Hoe lang sta jij onder de douche?

Hoe lang sta jij onder de douche?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl19 Comments

Hoe lang sta jij eigenlijk iedere dag gemiddeld onder de douche? Ben je altijd binnen een minuut of vijf wel klaar? Of blijf je er het liefst eindeloos onder staan? Staat de temperatuur lekker hoog of douche je – net als ik tegenwoordig – koud af? En heeft de tijd die je onder de douche doorbrengt misschien ook nog iets te maken met wat je er allemaal precies doet? Is die douchetijd trouwens ook nog verschillend voor mannen en vrouwen?

Het kan per keer verschillen

Want ja, de meeste mannen hebben het wat douchen betreft volgens mij vrij gemakkelijk. Hun korte haar wassen met shampoo kost ze nauwelijks een minuut, even wat douchegel, en klaar. In veel gevallen staan mannen dan ook korter onder de douche dan vrouwen, al zijn er natuurlijk ook genoeg mannen die zo genieten van de warmte en het rustig opstarten van de dag, dat ze er rustig de tijd voor nemen.

Ik douche, jij doucht, wij douchen

Voor vrouwen kan de tijd die ze onder de douche doorbrengen per keer nogal verschillen. Hoelang een douchebeurt duurt, hangt bijvoorbeeld af van het haar. Lang haar dat gewassen moet worden, dat kan nogal tijdrovend zijn. Ik spreek uit ervaring. De shampoo zorgvuldig aanbrengen is met lang haar nu eenmaal lastiger dan met kort haar, en dan moet de boel ook nog grondig uitgespoeld worden. Sinds ik tegenwoordig twee maal achter elkaar mijn haren met shampoo was (de eerste keer om het oppervlakkige vuil eruit te halen en de tweede keer om het extra schoon te krijgen) duurt het nog iets langer.

En dan wil ik mijn haren ook nog extra verzorgen

Een conditioner, iets dat zeker met lang haar wel aan te raden is om te gebruiken, moet vaak een paar minuten intrekken, wat er ook voor zorgt dat de douchebeurt weer wat langer duurt. Al combineer ik dat vaak met bijvoorbeeld het scheren van mijn benen. Maar soms heb je zin in nog net dat beetje extra. En wil je je haar nog wat extra verwennen met een haarmasker, dan kun je er gemakkelijk nog wat extra tijd bij optellen.

Soms loopt het anders onder de douche

Maar goed, dit zijn handelingen die je misschien niet elke keer dat je onder de douche staat verricht. Daardoor zal je op sommige dagen misschien wel binnen een paar minuten klaar zijn, terwijl je andere keren rustig meer dan een kwartier nodig hebt. Dat probeer ik dan ook echt in te plannen. Sinds ik mijn haren niet meer om de dag was probeer ik de verwenmomenten te plannen in bijvoorbeeld het weekend of op een dag dat ik in de ochtend net iets meer ruimte heb. Doe ik dat niet, dan kom ik tijd te kort en dan kan ik wat narrig worden.

Na het douchen ben je nog niet klaar

Over het algemeen kun je stellen dat mensen die lang onder de douche staan – tenzij dat is omdat ze gewoon rustig wakker willen worden – ook wat langer nodig hebben als ze eenmaal onder de douche vandaan zijn gekomen. In mijn geval? Klopt dat helemaal. Ik ben nu eenmaal iemand die graag redelijk uitgebreid de tijd neemt voor het ochtendritueel (gezichtsverzorging aanbrengen, insmeren met bodylotion, buikspieroefeningen doen, aankleden), maar nog vóór dat alles ben ik eerst nog bezig met … mijn haar.

Uh oh!

Want ook hier is het haar vaak weer de ‘boosdoener’. Lang haar dat net is gewassen, heeft meer tijd en aandacht nodig voor het klaar is om aan de dag te beginnen. Vaak worden er nog wat verzorgende of stylende producten in aangebracht (ik zweer bij een goed haarserum), en moet daarna in ieder geval de föhn eraan te pas komen om het haar droog en in model te krijgen (ik gebruik zelf steeds vaker de föhn met diffuser). Daarnaast worden op lang haar ook vaker tools als krultangen gebruikt, die ook zo hun tijd kosten. Hoe snel iemand na het opstaan klaar is om aan de dag te beginnen, is in veel gevallen dus vooral afhankelijk van het kapsel dat diegene heeft.

Vertel eens eerlijk, hoe lang sta jij onder de douche iedere ochtend? En hoe verschilt je weekend routine van doordeweeks?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer