Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl20 Comments

Favoriete skincare producten? Nou, ik kan er wel een aantal opnoemen. Ik ben dan ook zo lucky dat ik regelmatig mooie producten van fijne merken krijg toegestuurd. Dus ik dacht dat een blogpost over mijn favoriete merken van de laatste tijd wel een goed idee zou zijn. Ik heb het dan over skincare. Dagcrème, nachtcrème, serum, huidolie of anders. Ik vertel je wat ik heb ontvangen en waarom het een favoriet huidverzorgingsproduct is van de laatste tijd.

Pure Obagi Hydro drops™ – skincare to the max

Als eerste, de Pure Obagi Hydro drops. Wow, wat een heerlijk licht (van textuur), vochtinbrengend en verfrissend serum voor je huid is dit! Het hydrateert als een malle en mijn gezichtshuid voelt zacht aan. Het is klinisch getest en verstopt de poriën niet (daarom staat er non-comedogenic vermeld op de verpakking). Dit merk kende ik eerlijk gezegd nog niet, maar ik ben blij verrast met dit high end product en – nog belangrijker – met de werking ervan. Ik heb dit serum zo’n vijf weken gebruikt na de reiniging van mijn gezicht (zowel in de ochtend als in de avond) en vóór het aanbrengen van mijn dag- of nachtverzorging.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Wat zit erin?

In dit skincare-product van Pure Obagi – de Hydro drops™ – vind je onder andere vitamine B3 (niacinamide), abessijn olie en hibiscus olie in de puurste vorm. Het zorgt voor het effect van een stralende, gezond uitziende huid met een mooie glow. Naast het hydraterende effect verzacht het fijne rimpeltjes en / of lijntjes en – ook belangrijk – het kalmeert de huid. Het serum voorkomt dat je huid uitdroogt en stimuleert celvernieuwing.

Wat zegt Pure Obagi zelf?

Using microfluid technology to suspend the purest forms of Abyssinian Hibiscus Oils separately, Obagi Daily Hydro-Drops™ is free from emulsifiers, allowing for instant infusion upon application for more radiant, healthy-looking skin with continued use.

Omega-9 and Omega-6 fatty acids support the skin’s natural barrier function to retain moisture, as well as protect against free radicals, UV damage and other environmental factors. Additional antioxidant protection, plus Vitamin B3 can help diminish the appearance of fine lines and wrinkles over time.

Obagi Daily Hydro-Drops™ is hypoallergenic, dermatologist and ophthalmologist tested, meaning it is safe for use around the eyes. Suitable for those with sensitive or irritated skin due to the exclusion of emulsifiers, can sometimes increase the irritation potential of a product in those with sensitive skin“.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Wat vindt Rory?

Een heel fijn serum. Ik voel dat mijn huid hier positief op reageert. Het brengt vocht in (mijn huid voelt gehydrateerd aan), het ziet er niet alleen mooi uit maar het doet ook daadwerkelijk wat. De conditie van mijn huid lijkt verbeterd. Het enige puntje van aandacht – en dat ligt waarschijnlijk aan mij. Dat is iets dat ik spannend vind – is dat je de Pure Obagi Hydrating Drops niet in de buurt van je ogen, mond en neus mag aanbrengen.

La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ douchecrème met hervulverpakking en Lipikar Baume AP+m Eco Tube

Wat ben ik hier blij mee! Soms regelt het universum dat de dingen jouw kant opkomen. Ik stond namelijk nèt op het punt om zowel de douchecrème als de bodycrème weer opnieuw in te slaan. De douchecrème is eentje om te blijven herhalen. Dochterlief gebruikt het tijdens het douchen. En ik eigenlijk ook. Heel fijn ook als je jezelf ‘oldskool‘ gaat scheren onder de douche. De bodycrème is weer ideaal wanneer je huid jeukt, wanneer je last hebt van eczeem of als je huid wat droog is. Keer op keer merk ik weer dat de Lipikar Baume AP+m daadwerkelijk helpt bij jeuk. Ook herstelt het de huid (wij smeren het ook op de eczeemplekken in de holtes van de armen van mijn dochtertje) en zorgt het voor directe verlichting.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Ecologisch bewuste verpakkingen

Heel goed dat de verpakkingen tegenwoordig ook worden aangepast. Zoveel beter voor het milieu wanneer producten in kartonnen tubes zijn verpakt of als er een navulling verkrijgbaar is en je zo je plastic verpakking opnieuw kunt verbruiken. Want wist je dat – door de plastic tube te vervangen door karton – er zo’n 45% plastic wordt bespaard in het productieproces? En bij de productie van navulflacons wordt er zelfs 77% bespaard! Je kunt je afvragen waarom men hier niet eerder aan heeft gedacht. Effectiever is het om blij te zijn dát men dit heeft gedaan.

