Wat doet high end huidverzorging van QMS voor je vijftigplus huid?

Wat doet high end huidverzorging van QMS voor je vijftigplus huid?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl13 Comments

High end huidverzorging van QMS? “Duh“, hoor ik je bijna denken. Het zal wel. Niet alles wat duur is hoeft goed te zijn. Correct. Dat hóeft niet, maar dat het wel kan? Dat high end ook kwaliteit betekent en dat het effect heeft op je (ouder wordende) huid? Dat wilde ik zeker onderzoeken. Of ik alles kan laten zien met voor- en nafoto’s? Dat is helaas bijna niet te doen. Denk aan dat je exact dezelfde belichting nodig hebt (en ik geloof nog steeds heilig in daglicht), hetzelfde moment qua tijdstip. Maar toch, ik laat je wel het een en ander zien.

Whatskeburt?

Laat ik er eerst iets meer over vertellen. Ooit heb ik namelijk een collageen-kuur van het merk QMS Medicosmetics gebruikt. En daar was ik al heel tevreden over. De kuur gaf mijn huid letterlijk een hydratatie boost. Geschikt overigens voor alle huidtypes, maar met name voor de vochtarme en veeleisende huid. Mijn (ouder wordende en) eczeemgevoelige huid was hier heel erg blij mee. Het revitaliserend collageen behandelingsconcentraat maakt de huid namelijk echt intensief voller en het hydrateert als een malle. Dat ik nu vijf andere mooie producten van dit merk mocht uitproberen is natuurlijk heel fijn. In een mooie combinatie ook nog! En aldus ging ik – eind mei – van start met alles.

Wat doet high end huidverzorging van QMS voor je vijftigplus huid?

Wat zegt QMS zelf?

“QMS Medicosmetics is a brand developed by physicians for the professional field, not for conventional skincare. This makes the difference as we aim to address the causes of skin aging, not just the symptoms. This is why we focus on the most valuable anti-aging ingredients, being skin-identical collagen and hyaluronic acid. Both active ingredients are also produced by the human body, but with increasing age they are no longer produced sufficiently to stimulate skin renewal. These natural active substances are particularly well accepted by the skin and help it to regain its independence according to the principle of ‘help for self-help”.

Vrije vertaling van Rory

QMS Medicosmetics is een merk dat is ontwikkeld door artsen voor het beroepsveld, niet als gebruikelijke huidverzorging. Waar het op neerkomt is dat hun doel is om de oorzaken van huidveroudering te bestrijden, niet alleen de symptomen. Daarom focussen ze alleen maar op de meest waardevolle anti-aging ingrediënten: collageen en hyaluronzuur. Dit zijn allebei ingrediënten die ons lichaam zelf produceert, maar naarmate we ouder worden, kan ons lichaam zelf niet voldoende meer aanmaken om huidvernieuwing te stimuleren. Dan is een alternatieve oplossing om het van buitenaf aan te brengen. En ik ben daar wel heel blij mee.

Wat doet high end huidverzorging van QMS voor je vijftigplus huid?

Wat zat er dan in je QMS-pakketje?

Allereerst een handige en hygiënische flacon van het ‘Day Collagen Sensitive Serum‘. Een collageen serum – hydraterend en beschermend – dat speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. En dat ervoor zorgt dat je huid er beter uit komt te zien. Hoe je dat precies moet zien? Denk aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Een verbeterde elasticiteit, stevigheid en celvernieuwing van je huid. Het serum beschermt je huid ook tegen vrije radicalen en vervroegde huidveroudering. Fijn trouwens dat het eveneens helpt roodheid en onzuiverheden te verminderen. Wat er onder andere in zit? Neotec A15® Collagen technology, Hyaluronic Acid and Matrixyl 3000®. Wist je trouwens dat je dit in de ochtend – na je reiniging en je tonic, kunt aanbrengen over je gezichtshuid, maar ook onder de ogen?

Night Collagen Sensitive Serum

De nacht-variant? Doet dat dan niet exact hetzelfde, vraag je jezelf misschien af. Het fijne is dat de samenstelling in dit serum (specifiek voor de nacht) nóg meer gericht is op het verminderen van irritatie. En het is erg gericht op de natuurlijke regeneratie van je huid. Prettig, want in de nacht is er juist extra ruimte en tijd voor huidverzorging om goed in te werken. Net als het Day Serum is ook dit product geschikt voor de probleemhuid en de erg gevoelige huid. Voor mij bijzonder prettig dus.

