Sandaaltjes voor zomers èn minder zomers weer

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Ideaal! Dat is het eerste wat ik dacht toen ik het persbericht las over de sandaaltjes van Menorkinas. Ze zijn namelijk niet heel erg open en bloot, zoals je juist vaak wèl bij sandaaltjes ziet. Omdat de Menorkinas-sandalen redelijk ‘gesloten’ zijn, kan je ze ook gewoon dragen als het weer even iets minder mooi is (wat – laten we eerlijk zijn – best vaak voorkomt in Nederland). 

Iets met zweetvoetjes en recyclen

Maar er zijn meer pluspunten. Minder kans op zweetvoetjes. Zeker omdat zowel het voetbed als het bovenmateriaal bestaan uit 100% leer. Een ander pluspunt is de gerecyclede rubberen zool, gemaakt van auto- en vrachtwagen banden. Slijtvast èn hergebruikt, prettig aspect van deze sandaaltjes. Dat ik – als (veertigplus) moeder – let op zaken als milieu, recycling (of upcycling, zoals ik eerder schreef over mijn fijne Used2b city bag) zal jullie niet onbekend zijn. Het is iets wat ik wil overbrengen op mijn dochtertje.

Sandaaltjes voor zomers èn minder zomers weer

Wat niet stuk is gooi je niet weg

Het is eigenlijk net zoals ik zelf ook ben opgevoed. Wat niet stuk is gooi je niet weg. Sparen voor iets dat je graag wilt hebben. Eerst goed nadenken voordat je iets koopt. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd? Iets minder verkrampt ermee omgaan. Een voorbeeld? Onze oeroude beeldbuis was echt aan vervanging toe, maar nog niet stuk. Maar een smart tv zou het wèl veel beter doen met bijvoorbeeld de box van Ziggo (en inmiddels Netflix) en is bovendien (veel) energiezuiniger. Na lang nadenken hebben we tóch een nieuwe televisie besteld. Die we overigens wel nagenoeg volledig van (supermarkt) spaarpunten hebben gekocht. Dat dan weer wel.

Weggeven is het nieuwe verkopen

Het werkt in veel dingen door. Veel kleding (voor mijn dochtertje, maar ook voor mijzelf) koop ik tegenwoordig tweedehands, via Marktplaats. Zelf verkopen we ook iets meer via Marktplaats. Alleen vind ik het een gedoe. Foto maken, tekst, plaatsen. Discussies met potentiële kopers. Mensen die niet komen opdagen (zonder bericht). Dus inmiddels ga ik steeds meer richting weggeven (en dan ook niet op de bekende Facebook-sites. Want ook daar heb je mensen die niet komen opdagen en dan heb ik het nog niet over de mensen aan je deur). Weggeven aan de Kringloop, maar soms ook aan Zending over Grenzen. Maar het meeste gaat op dit moment naar verre familie in Indonesië.

Familie in Indonesië

Sinds mijn moeder heeft ontdekt hoe ze pakketten naar het buitenland kan sturen (via andere Indische en Indonesische mensen in Nederland) maakt ze er heel veel. Pakketten gevuld met babykleertjes, kinderkleertjes, de kleding die ik niet meer draag maar ook bijvoorbeeld overhemden van De Man. Schoenen. Chocolade. Thee en koffie. Alles is welkom. Ik vind het een mooi doel en dat wil ik graag ondersteunen.

Menorkinas sandaaltjes

Maar de sandaaltjes van Menorkinas dus. Ik dwaal weer wat af. Behalve dat ze duurzaam zijn en dat de zool gerecycled is. Zijn ze ook vrolijk. Gemaakt van mooie natuurlijke materialen als leer en suède. Een fijne pasvorm. En ook nog eens verkrijgbaar in leuke kleurtjes en dessins. Het is iets wat ik heel bijzonder vind. Dat sandalen niet alleen hip, mooi en comfortabel kunnen zijn, maar ook nog eens duurzaam. Wist je trouwens dat dit model in al die jaren niet is veranderd? Het zit dan ook erg comfortabel. Een platte schoen die ook nog – in mijn ogen – fashionable is. Als je het mij vraagt: een win-win situatie.

Sandaaltjes voor zomers èn minder zomers weer
Check de ontzettend mooie haaraccessoires van Zenner: Tropics haarband met bloemen: 3,99 – Tropics soapclips met ananas: 3,99 – Tropics acrylcc sierklem: 3,99

Maatvoering

Een ontwikkelpunt in al dit positiefs? Ook daar wil ik eerlijk over zijn. De maatvoering vind ik wel een dingetje. Onze reguliere maten (maat 38 en maat 27) bleken na ontvangst toch echt te klein te zijn (bij het nameten zag ik ook dat ze een centimeter kleiner waren dan op de site vermeld werd). Gelukkig was het omruilen geen probleem. De maatvoering is wel iets wat ik goed in de gaten zou houden als je zelf een bestelling gaat plaatsen. Zit je tussen twee maten in, dan zou ik eerder voor de grotere maat gaan.

Sandaaltjes voor zomers èn minder zomers weer

Coole sandaaltjes

Misschien een woord uit het jaar kruik. Maar ik vind deze sandaaltjes oprecht ‘cool’. De namen van de kleuren uit de nieuwste collectie zijn er dan ook naar: ‘espadrille candy‘, ‘waxy roze‘, ‘napa eco silver‘ (dat zijn die van ons!). En wist je trouwens dat er voor jongens en mannen ook hele leuke espadrilles te vinden zijn? ‘Camouflage’ en ‘jeans’ bijvoorbeeld. En hoe leuk is het dat Mila en ik ditmaal echt aan ‘twinning‘ kunnen doen? Menorkinas, dankjewel voor deze mooie napa eco silver sandaaltjes!

Sandaaltjes voor zomers èn minder zomers weer

Heb jij weleens van de sandaaltjes van Menorkinas gehoord? En welke kleur of welk dessin zou jij uitzoeken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Menorkinas sandaaltjes voor zowel Mila als mijzelf heb ik toegezonden gekregen

De leuke haaraccessoires (collectie Tropical kids van Zenner, verkrijgbaar vanaf 12 juni) van Mila heb ik toegestuurd gekregen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]