Outfits of the day met veertigplus

In Beeld, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

Outfit of the day? Populaire term, herkenbaar met de hashtag #OOTD. Instagram, Twitter, andere social media. Je wordt ermee platgegooid. Maar toch. Betekent het dat je op je veertigste. Ok ok, veertigplus (het is maar hoe je het ziet, toch?) dat niet meer mag doen? Omdat er zoveel restricties zijn? Niets is minder waar. Outfits of the day, het is mogelijk!

Beautyblog, fashionblog, moederblog…

Ik heb weleens gedacht. Past zo’n artikel wel bij mijn blog? Ik heb geen beautyblog. Ben ook geen fashionblogger. Dat zou wel eens ‘ruis‘ kunnen veroorzaken. Maar dat vind ik vanuit angst denken. Jezelf beperken. En dat wil ik niet meer. Want dat ik geen modeblogger ben, wil niet zeggen dat ik geen gevoel voor stijl heb. Dat ik geen ‘outfits of the day’ kan samenstellen. En dat ik boven de veertig ben, wil niet zeggen dat ik een fossiel ben. Verre van dat!

Outfits of the day met veertigplus

Outfits of the day

Aldus…ruim baan. Voor mijn verschillende ‘outfits of the day’ die ik graag met jullie wil delen. Want waar ik zelf altijd hartelijk om moet lachen zijn de geschreven en ongeschreven ‘regels’ die weleens worden toegedicht aan vrouwen boven een bepaalde leeftijd (ik hou het even in het midden, want voor je het weet word je boven de dertig al als ‘oud’ gezien).

Outfits of the day met veertigplus

Over kipfilets en klutsknieën

Want wat zijn de restricties dan (in het algemeen gesproken dus). Je mag namelijk vooral je bovenarmen niet meer laten zien. Er zouden teveel ‘kipfilets’ aanhangen, die als onsmakelijk worden gezien voor (winkelend, wandelend, op het terras zittend) publiek. Een kort rokje? Nee mevrouw, sorry. Dat kunt u ècht niet meer hebben met die klutsknieën. Wat dat laatste nu precies is? Ik heb er blijkbaar geen last van. Mijn fysiotherapeut kon het mij niet vertellen. Zijn enige reactie was een zuchtend hoofdschudden. Wat doen wij onszelf eigenlijk aan?

Outfits of the day met veertigplus

Hip & Happening op je veertigste?

Maar ik was nog niet klaar. Te strakke truitjes, te lage decolletés, heupbroeken. Als je de modepolitie mag geloven is niets meer voor ons weggelegd. Denk je dat ik daarom mij ga hijsen in ultralange gewaden. Veel lagen. Of coltruien? Nou nee, ik dacht het niet. Het feit dat je veertigplus bent, wellicht moeder bent, betekent niet dat je geen leven meer hebt. Dat je niet meer mee mag doen met de rest. Dat alleen jonge meiden zich nog ‘hip and happening’ mogen kleden.

Outfits of the day met veertigplus

Stijl is niet te koop. Dat heb je. Jij dus ook!

Wat ik al eerder zei. Stijl is niet te koop. Dat heb je. Ook als moeder, ook als vrouw, ook als veertigplusser. Natuurlijk kan je een misser maken. Maar dat kan een meisje van achttien ook. Denk en handel niet uit angst, verkrampt. Je leeft maar een keer. Maak van iedere dag een feestje. Geniet van je mooie, eenvoudige, sportieve of juist extravagante outfits of the day.

Hulp nodig hierbij? Toch een tikje spannend? Een tijd terug volgde ik uit nieuwsgierigheid de superleuke online cursus van Dresscoach Glancy van Elst. Dat was zó inspirerend dat ik vervolgens meedeed aan de: ‘Ik voel me fantastisch-dag. Een enorme aanrader! Nieuwsgierig? Kijk eens op haar site voor een ‘sneakpeek’ van de foto’s en video van deze bijzonder geslaagde ‘feelgood’ dag. Een dag waar je blij van wordt!

Outfits of the day met veertigplus

Wat is jouw favoriete outfit of the day?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]