I see you rollin’ with your pure chocolate locks of hair

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

I see you rollin’? Pure chocolate locks of hair? Ja, als je mij de tijd geeft dan verzin ik de meest waanzinnige titels voor mijn blogposts. Because I like it. Creatief als ik ben, wil ik overal een persoonlijke touch aan geven. Gewoon, omdat het kan. Omdat ik het leuk vind. Omdat het bij mij past. Waar ik het nu toch allemaal over heb? Mijn eerste ervaring met een gemstone beauty roller voor je gezichtshuid èn een nieuwe fijne shampoo en conditioner die behoorlijk wat voor je haar doet.

I see you rollin' with your pure chocolate locks of hair
I see you rollin’

Maar eerst over die beauty roller (vandaar: “I see you rollin”). Wat een fijn attribuut! Ik heb het niet zomaar over een beauty roller, maar over een ‘gemstone‘ beauty roller. In dit geval heb ik gekozen voor de combinatie van amethist met het ‘beauty sleep collagen stimulating elixer‘ van Oolaboo. Wist je dat amethist een zuiverende werking heeft op je huid? Een soort van detox hulpmiddel dus. Plus amethist stimuleert de collageenproductie. Dat deze specifieke edelsteen ook kalmerend werkt en ontstekingsremmend, is helemaal mooi meegenomen. De combinatie met het elixer is ideaal, omdat dit elixer het verlies van elastine en hyaluronzuur in de huid vermindert.

I see you rollin' with your pure chocolate locks of hair

Bindweefselmassage to the max

De rollende bewegingen van de beauty roller? Ik zie het zelf als een soort van bindweefselmassage van de gezichtshuid. Je helpt als het ware de lymfedrainage op gang te komen. Waarom de roller twee kanten heeft? De kleine kant van de roller zorgt voor vermindering van donkere kringen en eventuele wallen. De grote kant gebruik je juist voor de grotere vlakken van je gezicht (van wangen tot en met je keel bijvoorbeeld). Het zorgt voor een verbetering van je gelaatskleur. Ook voelt de textuur van de huid wat steviger en gladder aan. Het handige is dat er een heel helder instructieboekje bij geleverd wordt, zodat je precies weet wat je moet doen (en hoe!).

I see you rollin' with your pure chocolate locks of hair

Tien minuten massage?

Waar ik zelf tegenaan loop? Tien minuten massage met de roller lukt mij niet. Een minuutje of vijf dan weer wel. Daarentegen geloof ik in de kracht van herhaling. En heb ik het inmiddels ingepast in mijn beautyroutine van de avond. Wat zegt Oolaboo zelf: “Verbeter je bloedcirculatie en help je toxines verwijderen. Op termijn helpt het fijne lijntjes en rimpels te verminderen“. Niet geschoten is altijd mis, toch? En los daarvan vind ik het een hele fijne manier om goed voor mijzelf en mijn gezichtshuid te zorgen. Een beetje extra aandacht is nooit verkeerd. Ik vind het wel wat lastig om te laten zien wat het effect is van het gebruik van de beauty roller en het elixer op mijn huid, dus ik ben bang dat jullie mij op mijn bruine ogen moeten geloven als ik zeg dat ik dit een waardevolle aanvulling vind op de verzorging van mijn veertigplus huid.

En van huid kom ik ook weer uit bij het ‘pure chocolate’ haar

Ik kreeg namelijk op ook een mooie combinatie voor mijn (donker)bruine haar toegezonden uit de Blushy Truffle-Lijn van Oolaboo. Ik heb het over een kleurshampoo èn een kleurende conditioner – vrij van parabenen en SLS – die niet alleen je haar reinigt en verzorgt, maar er ook voor zorgt dat je bruine haarkleur langer behouden blijft / jouw natuurlijke bruine haar opfrist. De naam alleen al, daar word ik blij van. Een pure chocolate ‘hair bath‘ op basis van witte truffelolie uit Italië die als het ware je haarkleur versterkt. Diezelfde olie zorgt er overigens ook voor dat het elk haartje omringt en beschermt. Ideaal voor het behoud van kleur en de levendigheid van die kleur. Dat moest en zou ik natuurlijk proberen.

I see you rollin' with your pure chocolate locks of hair

No no no grijsdekking

Let op! In principe biedt deze ideale combinatie van de blushy truffle pure chocolate hair bath en conditioner geen grijsdekking (maar daar ga ik ook niet voor), maar ik word hier wel heel blij van. Doordat zowel de hair bath als de conditioner je eigen haarkleur intensiveert en verfrist zorgt het er – naar mijn bescheiden mening – voor dat je haren er salonwaardig uitzien. Ik heb het gevoel (en dat deelde ik al eerder in mijn Instastories) dat mijn haren er donkerder, glanzender uitzien. Een kleurboost hebben gekregen, met een diepe chocoladetint (hence: pure chocolate). Alsof ik rechtstreeks van de kapper afkom, maar dan in mijn eigen badkamer.

Maar hoe gebruik je die Blushy Truffle Pure Chocolate combinatie dan?

Wat zegt Oolaboo zelf: “Het quinoa protein complex en andere natuurlijke voedingsstoffen zoals, ceramiden, collageen en macadamia-olie herstellen de elasticiteit en geven onmiddellijk sterkte en glans terug aan normaal, zwak en beschadigd haar. Brengt het interne proteïne niveau van het haar weer in balans“. Hoe je het gebruikt? Ik pak een flinke hoeveelheid (8-10 pompjes) – ik heb lang en best dik haar – en verdeel het over mijn vochtige haar en hoofdhuid. Goed inmasseren en het liefste 3 minuten laten inwerken. Eigenlijk zou je dit proces nog een keer moeten herhalen (dat doe ik zelf niet, omdat ik meteen erna ook de conditioner gebruik). Daar gebruik ik eveneens een flinke hoeveelheid van. Goed uitspoelen!

I see you rollin' with your pure chocolate locks of hair

Note to self (and you)

Een aandachtspunt? De eerste paar keer gebruikte ik geen handschoentjes en had ik toch wat wat moeite om de grijzige residu van mijn handen en nagels te krijgen. De tegels in mijn badkamer daarentegen hebben nergens last van. Het is dan ook natuurlijk geen verf. Wèl een vorm van kleuring, dus mijn tip is om toch wel plastic wegwerphandschoentjes te gebruiken. Slecht voor het milieu? Dat begrijp ik. Aan de andere kant gebruik ik deze hele fijne set van shampoo en conditioner maar een keer in de week. Dat is voldoende voor mij om een mooie (pure chocolate) donkerbruine kleur te behouden.

Wat vind jij van deze ontdekkingen? Gebruik jij een beauty roller (en waarom)? En hoe belangrijk is grijsdekking voor jou in kleurshampoos en conditioners?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik ontvangen 

 

Blushy Truffle Pure Chocolate Hair Bath – 250 ml – € 42,95

Blushy Truffle Pure Chocolate Conditioner – 250 ml – € 44,95

Ook nog even een disclaimer. Op zich vind ik dit best veel geld voor een shampoo en conditioner, maar het werkt heel fijn. Ja, ik heb lang en relatief dik haar, dus ik gebruik best veel van beide producten. Aan de andere kant is een keer per week gebruik voldoende om mooi glanzend en donkerbruin haar te hebben

Beauty Sleep Elixer & Amethist Gemstone Beauty Roller – € 129,- (nu € 102,-) | ook los van elkaar verkrijgbaar

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]