Omarm je leven!

In Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Daar zit je dan. In je mooie tuin. In het warme zonnetje. Tevreden om je heen kijkend met een heerlijk speciaalbiertje in je ene hand (Quadruppel van La Trappe – voor de liefhebber). Je iPad in de andere. Eerder vanmiddag je schuur binnenstebuiten gekeerd. Rommel weggegooid. Stapel spullen voor Marktplaats en weggeven uitgezocht. Manlief is vrij vandaag en met peuter onderweg naar de speeltuin. Vanavond eten wij – nadat peuter heeft gegeten – heerlijke, kant-en-klare kabeljauw met aardappel en spinazie-vistaartjes. Voor de televisie (ja, nog steeds de oeroude beeldbuis. Lees hier meer) met nog drie afleveringen van het eerste seizoen van ‘The Bridge’ in de aanslag. Life is good. Omarm je leven. Geniet.

Omarm je leven?

Wees tevreden met wat je hebt? Yeah! Absoluut! Ik ben er zelfs ultrablij mee want ik ben nog aan het nagenieten van het te gekke feest waar ik van de week ben geweest. Alleen. Ok, ik heb er natuurlijk wel mijn supergezellige vriendengroep ontmoet, dat dan weer wel. Dat er nog maar véél meer van dit soort geweldige avonden mogen volgen! Dat ik vroeg in de ochtend (*kuch*) thuiskom en maar kort kan slapen neem ik dan ook graag voor lief. Ik omarm het leven to the fullest.

Love sucks!

Hoe ik zo op dit onderwerp kom? Gek genoeg tijdens het sporten. Mijn allereerste Takoyo-les gevolgd. Best pittig kan ik je wel vertellen. Wat mij opviel? De altijd ontzettend enthousiaste en leuke instructrice droeg een sporthemdje met de tekst ‘Love Sucks‘. Zo’n verschil met hoe ik nu in het leven sta. Vroeger zou ik deze tekst überleuk hebben gevonden. Funny, grappig. Nu? Denk ik juist: wat zet je nu eigenlijk in de wereld met het dragen van dit shirt?

Geloof jij in sprookjes?

Omarm alles. Niet dat het nu alleen maar en altijd om fairytales, feeëen en de roze wolk moet gaan. Absoluut niet. Maar waar je jezelf mee omringt. Dat komt naar je toe, denk ik dan. Of ik een spiritueel of vaag heilig boontje ben, vraag je? Nee hoor, helemaal niet. Maar ik ben wel iemand geworden die bewust keuzes maakt in het leven. Iemand die wil genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.

Over positiviteit gesproken

Omarm je leven! Zou dat te maken hebben met het feit dat ik op latere leeftijd moeder ben geworden? Dat ik in een andere fase zit dan iemand van in de twintig? Of heeft dat er allemaal niets mee te maken? Hoe dan ook. Ik geloof in de kracht van positiviteit. En daar probeer ik naar te leven.

Hoe zit het met jou? Is het glas eerder halfleeg of halfvol?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

PS de foto bij dit artikel is een paar jaar geleden op het strand van Bali gemaakt. Een heel eenvoudig ‘beer o’clock’-barretje (zoals ze het zelf noemen). Wat voor mij het gevoel weergeeft van genieten van het moment. Omarm je leven.

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]