Ruim 7 maanden bloggen: wat heb ik geleerd ?

In Persoonlijk by Roryblokzijl4 Comments

Ruim 7 maanden bloggen: wat heb ik geleerd ?

Ruim 7 maanden bloggen: wat heb ik geleerd ?

Geleerd? Een heleboel! Dat kan ik je vertellen. Het lijkt wel gisteren dat ik vanuit het niets ben begonnen. Dankzij Jelle Derckx van lijstjes.info. Ik heb hem bij toeval leren kennen via Facebook. Toeval bestaat niet. Mensen komen vanuit het niets op je pad. En helpen je verder. Wat ben ik blij. Want ik heb heel veel geleerd. En ik blijf iedere dag bijleren. “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd“, zegt men regelmatig. Voor mij gaat dat ook op voor wat betreft leren. Ik wil (en moet) blijven bijleren. Om geprikkeld te blijven. Om nieuwe dingen te ontdekken. Om mensen te leren kennen. Het vergroot je wereld en verrijkt je ziel. 

Maar nu concreet

Ik heb geleerd dat ik meer geïnteresseerd ben in de technische kant van een blog dan ik dacht. Ik vind het superleuk om dingen uit te proberen (ik noem: html-codes). Ik merk dat ik de dingen graag wil begrijpen (waarom lukt het mij soms niet om dingen in de sidebar aan te passen?). Dat ik daar veel tijd in wil stoppen. Tijd, die ik helaas niet altijd heb.

Persoonlijk leerdoel?

Maar ik heb ook geleerd dat als het allemaal te ingewikkeld wordt. Als er een bijna wetenschappelijke benadering nodig is om dingen te kunnen snappen. Dat ik dan afhaak. Je kan het mij dan tien keer uitleggen. Ik word er ongeduldig en geïrriteerd van. Hmmm, niet de beste eigenschap. Weer iets om aan te gaan werken?

Achter de regen schijnt de zon!

Want hé, positief blijven en doorzettingsvermogen tonen. Ook dat zijn dingen die ik heb geleerd in de afgelopen maanden. Je schiet niets op met sip in een hoekje blijven zitten omdat iets niet lukt. Wat zijn de dingen die ik dan doe? Even een frisse neus halen. Of (paar bladzijden van) een boek lezen. Mijzelf extra leuk aankleden in vrolijke kleurtjes en mooi opmaken. Een lekker kopje thee drinken. Zelfs de was ophangen. Gewoon even iets anders doen. Niet met je hoofd bezig zijn. Daarna komt vanzelf de positiviteit de kop weer opsteken.

Met stip bovenaan!

Maar het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd? Niet (te snel) oordelen. Goed je teksten nalezen voordat je iets publiceert, omdat je onbedoeld iemand kan kwetsen met de dingen die je schrijft. Een hele wijze les. Waar ik normaal al erg voorzichtig ben met foto’s plaatsen. Dat ik niet zomaar foto’s post waar andere mensen herkenbaar op staan (in ieder geval niet zonder hun toestemming). Daar mag ik nu nog meer diezelfde voorzichtigheid gaan toepassen. Op mijn teksten. Want het is absoluut niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen.

Heb jij wel eens onbedoeld iemand gekwetst? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ontvang mijn lijst top 9 boeken, waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad tijdens mijn zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte!

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]