Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Hoe leuk was het om tijdens onze vakantie in Griekenland een uitnodiging te ontvangen voor het bloggersevent van Vichy en La Roche-Posay! Extra leuk detail was dat je jouw moeder mee mocht nemen. Mijn moeder is alleen niet van dat soort dingen. Ze gebruikt geen make-up en weinig producten voor het gezicht. Mijn schoonmoeder daarentegen is net als ik een fervent gebruikster van gezichtsverzorging. Toevallig ook van het merk Vichy. Zo wisselen we regelmatig tips uit en gebruik ik – dankzij haar – ook alweer járen twee keer per dag het Liftactiv serum voor ogen en wimpers onder mijn reguliere oogverzorging.

Met schoonmoeder en schoonvader op vakantie

Oma en Opa waren met ons mee op vakantie dus we konden meteen de agenda’s afstemmen en oppas regelen. Schoonmoeder zou meegaan en Opa … zou oppassen die avond. Super! Ik had er dan ook heel veel zin in. Ook al zou het nog even op zich laten wachten, want de vakantie was nog maar net begonnen. Een vakantie waarin eindelijk eens de broodnodige rust werd genomen.

De jumbo-koffer? Die is voor baby

Ik hoor jullie denken: “Oma en Opa mee op vakantie?“. Klopt. Het is iets wat we eigenlijk al doen sinds Mila 4 maanden oud was. Onze allereerste vakantie met baby was naar een mooi huis op Schiermonnikoog. Ik wilde niet te ver reizen, maar wel het vakantiegevoel hebben. Nou, dat lukt goed met een Waddeneiland hoor. Op het moment dat je op de boot zit, gaat de vakantie al in. Maar de spúllen die je meesleept?!? Ik heb nog nooit twee weken met een mini-trolley kunnen doen. Toen wel. De jumbo koffer waar ik het eerder over heb gehad was bestemd voor baby.

Met een babywinkel naar een Waddeneiland

Wat ik allemaal meenam dan? Nou, heb je even. Hydrofiele luiers, een boxkleed, een speelkleed, de babyphone, spuugdoekjes, luiers, heel veel rompertjes, pakjes. De wandelwagen moest natuurlijk ook mee. Volgens mij hebben we zelfs het wipstoeltje meegenomen. Niet normaal wat een volksverhuizing. Nou ja, zo zat ik destijds in elkaar. Het vakantiehuis was groot, de eerste tijd met een baby pittig. En het idee was geboren om Oma en Opa mee te nemen. Niet omdat we dan persé weg wilden met zijn tweetjes (volgens mij hebben we dat een keer gedaan in die twee weken. Een hapje eten), dus voor de oppas. Maar omdat het ook gezellig is. Je hebt aanspraak. Je bent met je ouders, familie.

Mijn schoonmoeder, mijn tweede moeder

Afijn, wat ik maar wil zeggen. Ik noem mijn schoonmoeder mijn tweede moeder. Zorgen, vragen of verhalen die ik bij mijn eigen moeder niet kwijt kon of kan? Ik kan bij haar altijd terecht. Bij mijn bevalling? (deels, want bij de uiteindelijke spoedkeizersnede mocht alleen De Man aanwezig zijn) Mijn schoonmoeder was erbij. Toen ik na 4 weken terug het ziekenhuis in ging met Mila en ik het soms even niet zag zitten. Kon ik met mijn vragen en onzekerheden bij haar terecht. Dat kan altijd eigenlijk. En daarom leek dit mij de ultieme gelegenheid om samen weer eens op stap te gaan. Want dat doen we dan weer niet zo vaak. Op naar Amsterdam dus!

Een confronterende huiddiagnose

Het was zo leuk om samen het bloggersevent van Vichy en La Roche-Posay te beleven. Bij binnenkomst kregen we een schema aan een handig keycord met wat we allemaal mochten doen. Ik mocht beginnen bij iets wat mij enorm intrigeerde, namelijk de persoonlijke huiddiagnose met de sQuinno OBSERVE 520. Wat het inhield? Je brengt je gezicht in een ‘box’, zet je kin op de standaard, terwijl de zwarte gordijntjes achter je hoofd de ruimte donker maken. Je kijkt naar de camera en er worden een aantal foto’s gemaakt die je aan de andere kant van de box (aan de buitenkant) ziet. Niet alleen in kleur, maar ook in blauwige tonen, waardoor onzuiverheden en – in mijn geval met name – pigmentverkleuringen zichtbaar worden. Best wel confronterend. Maar hé, het is zoals het is. Je kreeg direct adequaat huidverzorgingsadvies. Over hoe je jouw huid het beste verzorgt qua reiniging en beschermt tegen de zon. En als het goed is ontvangen we het advies ook nog per mail.

Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?

Er was eens …

Hoe handig was het dat we meteen door konden lopen naar een fijne presentatie over de achtergronden van de merken Vichy en La Roche-Posay. Waar de productlijnen voor staan en hoe die jou kunnen helpen en in welke leeftijdscategorie ze het meest werkzaam kunnen zijn. Wat ik een heel goede eye-opener vond was te zien wat zonkracht met je huid kan doen, als je jezelf niet goed beschermd hiertegen. Gelukkig doe ik dat al jaren heel goed. Aan mijn twintiger jaren, waarin ik een veel te lage factor gebruikte denk ik maar niet teveel. Ik zie het maar als een troost dat we destijds niet lang op vakantie konden gaan. Al jaren gebruik ik – als Indische – minimaal factor 30 en per dit jaar SPF 50 en zelfs SPF 50+. Want wist je dat huidveroudering iets is wat voor 80 procent afhankelijk is van factoren die je zelf kunt beïnvloeden? Ik zeg: doen!

Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?

Nieuwste producten van Vichy en La Roche-Posay voor het najaar en winter 2017

In de leuke en cosy omgeving van Kitchen Inc. kwamen de verschillende programma-onderdelen van dit event goed tot zijn recht. Ontzettend interessante nieuwe producten (onder andere de nieuwe haarlijn van Dercos, de Liftactiv Anti-Oxidanten Booster voor de huid, Minéral 89 natuurlijk – dat ik al uitgebreid aan het testen ben -, de Lipikar Stick AP+) waarvan de uitleg door de enthousiaste mensen van Vichy en La Roche-Posay nog meer bijdragen aan mijn eigen enthousiasme.

Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?

Cuisinier, Sommelier èn eigenaar van Kitchen Inc

Natuurlijk was het ook helemaal niet vervelend om het een en ander te proeven wat cuisinier, sommelier en eigenaar van Kitchen Inc. – Marc Rewinkel – aan het bereiden was. Met de ingrediënten uit de nieuwe gezichtsverzorging gerechten maken. Erg leuk bedacht en erg smakelijk. Parelhoen, verse rauwe zalm, een heerlijke bisque. We hebben het allemaal geproefd. Welke ingrediënten dan precies daarin verwerkt waren? Ik blijf je het antwoord even schuldig. Maar dat het heerlijk was staat buiten kijf. Onder het genot van een overheerlijke Australische witte wijn (druivensoorten Chardonnay, Viognier èn Sauvignon Blanc) gingen we verder naar de fotografie workshop van Eef Ouwehand met hele handige tips en tricks (tip: de app ‘snapseed’!).

Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?

Do the selfie“, by schoonmoeder en ik

En na het – vol plezier – maken van mooie selfies sloten schoonmoeder en ik deze ontzettend leuke, uitgebreide avond af. Toen we ook nog allebei twee bomvolle goodiebags kregen met fullsize producten van zowel Vichy als La Roche-Posay dansten we terug naar de auto. Er is zóveel om uit te proberen. Ontzettend fijn! Hoe mooi is het om te zien dat als je jouw huid goed verzorgt – en blijft verzorgen – je het proces van veroudering niet stopt, maar wel geleidelijker laat plaatsvinden. Want laten we eerlijk zijn. Het is in de eerste plaats prachtig dat we ouder mógen worden. Laten we dat koesteren.

Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?Met je schoonmoeder naar een bloggersevent?

Wat een geweldige organisatie! Dankjulliewel voor de ontzettend leuke en goed verzorgde avond!

Ga jij regelmatig met je schoonmoeder op stap? En waar gaan jullie dan naartoe?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor dit event ben ik uitgenodigd

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]