Me, myself en mijn ‘ALL IN ONE’- tas!

In Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Tas, welke tas? Heb je het over je designer it-bag waar je eerder over schreef? Nope. Ditmaal heb ik het over een wel heel multifunctionele tas met de naam ‘ALL IN ONE‘ van MaiQ Amsterdam. De naam zegt het eigenlijk al. Alles in een. Want hij is multifunctioneel bedoeld. De ideale handbagage-tas. Maar ook strandtas. En eigenlijk ook de ideale vakantietas. Die je dan later ook nog gewoon in het dagelijkse leven kunt gebruiken natuurlijk. Want pretty, dat is hij zeker!

Maar de tas kan niet dicht?

Euh, maar … hij kan niet dicht Rory?“. Was de opmerking van schoonmoeder toen zij de tas voor het eerst zag. Ok, good point. Maar dat kan je prima ondervangen door een ander tasje met sluiting erin te doen. En kijk eens naar dit kleine bijpassende tasje (met rits!) waar ik mijn portemonnee en smartphone in kan doen? Plus eigenlijk vind ik het ontzettend handig dat ik zo makkelijk – zonder rits of knopen of banden – de reispapieren in en uit mijn tas kan doen.

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!
Heel gezellig ingepakt!

Ideaal ‘handbagage’-formaat

Het formaat is ideaal (35 x 15 x 35 cm). Ultiem geschikt als handbagage. Ik kan er zelfs eventueel nog een extra stoffen tasje in doen die ik er op de bestemming uitpluk. Of desnoods een opvouwbare sporttas. Die je ook weer kunt vullen. En dan als handbagage voor De Man kan gebruiken. Ideaal als we ooit weer eens een keertje naar New York gaan. Want had ik je al verteld wat ik destijds deed? Toen we nog met zijn tweetjes (en met twee salarissen) een lang weekend naar Manhattan gingen?

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!
Wat is ie prach-tig!

Iets met een lege koffer en New York

Mijn jumbo-koffer van Samsonite – die ik echt al een jaartje of 25 gebruik – weegt van zichzelf al een kilootje of vijf. Maar hé, als je naar New York gaat dan is het wel de bedoeling om daar fijn in te slaan (althans, dat was mijn mantra destijds). Merken? Ugg Australia, Victoria’s Secret, Abercrombie & Fitch. Allemaal merken die je inmiddels allang in Europa kunt krijgen. Toen was het nog anders, en exclusiever. Aldus nam ik een lege koffer mee. Alleen een toilettasje gevuld met minimale benodigdheden ging mee. Vanzelfsprekend in de koffer van De Man. De stewardess bij het inchecken wist niet wat ze meemaakte. Moest heel hard lachen. En raadde vervolgens de vakantiebestemming.

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!

Minimalisme op Rhodos

Afijn, dat was toen en dit is nu. Samen met Oma en Opa en natuurlijk ons gezin gingen we op een heerlijke vakantie naar het prachtige Lachania op het eiland Rhodos (Griekenland). Hoe anders is het inpakken nu. Dezelfde Samsonite-koffer is voor ruim de helft gevuld met kleertjes, zwembandjes, zwemring, SPF-zwempakjes van Mila. Een krap deeltje is bestemd voor mij. Minimalisme to the max? Vroeger had ik dit nooit gekund. Maar weet je? Zelfs het minimaal ingepakte heb ik lang niet allemaal gebruikt. Wat ik heb gedragen in twee weken tijd? Ok, vooruit. Vijf bikini’s, een strandjurkje, tuniekje, 4 jurken, een short en een hemdje. That’s it.

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!

Hoe krijg ik alles in een tas?

Maar die handbagage hè, dat was en is altijd wel een dingetje voor mij. Ik maak – niet lachen – een vakantie draaiboekje. Dat verwerk ik met alle reispapieren (tickets, boarding passes, papieren van de huurauto, stukken van de reisorganisatie) in een map. De paspoorten gaan in een apart mapje. Dan heb ik een tijdschrift voor mij, De Man en Mila in de tas. De iPad voor in het vliegtuig. Mijn telefoon. Portemonnee. Een neusspuit voor Mila en eentje voor mij (want je weet maar nooit). Oordopjes voor Mila en mij. Kauwgom. Rozijntjes voor ons meisje om op te kauwen bij het opstijgen en / of dalen. Schrift. Pen. Boekje. Je leest het al. Veeeeeeel.

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!

Handbagage-, strand-, avondtas

Voorheen zat ik altijd te rommelen met tassen: te klein, te groot, te weinig vakken, te weinig ritsen, onhandige indeling. En nu? Ik ben om. De ontwerpster had mij al eerder verteld dat dit de ideale handbagage-tas was. Maar dat je er tegelijk zoveel meer mee kan. En ik kan je vertellen. Het is helemaal waar. Het formaat was perfect. Het feit dat er geen rits in zit was absoluut geen probleem en juist handig omdat je bij controle zo je paspoort tevoorschijn kunt halen. Het past perfect onder de stoel voor je (want we reizen natuurlijk economy class). Naar het strand? Een hamamdoek, boekje, fles water, tijdschrift, petje, zonnebrandmiddelen. Alles past erin.

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!

ALL IN ONE, voor altijd

’s Avonds? Dan wil je natuurlijk een kek avondtasje of clutch mee naar het restaurant? Nee hoor. Want in de ALL IN ONE paste perfect alles wat ik mee wilde nemen. Onze fijne camera, iPhone, portemonnee. Maar ook mijn nieuwe crème van La Roche-Posay met SPF 50 want – als je de zonsondergang wilt zien. Onvergetelijke ervaring bij het desbetreffende restaurant overigens – de zon heeft dan nog flink veel kracht. De fijne Outback Jack-spray van eco.kid (zelf aangeschaft en een enorme aanrader als spray zónder DEET tegen muggen) paste er ook nog in. Net als een blokje en de potloden voor Mila zodat ze voor, soms tijdens en na het eten ook nog wat kon tekenen.

Me, myself en mijn 'ALL IN ONE'- tas!

Tassenwissel? Nu even niet…

Je leest het. Enthousiasme alom. Inmiddels zijn we alweer thuis en ook al wissel ik normaal gesproken regelmatig van tas. Draag ik ditmaal nog een tijdje mijn ‘ALL IN ONE’. Mooi, handgemaakt, ontworpen en in een prachtig dessin, gemaakt van 100% runderleer en handgeweven materiaal (ook wel cactus zijde genoemd) gewonnen uit de bladeren van de Agave plant uit Marokko. Het geeft mij het gevoel dat ik de zomer nog even bij mij houd.

Wat gebruik jij als handbagage-, (strand-, avond-,)tas? En wat vind je van die van mij?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze tas heb ik gekregen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]