Zijn wij echt ‘flat-agers’? En wat betekent dat voor ons?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Flat-agers? De eerste keer dat ik de term hoorde was tijdens een exclusief diner van Filorga voor een select gezelschap in het penthouse van het Conservatorium hotel in Amsterdam. Mag ik trouwens even? Ik vond en vind het een eer dat ik daarbij aanwezig mocht zijn. De entourage was natuurlijk geweldig. De producten van Filorga (high end) were blending perfectly in de mooie omgeving. Zowel het diner, de entourage, de presentatie als natuurlijk de producten waren (en zijn) van een hoge kwaliteit.

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Flat-agers, kinderen van de jaren zestig

Maar Rory, je zou toch uitleggen waar de term ‘flat-agers‘ voor staat? Ok, nader onderzoek wijst het volgende uit. Denk aan ‘kinderen van de jaren zestig’ (ja, we hebben het over zestigers) die gewoon een hele nieuwe benadering hebben naar het leven toe. Deze zestigers hebben volop plezier, zijn zich heel bewust van alle noviteiten. Ze zijn zelfverzekerd en kijken vol energie naar het leven. (Dans)feestjes, modebewust, en dat alles met een heel laidback gevoel. Dat hoort bij flat-agers.

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Rustig aan doen? Echt niet!

Waarom moet je het rustiger aan gaan doen als je ouder wordt? Wist je dat deze (grote) groep vijftigplussers en zestigers en masse bestemmingen als Ibiza en Bali aandoet? Dat ze überhaupt veel en graag reizen. Zichzelf uitstekend verzorgen door goede voeding tot zich te nemen (er is tegenwoordig een veel groter bewustzijn van wat gezond is), veel bewegen (ja, ook in de sportschool) en genoeg aandacht hebben voor een huidverzorging die goed bij ze past.

Age simply does not define us

Wat ik zo mooi vind? Dat leeftijd – hoe we daar vroeger naar keken – helemaal niet meer zozeer terzake doet. Ik geloof zelf heilig in een gevoelsleeftijd (met de opmerking daarbij dat ik mij de ene keer serieus een jaartje of dertig kan voelen, maar heus ook weleens als de veertiger die ik eigenlijk ben) en deze flat-agers doen dat dus in feite ook. Zoals deze mooie Engelse zin dit perfect verwoordt: “Age simply does not define us in the same way that it did for previous generations“.

Flat-agers, born in 2014

Wist je dat deze term (flat-agers) in 2014 is ‘geboren’? Volgens LSN Global ontstond toen een groep consumenten van rond de zestig – ze werden destijds ‘The Flat Age Society‘ genoemd – die ondernemend en enthousiast genoeg waren om een wereld te creëeren waarin leeftijd er eigenlijk niet meer zo toe doet. Ga zelf maar na hoe anders je nu ‘oud’ wordt. Toen ik een puber was dacht ik dat mijn ooms en tantes van in de dertig stokoud waren. Serieus!

Iets met 49 lentes jong zijn en dansend (op de tafels)

Nu ben ik zelf net 49 lentes jong en begrijp ik echt niet wat ik toen dacht. Zeker niet als ik naar mijzelf kijk. Tot vroeg in de ochtend dansend op feestjes (ok, dit gebeurt minder vaak dan ik eigenlijk zou willen. Dat geef ik toe), genietend van ons kleine meisje. Ik heb mijn lange haren nog altijd niet afgeknipt (vroeger zag ik het regelmatig. Vrouwen van dertig die ineens hun haar kort gingen knippen – en rood verven, maar dat is weer een ander verhaal – omdat ze ofwel een kind kregen ofwel omdat de leeftijd daartoe aanzette). Ik speel rustig mee als Mila met de barbies wil spelen.

Everything is possible

Als ik puur naar de omschrijving kijk dan behoor ik (nog) niet tot de groep flat-agers. Daarentegen herken ik veel van de manier waarop ze in het leven staan. Niet voor niets is mijn motto: “Everything is possible“. Hé, zwanger op je veertigste, bevallen op je eenenveertigste. Je baan opzeggen en gewoonweg de sprong wagen om te bloggen. En dan ook nog eens ontzettend leuke momenten zoals gevraagd worden om een samenwerking aan te gaan met als thema ‘korte rokjes‘. I like! Dat kan gewoon, ook – of júist – als veertigplusser.

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Filorga’s Global Repair

En dat is meteen een bruggetje naar die eerder genoemde huidverzorging. Jullie weten inmiddels allemaal wel dat ik dol ben op de producten van het high end gezichtsverzorgingsmerk Filorga. Ik heb al behoorlijk wat producten uit mogen proberen. Deze nieuwe Global Repair-lijn – die werd gepresenteerd tijdens het diner – is wel echt ‘top of the bill‘. Met als doelgroep de eerder genoemde flat-agers sluit deze lijn perfect aan bij de gevoelens en way of living van deze (vijftig- en )zestigplussers. Anti-ageing to the max.