AHAVA Dead Sea Plants Body Mist Dry Oil, skincare for your body

Deze Dry Oil is werkelijk een heerlijke olie. Het ruikt niet alleen heerlijk maar voelt ook heel fijn aan op de huid. Het trekt snel in en je huid voelt verkwikt en gehydrateerd. Bijna het gevoel alsof je na een dagje strand kort doucht, je even opfrist en dan doorgaat naar een dansfeestje. En ja mensen! Eindelijk mag dat nu weer. Niet dat ik nu vooraan sta trouwens hoor. Ik wil zelf persoonlijk nog mijn tweede inenting in tha pocket hebben voordat ik er echt ongegeneerd voor ga. But still. Ik hou van het gevoel! Strand, de geur van de zilte zee, het ruige zand en de transpiratie van het dansen. Love it. As we speak is het wederom even klaar met het dansen (nog voor ik het zelf heb uitgeprobeerd dus), maar het is niet anders.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Dermaprime eye make-up remover

Geen skincare, maar wel een ander product waar ik heel blij mee ben. De Dermaprime eye make-up remover. Natuurlijk reinig ik mijn gezicht altijd en ook minimaal twee keer per dag. De ochtend na een nacht met hopelijk zo’n acht uur slaap (dan doen je cellen namelijk echt hun werk en zijn ze druk bezig met het verwerken van alle invloeden van de dag en nacht) en vanzelfsprekend ook het moment na een drukke dag met invloeden van smog, transpiratie, zonnebrandproducten en andere invloeden van de dag. Hoe goed is het dan om het er allemaal af te halen.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Reinigen is ‘key’

Skincare is belangrijk om je huid goed te verzorgen, maar je huid reinigen en te wassen? Net zo goed! Ik doe het altijd, zonder uitzondering. Hoe moe ik ook ben, waar ik ook ben en wat ik ook aan producten bij mij heb. Mijn huid moet schoon zijn als ik ga slapen en ook na het opstaan vind ik een grondige reiniging heel belangrijk. Waar ik normaal gesproken altijd voor een specifiek merk ging, ben ik heel blij dat ik deze eye make-up remover van Dermaprime heb mogen uitproberen. Het reinigt fijn en zacht, zonder een olielaagje achter te laten (al vind ik het persoonlijk altijd fijn om mijn gezicht nog even te wassen). Deze eye make-up remover werkt ook prima op waterproof mascara en oogpotlood trouwens.

QMS Collagen

Wow, wow en wow! Over skincare gesproken. Wil je een boost om je huid echt even summerproof te maken? Dan is dit – QMS Collagen – een hele fijne zevendaagse kuur om uit te proberen. Letterlijk een hydratatie boost. Geschikt overigens voor alle huidtypes, maar met name voor de vochtarme en veeleisende huid. Nou, mag ik even? Mijn ouder wordende en eczeemgevoelige huid was hier heel erg blij mee. Waarom? Het revitaliserend collageen behandelingsconcentraat maakt de huid echt intensief voller en hydrateert. Deze combinatie is ideaal omdat het rimpeltjes gladmaakt en je huid echt stevig hydrateert.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Wat zit erin en wat zijn nu precies de voordelen?

Ik ben geen wetenschapper, maar ik wil jullie toch wel informeren over de belangrijke ingrediënten van dit skincare product: NEOTEC A15® collageen-hyaluronzuurcomplex (dubbele concentratie), Matrixyl Synthe’6 en Thalassospira Xiamenensis Lysate Extract (biotechnologisch fermentatieproduct van diepzeebacteriën en werkt ontstekingsremmend). Belangrijker om te lezen zijn waarschijnlijk de voordelen en eigenschappen van deze fijne kuur. Komt ie! De huid wordt voller en krijgt echt een energieboost. Cellen worden vitaler. Je merkt echt verbetering in de elasticiteit en veerkracht van de huid en de hydratatie is met recht diepwerkend. Echt een product om als een kuur te gebruiken.

Wat vindt Rory ervan?

Heel fijn! Een kuur die ik wel vaker zou willen doen. Na een periode van slecht slapen bijvoorbeeld. Of wanneer ik mijzelf druk maak, veel stress ervaar of erg moe ben. Dat ga je zien aan je huid. En een kuurtje haalt mij er dan weer even bovenop. Misschien zelfs wel na een vakantie waarin mijn huid meer zon, zee- en chloorwater heeft ervaren? Als ik toch iets zou moeten benoemen over het QMS Collagen dan is het wel dat je een flesje gebruikt voor zowel de ochtend als de avond. Althans, dat werd geadviseerd voor het gebruik. Ik merk dat ik langer doe met de hoeveelheid. Vaak kon ik nog een extra ochtend (of avond) meepakken. Dus eigenlijk duurt mijn kuur dan iets langer. Geen nadeel trouwens! Juist fijn.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Payot Gelée Glow

Nog meer skincare? Yup, want ik kreeg ook het een en ander van Payot toegezonden. De eerlijkheid gebiedt mij overigens wel te zeggen dat ik deze gelcrème vol vitamines nog niet heb uitgeprobeerd. Toen ik de producten toegezonden kreeg was ik al het een en ander aan het testen (en ik wil altijd alles geruime tijd testen om daadwerkelijk te kunnen vertellen wat het voor mijn huid doet) dus deze crème – waar ik heel nieuwsgierig naar ben – moet ik even doorschuiven naar de nabije toekomst.

