Omarm je leven!

Omarm je leven!

In Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Daar zit je dan. In je mooie tuin. In het warme zonnetje. Tevreden om je heen kijkend met een heerlijk speciaalbiertje in je ene hand (Quadruppel van La Trappe – voor de liefhebber). Je iPad in de andere. Eerder vanmiddag je schuur binnenstebuiten gekeerd. Rommel weggegooid. Stapel spullen voor Marktplaats en weggeven uitgezocht. Manlief is vrij vandaag en met peuter onderweg naar de speeltuin. Vanavond eten wij – nadat peuter heeft gegeten – heerlijke, kant-en-klare kabeljauw met aardappel en spinazie-vistaartjes. Voor de televisie (ja, nog steeds de oeroude beeldbuis. Lees hier meer) met nog drie afleveringen van het eerste seizoen van ‘The Bridge’ in de aanslag. Life is good. Omarm je leven. Geniet.

Omarm je leven?

Wees tevreden met wat je hebt? Yeah! Absoluut! Ik ben er zelfs ultrablij mee want ik ben nog aan het nagenieten van het te gekke feest waar ik van de week ben geweest. Alleen. Ok, ik heb er natuurlijk wel mijn supergezellige vriendengroep ontmoet, dat dan weer wel. Dat er nog maar véél meer van dit soort geweldige avonden mogen volgen! Dat ik vroeg in de ochtend (*kuch*) thuiskom en maar kort kan slapen neem ik dan ook graag voor lief. Ik omarm het leven to the fullest.

Love sucks!

Hoe ik zo op dit onderwerp kom? Gek genoeg tijdens het sporten. Mijn allereerste Takoyo-les gevolgd. Best pittig kan ik je wel vertellen. Wat mij opviel? De altijd ontzettend enthousiaste en leuke instructrice droeg een sporthemdje met de tekst ‘Love Sucks‘. Zo’n verschil met hoe ik nu in het leven sta. Vroeger zou ik deze tekst überleuk hebben gevonden. Funny, grappig. Nu? Denk ik juist: wat zet je nu eigenlijk in de wereld met het dragen van dit shirt?

Geloof jij in sprookjes?

Omarm alles. Niet dat het nu alleen maar en altijd om fairytales, feeëen en de roze wolk moet gaan. Absoluut niet. Maar waar je jezelf mee omringt. Dat komt naar je toe, denk ik dan. Of ik een spiritueel of vaag heilig boontje ben, vraag je? Nee hoor, helemaal niet. Maar ik ben wel iemand geworden die bewust keuzes maakt in het leven. Iemand die wil genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.

Over positiviteit gesproken

Omarm je leven! Zou dat te maken hebben met het feit dat ik op latere leeftijd moeder ben geworden? Dat ik in een andere fase zit dan iemand van in de twintig? Of heeft dat er allemaal niets mee te maken? Hoe dan ook. Ik geloof in de kracht van positiviteit. En daar probeer ik naar te leven.

Hoe zit het met jou? Is het glas eerder halfleeg of halfvol?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

PS de foto bij dit artikel is een paar jaar geleden op het strand van Bali gemaakt. Een heel eenvoudig ‘beer o’clock’-barretje (zoals ze het zelf noemen). Wat voor mij het gevoel weergeeft van genieten van het moment. Omarm je leven.

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 • Anne-Marie Otter

  Leuk om te lezen, ik omarm het leven ook graag met heel mijn hart!

  • Mooi Anne-Marie! Dat klinkt als een super (half)vol glas 🙂 Kan je ook nog voorbeelden geven van de mooie momenten in je leven?

   • Anne-Marie Otter

    Ik doel geeneens zozeer op mooie momenten, maar meer dat ik gewoon een heel simpel blij ei ben dat juist de gewone dagelijkse dingen heel erg koestert. Dat mijn eitje lekker smaakt, de zon schijnt, de tram nog even op me wacht, het eerste bakje espresso op mijn werk. Dat soort dingetjes. Sinds twee jaar schrijf ik iedere avond even op (gewoon in 1 zinnetje) waar ik die dag blij van werd. En ik heb zo wel beetje bij beetje geleerd dat het grote geluk juist in kleine dingetjes zit!