Wat doet high end huidverzorging van QMS voor je vijftigplus huid?

Je ziet het niet goed (in verband met de scherpte-diepte) maar als je beter kijkt zie je echt de rimpeltjes en lijntjes bij nek, decolleté en borstbeen zitten. Deze foto is eind mei genomen

Exfoliëren met QMS baby!

Voordat je het serum aanbrengt? Gebruik je – na een goede reiniging van je huid – eerst de Gentle Exfoliant Daily Lotion (All Skin Types). Deze lotion stimuleert de snelheid van de celvernieuwing van je huid. De aanwijzingen voor gebruik had ik even beter moeten lezen van te voren trouwens. Zoals altijd bij een exfoliant, moet je namelijk het gebruik opbouwen. Je brengt het aan in de ochtend en de avond, maar de eerste week is dat maar drie keer per week. De tweede week elke dag en de derde week kun je het iedere ochtend en avond onverdund aanbrengen. En dat heb ik dus niet gedaan. Uh oh. Los daarvan moet ik bij dit product wennen aan de geur, die is voor mij (te) aanwezig. Al is de ervaring wel anders als je het wattenschijfje eerst wat nat maakt, voordat je het product erop aanbrengt.

Firm Density Neck & Bust Cream

En dan komen we aan bij de topper van deze vijf producten. Ik had grote hoop toen ik las wat deze specifieke crème teweeg kan brengen (maar ben wel altijd wat sceptisch), maar zó! Het heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. En zo ook die van mijn nog veel sceptischer ‘bestie’. Ik heb haar namelijk in al die weken dat ik de producten heb gebruikt (inmiddels ga ik week 7 in) elke week de huid van mijn nek en borstbeen laten zien en het resultaat is ‘epic‘, al zeg ik het zelf. Het kost wat (dat is wel een ding trouwens. Echt een behoorlijk bedrag), maar dan heb je ook daadwerkelijk wat.

Wat doet high end huidverzorging van QMS voor je vijftigplus huid?

Links de foto na een paar weken gebruik en rechts na 5 weken. Het blijft lastig vergelijken maar de rimpels en lijntjes zijn toch echt een stuk verminderd en zelfs nagenoeg weg

Een top-product van QMS!

Volgens QMS is dit een anti-aging crème die speciaal ontwikkeld is om je nek, decolleté en borst te liften, verstevigen en voeden. Een rijke en zeer hydraterende crème met beschermende oliën die je huid zichtbaar voller maakt en lijntjes en rimpels glad maakt. Stimuleert celmetabolisme en breng je overigens aan ná de Day Collagen of Night Collagen. Ik heb er zelf voor gekozen om dit product alleen in de avond aan te brengen. Omdat het zo’n rijke crème is geef ik het tijdens de nacht de ruimte om zijn werk te doen. Overdag blijft het net even te aanwezig op de huid (maar dat is mijn mening).

Bescherm je goed tegen de zon!

Last but not least zat er ook nog een fijn zonneproduct met SPF 50+ bescherming tegen UVA/UVB straling in mijn pakketje. Een lichte substantie (dit is het enige product dat ik nog niet heb geprobeerd omdat ik al heel veel zonbescherming open heb en gebruik) met een innovatief DNA-herstel complex. Wel fijn om te lezen dat het makkelijk geabsorbeerd wordt door de huid en ook werkt tegen vroegtijdige veroudering van de huid door blootstelling aan de zon. Ook nog geschikt voor alle huidtypes, wat wil je nog meer! Die gaat mee in de vakantie-trolley!

Welk merk huidverzorging gebruik jij en wat vind jij van het effect van de Firm Density Neck and Bust Cream op mijn huid?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten van QMS Medicosmetics heb ik toegezonden gekregen

Day Collagen Sensitive Serum – 30 ml – € 88,-

Night Collagen Sensitive Serum – 30 ml – € 88,-

Gentle Exfoliant Daily Lotion – 150 ml – € 88,-

Firm Density Neck and Bust Cream – 100 ml – € 198,-

Cellular Sun Shield SPF50+ – 30 ml – € 84,-