Wat zegt Payot over dit skincare product?

Payot Gelée Glow is een frisse, lichte geltextuur om dagelijks – ’s ochtends of ’s avonds – aan te brengen. Deze gel is verrijkt met 3 superingrediënten (biologische goji, granaatappel en açaí) én vitamine C. Het versterkt de uitstraling, hydrateert en beschermt de huid. Bijzonder is de kleur (oranje) en de substantie (de geltextuur die smelt bij het aanbrengen op de huid). Deze gelcrème is geschikt voor de normale tot gemengde huid. Nou, iets om naar uit te kijken dus. En ik ben zeker nieuwsgierig!

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Payot Regard Glow

Hier was ik zó benieuwd naar (en daarom had ik zelf deze getinte 3-in-1 stick met een heerlijke frisse textuur voor onder de ogen aangevraagd). Het deed mij vaag denken aan een product van Vichy van járen geleden. Alleen die stick zorgde alleen voor een verfrissende ‘feel’ onder de ogen. Deze stick van Payot is ook getint. En wow, het werkt oprecht! Payot noemt het: “Het essentiële geheime wapen” en dat begrijp ik heel goed. Want het vermindert niet alleen wallen en donkere kringen, verbergt tekenen van vermoeidheid en verheldert de oogopslag. Maar door de (universele) tint haalt het je oogopslag echt op. Echt een top product!

Payot CC Glow

Hoe fijn is deze CC Glow met SPF 15 van het merk Payot! Heel eerlijk gebruikte ik niet eens een BB-crème. laat staan dat ik wist wat een CC-crème voor mij zou doen. Nou, het antwoord is: heel veel. Mijn huid ziet er zoveel beter uit en dan ook nog eens op een natuurlijke manier. Volgens man en kind straalt mijn huid (hence the healthy glow) en krijg ik een subtiele en natuurlijke teint. Het moment waarop je het overigens wel merkt is wanneer je jouw huid reinigt in de avond. Dan merk je dat er behoorlijk wat kleur meekomt op je wattenschijfjes. Maar ja, een kniesoor die daarop let. Wat er in zit? In ieder geval extracten van 3 superingrediënten als biologische goji, biologische granaatappel en açaí. Je gebruikt het direct na het reinigen van je gezicht of over je dagelijkse verzorging heen.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Taoasis Masker Spray

Taoasis Masker Spray? Maar mondkapjes zijn officieel toch niet meer verplicht? Ja, dat zeggen ze. Maar wel als je op reis gaat naar andere landen, of als ik een kind van een ander in mijn auto vervoer (ja, ik weet dat ik met een niet-medisch mondkapje alleen de ander bescherm). Of in situaties waarbij ik geen 1,5 meter afstand kan houden. Dan pak ik toch mijn mondkapje er weer bij. En hoe fijn is het dat ik die mondkapjes nu kan insprayen met een van de geuren van de vegan Taoasis Masker Spray waardoor ik wellicht makkelijker en in ieder geval fijner kan ademhalen? De spray is namelijk gemaakt van 100% pure en natuurlijke etherische oliën (en Demeter alcohol) en geschikt voor het verstuiven van een stoffen mondmasker. Denk aan een á twee sprays aan de buitenkant van een mondmasker.

Stylpro Spiegel

Jaaaaaa! de Stylpro Glow & Go spiegel. Eindelijk een make-up spiegel – rechthoekig en in iPad-formaat – die multifunctioneel is en waar ik zoveel meer mee kan dan mijn oldskool normale spiegel! Denk aan LED-verlichting en een extra magnetische vergrootspiegel (10x). Handig omdat deze spiegel op een standaard staat, voor gebruik zowel thuis én om mee te nemen. Een spiegel met een verlichte rand (doet mij denken aan die mooie spiegels die je vaak bij visagistes ziet) – oplaadbaar trouwens met een usb-kabeltje (geen batterij nodig). Een mooie beschermhoes erbij en mee op vakantie gaat die! Het LED-licht is dimbaar door middel van de soft touch knop.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Bye Bye Wrinkled Eye, aka Skin for Skin Eye Pads