Chique de friemel

Check trouwens even de geweldige verpakking. Zwart, spiegelend, chique, alleen dat is al een aanwinst voor je kaptafel, badkamerkastje of dressoir. Een feest om naar te kijken en om vast te pakken. Nog belangrijker is natuurlijk voor jullie om te weten wat de crème en het serum nu eigenlijk precies doen. Waarom deze producten van de Global Repair-lijn zo geschikt zijn voor de huid van flat-agers. Waar Filorga zich met de ingrediënten op richt en vanzelfsprekend wat het effect is.

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Testen, testen en testen

Zoals jullie weten wil ik het liefste minimaal vijf weken de producten testen, zodat ik ook daadwerkelijk weet waar ik het over heb en wat de producten voor mijn huid hebben gedaan en doen. Geloof je mij dat ik ben vergeten om voor-foto’s te maken? Natuurlijk heb ik ad random foto’s van rond die tijd, al blijft het een uitdaging om het verschil in huidkwaliteit te laten zien. Nevertheless ben ik ervan overtuigd dat jullie inmiddels wel weten hoe serieus ik ben in de dingen die ik doe.

Global-Repair, ideaal voor flat-agers

We kregen twee producten mee om te proberen: Global-Repair Intensive, een serum voor overdag (en wat je ’s nachts als masker kunt gebruiken). De ingrediënten? Denk aan gladmakend retinol en stimulerend glycogeen. En de Global Repair, een crème voor overdag en wederom te gebruiken als masker voor ’s nachts. Ik heb beide producten separaat maar ook samen gebruikt. Het serum vond ik fijn voor zowel overdag als ’s nachts. De crème daarentegen heb ik alleen voor het slapen gaan gebruikt. Waarom? Omdat de crème rijker en voller is. Waardoor deze ook wat meer glimmend blijft en als het ware een laagje op de huid achterlaat. Daardoor vind ik het persoonlijk de ideale verzorging voor de nacht (maar wel over het serum heen natuurlijk) en gebruik ik het liever niet overdag.

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Filorga says

Wat zegt Filorga zelf? “Zichtbaar doeltreffend na 7 dagen. Een verminderde huidleeftijd met 4 jaar. En vermindering van de 6 tekenen van huidveroudering: gevoede huid, gladdere huid, gelijkmatige teint, verstevigend effect, geherstructureerde wangen, stralende huid“. Nogmaals, dit allemaal te laten zien op voor- en nafoto’s is een utopie. Wel kan ik je vertellen dat mijn – toch al niet slechte – huid qua conditie zeker is verbeterd. Ik zie daadwerkelijk een gladder en stralend uiterlijk. Het effect van deze huidverzorgingslijn van Filorga vind ik oprecht zichtbaar. Niet voor niets is dit – voor mij – de fijnste lijn tot nu toe.

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Met 49 jaar te jong?

Ben ik nog te jong (want ik ben nog geen flat-ager)? Dat denk ik niet. Laten we eerlijk zijn. 49 jaar is geen zestig. En toegegeven, de huid van een zestiger heeft meer nodig dan mijn huid. Met mijn Indische genen ziet die er ook gewoon nog best glad en goed uit. Toch denk ik dat een goede huidverzorging – naast een dito leefstijl – wonderen doet. Als ik kijk naar de ‘Oxygen Glow‘ lijn van Filorga dan zijn dat fijne producten voor dagelijks gebruik, maar heel stiekem merk ik dat deze anti-ageing producten uit de Global-Repair lijn toch echt even wat meer doen voor mijn veertigplus huid.

And Filorga continues

Wat zegt Filorga over de Global Repair (crème): “Deze bevat een uniek anti-ageing systeem. Aminozuur herstelt versuikerde eiwitten in de huis. Dat gecombineerd met essentiële mineralen zorgt voor versteviging van de huid en gaat huidveroudering tegen. Voor een langdurig jongere huid“. Nogmaals, ik val in herhaling ben ik bang. Ik zie daadwerkelijk resultaat nu ik deze fijne producten zo’n vijf weken heb gebruikt. Een gladde en stralende huid waar ik erg blij mee ben. Ik voel dat deze producten goed worden opgenomen en de ochtend erna voel en zie ik nog resultaat. Een aanrader!

Zijn wij echt 'flat-agers'? En wat betekent dat voor ons?

Hebben jullie weleens van de term ‘flat-agers‘ gehoord? En wanneer is iemand voor jou ‘oud’?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor het diner en de presentatie ben ik uitgenodigd

De genoemde producten heb ik ontvangen 

 

Global-Repair (crème) – 50 ml – € 89,90

Global-Repair Intensive – 30 ml – € 89,90

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]