    • Wat goed! Dankzij een collega-blogger doe ik dat inmiddels ook. Ik schrijf drie dingen op die ik fijn vond die dag. Grappig genoeg merk ik dat in in het begin soms echt moest nadenken om aan drie stuks te komen en dat ik nu te weinig ruimte heb in mijn boekje en ik eigenlijk meer en meer en meer wil opschrijven 😉 Mooie voorbeelden trouwens.

 • Linda_r

  Wat een leuk stuk Rory! Helemaal mee eens, al vind ik het nog wel eens lastig om het leven te omarmen. Maar ik moet zeggen dan moet glas een paar jaar geleden eerder halfleeg was, en nu halfvol. Het kan niet altijd allemaal positief zijn (en dat zeg jij met je blog ook niet natuurlijk!), maar het is zeker het nastreven waard. Omarmen is voor mij bedenken waar ik allemaal dankbaar voor ben (wat ik wél heb) en genieten van wat er op dít moment gebeurt (niet constant, maar wel als ik met familie/vrienden/vriendje ben). Ik kan ook zo nagenieten van een gezellig etentje met vrienden, een heerlijke vakantie of een leuk telefoongesprek. Goed om hier eens bij stil te staan. En wat een zomerse, zonnige foto, trouwens!

  • Wat een leuke en uitgebreide reactie Linda! Dankjewel! Met omarmen bedoel ik inderdaad het omarmen van alles. Ook de mindere dingen. Om die er te laten zijn. Vaak – als je die momenten ook omarmt – kan je het dan wat makkelijker hanteren. Natuurlijk superfijn dat je zo kunt (na)genieten van de mooie momenten in het leven. Dat is eigenlijk waar we het allemaal voor doen, toch?

   • Linda_r

    Precies, helemaal waar! En het omarmen van alles, ook de mindere dingen, is vaak veel belangrijker dan mensen beseffen. Als je minder fijne dingen niet goed kunt accepteren zoals ze nu eenmaal zijn of je er constant tegen verzet (door bijvoorbeeld nog heel lang wrok te voelen), kost dat alleen maar heel veel tijd en energie. Ik kan soms nog iets te goed boos blijven op iemand of balen van een situatie, zelfs als dit al een tijd terug is. Zo suf! Terwijl wanneer je je erbij neerlegt en het accepteert (omarmt), maak je het jezelf zoveel makkelijker.

    • Poeh, dat verzetten. Heel herkenbaar. Gelukkig iets wat ik veel minder doe dan jaren geleden. Toen was ik waarschijnlijk niet alleen vermoeiend voor mijzelf, maar ook (of nog meer) voor mijn omgeving… Mooi gezegd Linda!

 • Mooi geschreven en ik ben het er mee eens. Ik mag blij zijn en voel mij ook ‘blessed’ met alles wat ik in mijn leven heb. Mijn soulmate hubby husband, twee kinderen en vrijheid.

  • Dat klinkt heel goed Nesrin! Een prachtig gevoel om blij te zijn met wat je hebt en wie je om je heen hebt. Je loved ones.

 • MommyBlog PinkPress

  Ik ben het helemaal met je eens! En ook ik vond vroeger die haat shirtjes super leuk, nu denk ik meer na over wat ik de wereld in wil sturen.

  • Ja, gek is dat eigenlijk hè. Vroeger was dat ‘afzetten tegen de wereld’ echt leuk (al moet ik zeggen dat ik de shirtjes van ‘I love NYC’ altijd heel leuk heb gevonden. En dat is juist positief, hahaha). Maar op een gegeven moment sta je toch heel anders in het leven.