XO XO, Boots BFF it is

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl16 Comments

XO XO“, een herkenbare kreet voor jou? Iedereen die de serie in dezelfde periode keek als ik kan het zinnetje wel afmaken, toch? “XO XO, Gossip Girl” (in plaats van ‘Boots BFF‘). Ik keek de afleveringen van deze wat oppervlakkige, maar heerlijke rom com-achtige serie (rom com = romantic comedies) in de periode dat ik hele dvd-boxen er doorheen joeg voor de broodnodige ontspanning. Ja, ik werkte teveel, te hard en stond mijzelf niet toe om veel te missen. Ik stond continu ‘aan’. Een druk sociaal leven, hard werken en amper ontspanning? Dat was ik, in die tijd.

Fake it till you make it

Series gaven mij het gevoel dat ik even tot rust kon komen en mij toch als het ware onder de mensen begaf, al was dat natuurlijk op een grote afstand. Ik op de bank, zij in de wijde wereld (aka de filmset). Afijn, ik weet dat het een surrogaat is voor ‘echte’ contacten, maar toch gaf het mij oprechte ontspanning. Er zijn ongetwijfeld een aantal mensen die het helemaal niet met mij eens zijn en televisie of digitale ontspanning als ‘fake‘ zien. Iets wat je eigenlijk de deur uit zou moet gooien. Mij hielp het in ieder geval wèl. En nog trouwens. Dat ene uurtje per dag ’s avonds op de bank? Is voor mij heilig.

BFF = Boots Friend Forever

Afijn, daar kwam wel mijn fascinatie voor de terminologie vandaan. Termen als ‘BFF’ roepen dat bij mij op. In dit geval betekent BFF niet ‘Best Friend Forever‘, maar ‘Boots Friend Forever’. En toevallig kan ik mij daar heel goed in vinden. Eerder heb ik namelijk al een heel geslaagde eerste ontmoeting gehad met schoonheidsspecialiste en tevens Boots-verkoopadviseur Mira, toen ik een kijkje mocht nemen in het (destijds) nieuwe Boots-filiaal in Utrecht. Wist je trouwens dat ze in dit filiaal ook een Observ-huidanalyse apparaat tot hun beschikking hebben? En dat je daar ontzettend veel van kunt leren?

XO XO, Boots BFF it is

Enthousiasme en aandacht bij en van Boots

Los daarvan is mij ook bijgebleven dat er veel enthousiasme en volledige aandacht voor niet alleen mijn huid, maar ook voor mij als persoon was en ben ik anderhalf uur ondergedompeld in de ins and outs van huidconditie tot nuttige en inspirerende adviezen. Zo fijn dat iemand ook echt kijkt naar de persoon die je bent. Daarop anticipeert en met aandacht producten bij elkaar zoekt die echt bij je passen. Sindsdien ga ik dan ook – wanneer ik iets nodig heb – graag even bij Boots in Utrecht langs (ik ga zeer regelmatig naar Utrecht en ik loop dan ook letterlijk langs het eerdergenoemde filiaal).

De BFF box

Met recht een ‘Boots Friend Forever‘ dus. Wat dat precies inhoudt vraag je? Elke drie maanden krijg ik een heel fijne box toegestuurd met diverse items uit de producten-range van Boots, zoals – in deze eerste box – No7, Champneys, Botanics, Soap & Glory en Tea Tree & Witch Hazel. Deze box kunnen jullie niet in zijn geheel kopen, maar natuurlijk zijn de producten wèl los te koop bij Boots. Dus eigenlijk is het alleen maar handig. Ik vertel jullie hoe ik de producten uit de box heb ervaren en jullie kunnen je eigen keuze maken!

XO XO, Boots BFF it is

Let the unboxing begin

Hoe gaaf is het dat het No7 Laboratories Line Correcting Booster Serum in de box zat? Hèt serum met blijkbaar zo’n fantastisch werking dat grote groepen vrouwen in Engeland besloten te wachten met hun botox-behandeling. Ik moest natuurlijk de proef op de som nemen. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik de box begin mei heb ontvangen … en dat het serum in een maand tijd nagenoeg óp is gegaan. Gelukkig heb ik nog een tweede exemplaar (en zal ik ook zeker een derde exemplaar aanschaffen). Het voelt niet alleen heel fijn aan op mijn huid, maar ik zie ook zeker dat mijn huid er gladder uitziet. Gaan al mijn rimpeltjes en fijne lijntjes dan weg? Dat niet, maar dat mijn huid er stralend en glad(der) uitziet is een feit.

Champneys bij Boots

Ook erg blij ben ik met de heer-lij-ke Champneys Summer Dream Rewarding Body Lotion. Die geur! De belofte van een warme zomerse dag. Dan heb ik het nog niet over het mooie uiterlijk van de roze met gouden flacon èn met een pompje waardoor je heel hygiënisch en goed gedoseerd je huid kunt hydrateren met body lotion die best snel intrekt (geadviseerd wordt om even te wachten met aankleden). Erg fijn. Ook de inhoud van deze flacon is inmiddels flink geslonken doordat ik de body lotion iedere ochtend royaal aanbreng op mijn lichaam.

