemaal niet meer weg gingen.

Met je armen in kokers

Niet veel later bedacht mijn vader allerlei constructies zodat ik niet meer kón krabben ’s nachts. Goed bedoeld, maar ontzettend vervelend. Denk aan een soort van zelfgemaakte kokers van stevig karton die over mijn armen werden gedaan (en vastgezet aan mijn nachthemd). Het werkte heel goed, maar in je slaap je armen niet kunnen buigen is ook geen pretje. In combinatie met een hydrocortison-crème werkte het wel. Maar ideaal was het niet.

Ben jij ook zo dol op de natuurlijke producten van Grahams?

Dunne huid en grauwe gloed, niet op mijn wishlist

Plus in die crèmes zit een hoop chemische troep. Want waarom wordt je huid anders zo dun. Een ander minpunt vind ik dat het alleen maar ‘korte termijn’-hulp is. Zodra je stopt met de hydrocortison kan eczeem zijn weg terug vinden. Dat zorgt meteen voor het risico dat je dit te lang blijft gebruiken. Hence, de dunne huid met een grauwige gloed. Ook hierin herkende ik een vicieuze cirkel: jeuk, krabben, eczeem, niet meer weg te krijgen, hydrocortison, te lang gebruik, huid verslechtert, je stopt, jeuk komt terug.

Go Graham!

Geoff Graham en zijn vrouw besloten zich met name te richten op ‘natuurlijke ingrediënten’ met een uitstekende werking. Dit deden zij op een heel gedegen manier. Alle informatie over niet alleen eczeem maar ook andere huidaandoeningen werden doorgespit. Diverse naslagwerken werden gelezen om erachter te komen wat de beste ingrediënten uit de natuur zijn. Natuurlijk lukt dit niet in een keer. Met vallen en opstaan creëerden ze op een gegeven moment hun eerste product, waarmee ze mensen over de hele wereld helpen met huidproblemen als jeuk, eczeem en dermatitis.

Ben jij ook zo dol op de natuurlijke producten van Grahams?

Grahams Natural producten. Let’s put it to the test!

Nu weten jullie dat ik vaker natuurlijke producten heb mogen gebruiken zoals de Bioskin Dermaspray van Salcura. Bij mij werkte dat heel goed tegen eczeem. Hoe fijn is het dat dit werd opgepikt en ik Grahams Eczeem crème, evenals de Grahams natural body Skin Moisturising Lotion kreeg toegestuurd. En niet alleen dat, maar ook de Grahams Aloe Mineral Deodorant Roll-on en de Grahams Natural Soap zaten in het fijne pakketje. De bodylotion en de deodorant ben ik onmiddellijk gaan gebruiken. Net terug uit het warme Gran Canaria was de huid van mijn lichaam behoorlijk uitgedroogd (want craquelé). Een organic beauty & tanning oil van het merk Suncare Central wat ik ter plekke in Gran Canaria had ontdekt was fijn als eerste redmiddel.

Bietjes en Shea butter?

Maar de dikkere substantie van de Grahams Skin Moisturising Lotion bracht pas echt uitkomst. Let op! Gebruik niet teveel ineens, dan zou je een wittige waas kunnen krijgen waardoor je flink moet smeren en wellicht teveel kracht moet uitoefenen. Ik gebruik kleine hoeveelheden waardoor het uitsmeren als vanzelf gaat. De geur is bijzonder en lekker (het ruikt lichtjes naar cacao), wellicht komt dat door het bietenextract en Shea Butter. Wist je dat bieten bekend staan om de ongelooflijke antioxidanten-kracht en rijke voedingswaarde? Grahams gebruikt dit als ingrediënt in de bodycream doordat het een hoogwaardige voeding voor de huid biedt. Volgens klinische studies blijft je huid tot wel 8 uur na het aanbrengen gehydrateerd. Ook zit er Lycopene in bieten – een antioxidant – waardoor je huid beschermd wordt tegen vrije radicalen. Bye bye verouderingsproces!

Ben jij ook zo dol op de natuurlijke producten van Grahams?

Aluminium vrije deodorant, ik wil niet anders meer

En dan nog een topper. De Aloe Mineral Deodorant Roll-on van Grahams, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Alleen al de moeite waard doordat het aluminium vrij is! Een deodorant zorgt ervoor dat je okselhuid nog steeds kan transpireren, wat anti-transpiranten (met aluminium zouten) juist tegenhouden. De roller laat geen witte waas achter (fijn) en de Aloe Vera biedt verzachting en hydratatie. Ingrediënten zoals aluminium kunnen uitslag en zelfs een allergische reactie veroorzaken. Daarom is het zo fijn dat in de deodorant van Grahams ingrediënten als natuurlijke, minerale zouten zijn te vinden die een vieze geur voorkomen door een beschermingslaag te vormen tegen de bacteriën die dat veroorzaken. Het werkt bij mij als een tierelier.

En hoe zit het met de andere producten?

Wist je trouwens dat Grahams Aloe Mineral Deodorant Roll-on vrij is van parabenen, aluminium en alcohol? Het is verder glutenvrij en uiteraard niet getest op dieren. Ik ben om. Weg met alle standaard deodorant rollers. Dit is vanaf nu mijn deodorant. Maar Rory, waarom lezen we niets over Grahams Eczeem crème? Eigenlijk om de meest simpele reden. Dankzij de zon en het zeewater van Gran Canaria – en de Salcura Bioskin Dermaspray die ik bij mij had – is het eczeem tijdelijk weg gegaan. De hydrocortison crèmes heb ik vooralsnog in de prullenbak gemikt (lees: netjes teruggebracht naar de apotheek) . Ik zou bijna hopen op een nieuwe eczeemuitbraak zodat ik de Grahams crème kan testen die ongetwijfeld veel soelaas gaat bieden. Stay tuned.

Ben jij ook zo dol op de natuurlijke producten van Grahams?

En met de handzeep?

Ook de Grahams Natural Soap heb ik door omstandigheden nog niet kunnen testen. Rest assured dat deze al klaarligt in de keuken (omdat ik daar het meest mijn handen was). Ik ben erg benieuwd naar het effect op mijn handen. Ik weet dat ik mijn handen te vaak was (beter te veel dan te weinig is mijn devies). Hoe dan ook ben ik benieuwd of de huid van mijn handen anders reageert op een natuurlijke zeep dan op een standaard vloeibare huis, tuin en keukenzeep.

Je leest. Ik ben enthousiast. Ken jij het merk Grahams Natural? En welk product staat op jouw wishlist?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Grahams Eczeem Crème – 75 gram – € 24,99

Natural body Skin Moisturising Lotion – 150 ml – € 17,99

Grahams Aloe Mineral Deodorant Roll-on – € 11,99

Grahams Natural Soap – 100 gram – € 8,49

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]