Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Mama, wanneer mag ik nu weer eens een jurk aan doen? Herkenbaar? In deze ontzettend lang aanhoudende koude periode kleed ik ons dochtertje liever warm aan. Een broek met het liefst nog een maillot daaronder. Een hemdje, t-shirt èn vestje, trui of sweater. Muts, wanten, shawl en dikke winterjas. Niets meer, maar zeker ook niet minder.

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?
Ondertussen op het schoolplein …

Om mij heen kijkend op het schoolplein vraag ik mij af of ik niet té voorzichtig ben. Meisjes in een rokje. Of korte broek. Zelfs een jurk. Met maillot, dat dan weer wel. Rennen om mij heen. Of nog erger. Een ‘ripped‘ of ‘destroyed‘ jeans zoals je dat tegenwoordig noemt (dat zijn dan wel de oudere kinderen). Meaning: gaten op allerlei plekken. En dan bij voorkeur met enkelsokjes in sneakers. Bij een graadje of -3. Brrrrrr. Koud!

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Jij een jurk, ik een jurk?

Maar een jurk dus. Het zit er gewoon even nog niet in. Ook voor mijzelf niet trouwens. Al draag ík dan geen maillot onder een spijkerbroek. Zou ik misschien wat vaker mogen doen. Dan houdt die periode van ziek zijn (van griep naar verkoudheid en weer terug) misschien eindelijk eens op. Hé, ik mag niet zeuren hoor. Ik ben het gewoon een beetje zat. En ook ik heb weer zin in de tijd van … zon. Kleding in minder laagjes. Desnoods de zomerjas. Weg met de kou!

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

De zomer, de zon, reminiscing

Af en toe kijk ik met en diepe zucht in mijn (en Mila’s) kledingkast en geniet van alle stapels met lichte, dunne, fleurige kleding. Rok, jurk, korte broek, t-shirt, hemdje. Verlangend denk ik terug aan de vorige vakantie in Portugal. Aan de toekomstige vakantie (Griekenland)… Maar eerst komt de lente. Dan de zomer. Al was het een paar dagen geleden even weer relatief warm. 11 graden en heel veel zon. Heerlijk!

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Aan de slag!

Hoe kan je jezelf nu nog meer voorbereiden op de zomer dan door bezig te zijn met de nieuwe zomercollecties? Tijdens het bloggersevent van PR-bureau PR4Kids viel mijn blik dan ook op de zomercollecties van diverse leuke kinderkleding merken. En mocht ik een selectie daarvan – zelf uitgekozen – lenen voor fotografie. Mijn oog viel op een rokje, een jurk, nog een jurk èn … nog meer jurkjes. Toevallig scheen het zonnetje diezelfde dag prachtig, dus ná school gingen Mila en ik meteen aan de slag. Net als anderhalf jaar geleden.

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Zo moeder zo dochter

Een echte dochter van haar moeder. Ze houdt enorm van kleding en accessoires (nu al, ze is net 5 jaar) en maakt ook echt leuke opmerkingen: “Mama, dat zilver past zo mooi bij donkerblauw“. “Heb je deze kleding zelf uitgezocht?“. “Mag ik dit jurkje echt niet een dagje naar school aan?“. “Wow, wat een vrolijke kleuren, zal ik even ronddraaien mama?“. Superleuk om samen hiermee bezig te zijn. Mila is erg dol op de kleur blauw. Al kan roze tegenwoordig ook haar goedkeuring verdragen.

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Kom ff uit die winterdip

Wat ook helpt om een beetje uit de ‘winterdip’ te komen? Alvast oriënteren op de dingen die je kunt doen tijdens je – vast al geboekte – zomervakantie. Daar kwam ik dit jaar ook achter (de eerste keer dat we niet meer buiten de schoolvakanties om weg kunnen gaan, want ze is 5 jaar geworden en dus leerplichtig). We hebben in december (!) moeten boeken en zelfs toen waren er al veel fijne locaties volgeboekt. Niet te geloven.

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Een zonnig humeur

Maar goed. De voorbereidingen zijn al in volle gang. De zonnecrèmes die ik tijdens eerdere events heb ontvangen en nog potdicht zitten (want anders is het gedaan met de houdbaarheid) liggen klaar om te testen en gebruiken. Stiekem vind ik overigens deze fotoshoot ook enorm helpen om het zomergevoel alvast naar boven te halen. Zo’n lief en blij meisje. Genietend in fijne lente- en zomerkleding. Daar krijg je toch vanzelf een zonnig humeur van? Ik in ieder geval wel.

Mam, wanneer mag ik weer een jurk aan?

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? En heb jij ook al tussen je zomerkleding zitten neuzen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze kleding heb ik mogen lenen. Nieuwsgierig naar de merken en verkoopprijzen?

– Roze stoer en toch lief bomberjackje – Zeeman – € 9,99
– Roze tule rokje – Zeeman – € 4,99
– Marine jas met ruches – Le Chic – € 99,95
– Marine rokje – Le Chic – € 59,95
– Donkerblauwe t-shirt met goudkleurige glitter opdruk – Le Chic – € 34,95
– Wit t-shirt met glitter hartjes – O’Chill – € 19,95
– Schattig jurkje met opdruk scooters en ijsjes – O’Chill – € 34,95
– Bloemenjurkje groen – LoFff – € 44,95
– Marine jurkje met zilveren opdruk en ruches – LoFff – € 69,95
– Roze haarband privébezit – (Zenner, Candy Candy)
– Witte haarband privébezit – (Primark)
– Schoentjes privébezit – (Lelli Kelly)
– Roze knuffel Meneertje Hoppiepap privébezit – (zelf geproduceerd voor Milaboekjes) € 14,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]