XO XO, Boots BFF it is

Van ‘Party-pick-me-up‘ naar ‘Wake-up-call

Als eerste greep ik overigens naar het Radiance Boosting Mask van Soap & Glory (denk aan een brightening complex, white flower, lotus flower and cherry blossom en je begrijpt dat ook dit een succes was. Jammer dat er maar eentje in zat. Grappig was dat dit het eerste vleeskleurige sheetmask is wat ik heb gezien. Pluspunt is dat er veel serum in zit èn het masker een heerlijk gevoel geeft op je huid. Hydrateert als een malle. Ontwikkelpunten? Ik vond het erg lastig om het masker uit te vouwen en het paste niet optimaal op mijn gezicht. Termen als ‘perfect post party pick me up‘ en ‘wake-up call for full, stressed out skin‘ maken wel weer veel goed.

Soap & Glory Flake Away Body Polish

Ook al zo’n leukerd, deze mini scrub die je (lichaams)huid verzorgt, exfolieert èn hydrateert. Een zachte, wat zoetige geur die ik lekker vind voor een scrub voor je lichaam. Wat erin zit? Onder andere shea butter, zoete amandel en zeezout. Een scrub probeer ik over het algemeen een tot tweemaal in de week te gebruiken, dus echt supersnel gaat deze mini nog niet eens op. Handig formaat deze mini. Voor een vakantie ook ideaal om mee te nemen.

XO XO, Boots BFF it is

Bombshell alert met deze Boots-beauties

Lekker om over jezelf te zeggen hè? But I am not kidding you. Met deze twee beauty’s van Boots – ik heb het over de No7 Matte Liquid Lipstick in de kleur rood en No7 Eyeliner Pencil in de kleur zwart – waan ik mij weer terug in my twenties. Waar rode lippenstift met zwart oogpotlood mijn ‘signature‘ look was. Ik ga binnenkort eens kijken of ik nog een foto van vroeger terug kan vinden. Hoe dan ook. Op een foto (Instagram story, maar zie ook de uitgelichte foto bovenaan) waar ik deze twee No7-producten had aangebracht kreeg ik lovende reacties. Ik zou het best vaker mogen doen, een wat meer extraverte look. Al zeg ik het zelf.

XO XO, Boots BFF it is

Nee Rory, niet meer je gezicht afspoelen!

De Micellar Cleanser van Botanics is een product dat ik zelf normaal gesproken niet zo snel gebruik. De bedoeling is namelijk dat je – nadat je jouw gezicht hebt gereinigd met de Micellar Cleanser – jouw gezicht niet meer afspoelt. Maar laat ik dat nu net juist zo fijn vinden. Ook word ik altijd een tikje bezorgd als er zinnen op de flacon staan als: “Tijdens en een week na gebruik niet in de zon zonder een goede SPF-bescherming“. Nu smeer ik mij natuurlijk sowieso wel in (met een SPF als ik in de zon ga zitten), maar ik vraag mij toch af wat er dan precies in zit waarom deze instructie genoemd moet worden. Los daarvan? Een fijne manier om je huid te reinigen. Want ik ben het natuurlijk wel gaan gebruiken. Al spoel ik dus toch wèl altijd nog even na. Vind ik gewoon fijn.

Heb je even? Tea Tree & Witch Hazel Berry Boost Jelly Face Wash

Daarvoor gebruik ik dan natuurlijk eerst even de Tea Tree & Witch Hazel Berry Boost Jelly Face Wash. Een hele mond vol hè? Dat vind ik ook. Het fijne van deze Jelly Face Wash is dat het heel eenvoudig werkt. Een (forse) druppel op je handpalm. Water erbij. Mixen totdat er een schuimige substantie komt en daarmee reinig je vervolgens je (al vochtige) huid. Voelt goed. Mijn huid trekt niet strak. En het is makkelijk om uit de buurt van je ogen te blijven. Heel eerlijk haalt deze face wash het niet bij mijn favoriete twee-fasen reiniging van Babor. Maar we hebben het dan ook wel over een heel andere prijsklasse. Dus zoek je een goede reiniger die niet al te duur is? Here you go.

XO XO, Boots BFF it is

Concluderend

Is dit een hele fijne box en zeker passend bij mij als ‘Boots Friend Forever‘. De merken en producten zelf zijn verrassend en weer heel anders dan ik zelf zou hebben uitgezocht. En dat is tegelijkertijd het leuke. Ik ben best ‘honkvast’ qua merken en producten en dit zorgt ervoor dat ik wat sneller ‘out of the box‘ kijk en uitprobeer. Heel fijn. Wat ik al hierboven beschreef zijn er zeker een aantal items die ik zelf ook weer aan zou schaffen.

Wat vind jij van de Boots BFF-box en welk product zou jij zelf het liefste zelf willen gebruiken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Boots BFF-box heb ik ontvangen

Wist je trouwens dat Boots ook een inspirerende nieuwsbrief waar je jezelf voor kunt aanmelden? Dan kun je op de hoogte te blijven van de nieuwste producten, acties en ander leuk nieuws.

 

Body Polish Flake Away Soap & Glory – 50 ml – € 3,99

Champneys Summer Dream Rewarding Body Lotion – 350 ml – € 8,49 

Micellar Cleanser van Botanics – 250 ml – € 6,95

Tea Tree & Witch Hazel Berry Boost Jelly Face Wash – 150 ml – € 4,95

No7 Laboratories Line Correcting Booster Serum – € 40,99

Matte Liquid Lipstick No7- € 11,99

No7 Eyeliner Pencil – € 8,99

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]