Skip the dip!

In Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

Yeah baby! Zo, die kwam even binnen. Fijne titel van een artikel op de voorpagina van een fashion magazine. Dat is nog eens een positieve manier om met een dip om te gaan.

Skip-the-dip-tips!

Vanuit de flow waar ik nu inzit bedacht ik de volgende ‘skip-the-dip‘-tips (niet persé in deze volgorde):

 • Music Maestro please! Ik merk dat ik nu pas weer, nu peuter richting de drie jaar gaat, ruimte krijg (of neem) om mijn eigen muziek weer te gaan luisteren. Move over Nijntje en Bumba. Hello Hotel Costes, Stéphane Pompougnac, Wicked Jazz Sounds en Bethlehem Blends. En weet je wat het leukste is? Ze danst vol enthousiasme mee!
 • Dansen dus! Veel te lang niet gedaan. In trillende afwachting (ok, ik heb de neiging iets te overdrijven) van het volgende (dans)feestje. Tips, anyone? Dance the dip away…
 • Magnifieke quote van Dr Seuss: “Don’t cry because it’s over, smile because it happened“. Ineens is niets zwart of donker meer en zijn er alleen maar (fantastische) herinneringen aan bijzondere momenten. Hoezo dip?
 • Sta gewoon eens even stil. Pas op de plaats. Even niets.
 • Focus op het positieve. Niet op de dip. Uit alles valt een klein lichtpuntje te halen. Of zoals Cruijff zegt: “Ieder nadeel heb zijn voordeel“.
 • Wees blij met de kleine dingen in het leven. Een Kerst-kadodoos van je bloggende nichtje vol fantastische producten en make-up, zomaar! Een sample eau de parfum Chanel N0 5, die je zo graag wilt hebben en gewoon kado krijgt bij een (kleine) bestelling. Een zonnestraal die doorbreekt in een donkere lucht. Het chocolaatje wat je bij een kopje koffie krijgt. De glimlach van je kind zodra ze je ziet. Ik kan je garanderen: weg dip.
 • Stop even met “we want more” en kijk eens even in je eigen kledingkast / Marktplaats / (rommel)markt / uitverkoop offline èn online. Combineer tweedehands met ‘oud’ en aankopen tijdens de uitverkoop en kijk naar het fantastische resultaat.
 • Wees blij met wat je hebt. Schot in open doel? Maybe. Maar het mag gezegd worden. Weg met de dip. Tel je zegeningen.
 • Fantastische quote via vriendin van Loesje:”Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!”. Kom maar op! Ben jij al begonnen?
 • Comfortfood…een glas bubbels zomaar op een doordeweekse dag; een heerlijk biefstukje zo eens in de zoveel maanden bij Loetje; een cappuccino in het café; pure chocolade; walnoten…
 • Lachen! Lachen…en lachen. Had ik het al over…lachen…gehad? Heerlijk. Het geeft je zoveel. Weg dip. Instant vrolijkheid!
 •  Zon. Oei, wat mis ik dat tijdens de winter. Bij elk zonnestraaltje sta ik buiten. Waarom? Ik word er blij van. Ik word er warm van. Ik word er vrolijk van. Bij gebrek daaraan ga ik mij maar te buiten aan de vitamine D-druppels van mijn dochtertje. So that you know: zij heeft natuurlijk haar eigen vitamine D-druppels. Ik gebruik de mierzoete variant van een niet nader te noemen eigen merk dat ik echt niet meer aanschaf.
 • Instagram-foto’s. Ik volg steeds meer mensen en het is verrassend wat men allemaal deelt. Van enorm cute baby- en peuterfoto’s via geweldige outfits van bloggers tot en met de meest waanzinnige shootinglocaties van Victoria’s Secret. Alles is beschikbaar. En dat maakt het wel heel makkelijk om weg te dromen…

Skip the dip! Wat zijn jouw ultieme tips? Deel ze in een comment!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Schrijf je in! En ontvang mijn artikelen direct in je mailbox.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]