Deze pure collageen oogmaskers heb ik met veel plezier uitgeprobeerd en uitgebreid in mijn stories laten zien. Wat ze doen? Hydrateren, verjongen, herstellen, verzachten en verhelderen de kwetsbare huid rond de ogen. Maar ook vullen ze fijne lijntjes, kraaienpootjes en rimpels direct op. Een soort van rescue na een lange (of juist korte) nacht of bijvoorbeeld vóórdat je naar een speciaal event of feestje gaat. Volgens Skin for Skin zijn deze oogmaskers gemaakt van natief collageen met puur hyaluron-activatieserum. Op de site kun je nog veel meer informatie over de ingrediënten vinden van dit speciale skincare product voor de huid rond de ogen.

Apple Stem Cell Extract for beautiful ageing

De ogen en de huid rondom de ogen hebben namelijk best veel te verduren. Knipperen tegen de zon, stress, verdriet, allergieën, droogte, maar gelukkig ook lachrimpeltjes! De gevoelige dunne huid rondom de ogen kan af en toe zeker extra liefde gebruiken. Wat ik wel bijzonder vind om te vermelden: “Een bijzonder extract dat is afgeleid van de stamcellen van een zeldzaam appelras met een buitengewone lange levensduur. Dit stamcel extract heeft het vermogen om de ouder wordende huid te verjongen. Door het stimuleren van verouderende huidstamcellen, is aangetoond dat dit plantenextract de verschijning van rimpels vermindert.” Pluspunt? Het aparte venster met daarin puur hyaluron activatievloeistof. Zo activeer je de oogmaskers pas op het moment dat je ze wilt gebruiken. De oogmaskers zijn dermatologisch en oftalmologisch getest.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticité Anti-Pigment & Anti-Age handcrème met SPF 30

Toen ik werd benaderd door het PR-bureau of ze mij deze handcrème mochten toesturen riep ik meteen: “Ja!” Deze innovatieve handcrème belooft namelijke zichtbare ouderdomsvlekken te verminderen. En je handen te hydrateren gedurende 24 uur. Ook zou het de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeteren. Hoe kan dat? Kun je denken. Een van de ingrediënten is namelijk Thiamidol en dat staat erom bekend om ouderdomsvlekken te verminderen (en het terugkeren daarvan te helpen voorkomen bij regelmatig gebruik). Ook zit er een zonnebeschermingsfactor in (SPF 30) wat natuurlijk ook extra beschermt.

Wat vindt Rory?

Heel eerlijk had ik de crème wat regelmatiger moeten aanbrengen. Wat vaker overdag bedoel ik in plaats van die ene keer (of hooguit twee keer) per dag. Vooralsnog merk ik absoluut het hydraterende effect. Het lijkt wel alsof mijn handen niet alleen wat meer vocht ingebracht krijgen, maar het lijkt wel alsof er een soort van bruinend effect is. De ouderdomsvlekken (gatver wat een naar woord) zijn alleen niet weg gegaan, maar een van de redenen is natuurlijk dat ik niet heel consequent ben geweest. Kijkend naar mijn rechterhand lijken de vlekken trouwens wel wat vervaagd.

Wat zijn nu een aantal favoriete skincare producten van de laatste tijd?

It’s all about skincare. Ik had een aantal jaren geleden nooit kunnen bedenken dat al dit moois op mijn pad zou komen. Wel ben ik altijd al iemand geweest die goed voor mijzelf en mijn huid wilde zorgen. Welk product spreekt jou het meeste aan en waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Wat een skincare overzicht hè? Het duizelt mij ook een beetje, daarom hieronder even nog een keer de producten genoemd met de prijs:

Pure Obagi Daily Hydro-Drops facial serum – 30 ml –  € 92,47

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M ecotube – 200 ml – € 18,75

La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ wascrème – 400 ml – € 17,50

Navulling La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ wascrème – 400 ml – € 14,25

AHAVA Dead Sea Plants Dry Oil Body Mist – 100 ml – € 29,50

Dermaprime Eye Make-up remover – 200 ml – € 27,42

QMS Collagen Concentrate 7-Days System 7 x 3 ml € 130,-

Payot CC Glow  Adviesverkoopprijs: € 34,55

 Gelée Glow Payot Adviesverkoopprijs: € 38,60

Payot Regard Glow Adviesverkoopprijs: € 32,50

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticité Anti-Pigment & Anti-Age handcrème met SPF 30 – 75 ml – € 16,99

Taoasis Masker Spray 10 ml – € 4,90

STYLPRO Glow & Go – verkrijgbaar via John Beerens, Bol.com, Soap Treatment store en de betere salons – adviesverkoopprijs  € 37,95 euro

Skin for Skin Bye Bye Wrinkled Eye – per set van twee stuks – € 12,50