Vakantie in je eigen tweede huis? Denk eens aan een stacaravan

Vakantie in je eigen tweede huis? Denk eens aan een stacaravan

In Lifestyle by Roryblokzijl9 Comments

Herken je dat? Soms ben je het zoeken naar een vakantie-accommodatie zat en zou je willen dat je – ergens in Nederland of juist vlak over de grens – een tweede huis had. Iets van jezelf, met jouw eigen meubels en spulletjes. Een soort van hide-away – een tweede huis – waar je een weekendje naartoe kan gaan. Maar ook zomaar in een schoolvakantie. Waarin de prijzen vaak torenhoog zijn en – als je pech hebt en te laat bent met zoeken – de vakantieverblijven regelmatig volgeboekt zijn.

“Ik heb een tweede huis”

Ik weet nog dat de eigenaresse van een PR-bureau vertelde over haar tweede huis, namelijk een stacaravan op een van de Waddeneilanden. Toentertijd dacht ik nog: “Wat een gedoe. Dat moet je allemaal (laten) onderhouden en het is vast heel duur“. Maar ook: “En dan moet je iedere vakantie daar naartoe“. Dat was overigens nog in de periode pre-kind, toen we het heel normaal vonden om een lang weekend weg naar New York te gaan. Of een midweek naar Rome. Tja, de tijden zijn veranderd en dat vraagt om andere maatregelen.

Het heeft wel iets met leeftijd te maken

Misschien heeft het ook met leeftijd te maken. Niet specifiek het ouder worden, maar wel het inzicht dat daarmee gepaard gaat. Iets met tevreden zijn met dat wat je hebt, maar ook het kijken naar oplossingen om het leven wat makkelijker te maken. Overzichtelijk. En ja, dan denk ik stiekem toch na over een ‘eigen’ stacaravan, een tweede huis als het ware. Maar waar vind je dan een stacaravan te koop? Een rondje Google deed mij uitkomen bij een bedrijf met een leuke naam: De Bergjes.

Vakantie in je eigen tweede huis? Denk eens aan een stacaravan
Photocredits: De Bergjes

De Bergjes Chalets en Caravans

Op deze overzichtelijke en duidelijke site lees ik dat ‘De Bergjes Chalets en Caravans’ al heel wat jaren toonaangevend is binnen de caravan- en recreatiebranche. Wist je dat dit bedrijf vijftig jaar geleden werd opgericht door de twee broers Van Den Berg? De benaming ‘De Bergjes’ werd zo vaak gebruikt bij de zoektocht naar een recreatieverblijf, dat uiteindelijk is besloten om het familiebedrijf deze naam te geven (vind ik leuk!).

Een stacaravan als tweede huis

Afijn, een stacaravan dus als tweede huis. Om regelmatig naartoe te gaan. Het klinkt goed, maar hoe werkt dat dan? Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was. Nieuw of gebruikt. En waar staat je ’tweede huis’ dan? Het is belangrijk om na te denken (vooraf) over de locatie van je stacaravan. De Waddeneilanden, Zeeland, de Veluwe, ik noem maar een dwarsstraat. Ook daar kan De Bergjes je mee helpen trouwens. Stacaravan Veluwe? Wist je dat ze een showroom op de Veluwe hebben en graag met je meedenken over een geschikte locatie?

Wat is er veel mogelijk!

Want het verschil tussen een gewone caravan en een stacaravan is dat die laatste zo groot is, dat die niet over de weg vervoerd kan en mag worden door jezelf. Dat moet een transportbedrijf doen (maar dat kan De Bergjes dus ook voor je doen. Zowel binnen Nederland als Europa). Ik keek naar het filmpje op hun site en ik was verrast door wat er allemaal mogelijk is als je een nieuwe stacaravan aanschaft. Denk aan dubbel glas, kunststof kozijnen, centrale verwarming, een afwasmachine in de keuken. Het is oprecht een tweede huis!

Als je jezelf er echt goed in verdiept dan zou het een (voordeliger) keuze kunnen zijn om te kiezen voor een stacaravan als tweede huis. Zou dit iets voor jou zijn? En voor welke standplaats zou jij kiezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer