Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!

Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!

In Lifestyle by Roryblokzijl10 Comments

Het is weer zover. De zomervakantie zit eraan te komen (dit jaar gaan we weer naar het buitenland) en de voorbereidingen voor de vakantie zijn gestart. Toevallig liep ik net langs een favoriet boetiekje in Naarden-Vesting en de eigenaresse kwam even naar buiten toen ik in het rekje liep te rommelen. Ik zag natuurlijk allerlei leuks, zoals een aantal jurkjes, jumpsuits, broeken en vestjes. Het leuke van dit soort kleine boetiekjes is dat de service echt heel persoonlijk is.

Inpakken voor je vakantie in het buitenland? Tips and tricks 

In dit geval was ik niet van plan om iets te kopen. Het was meer even inspiratie opdoen voor mijn eigen kledingkast en dat was ook helemaal goed voor haar. Ze had allerlei tips over het oprollen van kleding, het aanschaffen van zogenaamde ‘Packing Cubes’ en natuurlijk het vooraf maken van combinaties met je kleding. Denk aan jezelf kleden in laagjes zodat je nooit te weinig bij je hebt. Reis in specifieke, gemakkelijk zittende kleding en draag dan ook de ‘zwaarste’ items zodat je genoeg ruimte in je koffer overhoudt.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!

What to wear?

Goede tips, want ik was van plan om in ieder geval een aantal jurken mee te nemen naar het buitenland op vakantie. Het is makkelijk (kan zowel over je bikini, of op chique met mooie lingerie eronder) om aan te doen en te combineren. Vestje erover en je gaat in je mooie zomerjurkje uit eten in de avond. Overdag draag je het met een slippertje of sandaaltjes naar het zwembad – al vind ik dat met prach-ti-ge jurkje te zonde – maar als je uit eten gaat? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in de hitte draag ik liever geen knellende pumps, en ga ik eerder voor sportieve sneakers. Zit lekker en staat ook nog eens leuk.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!
Foto is gemaakt tijdens The Grand Blogger Dinner van Mr Goodiebag

Proppen in de bureaulade (aka de achterbak van onze auto)

It’s all about the combination. Ook dit jaar wordt het weer proppen in onze relatief beperkte (kofferbak)ruimte. Vorig jaar had ik er heel goed rekening mee gehouden door echt heel weinig kleding mee te nemen. Maar zoals ik altijd al hebt geleerd. Alles wat ’te’ is, is niet goed. En te weinig al helemaal niet. Drie weken doen met drie t-shirts, twee bikini-setjes en een spijkerbroek? Dat was niet ideaal. En natuurlijk had ik wel iets meer bij mij, maar toch.

Vakantiegarderobe voor het buitenland

Het wordt dus goed uitkienen wat bij wat past en op een andere manier naar deze vakantiegarderobe kijken. En natuurlijk, je hebt buitenland en buitenland. Zou de reis naar Bali nu zijn doorgegaan, dan heb ik echt bijna niets nodig want alles kun je daar kopen en dan ondersteun je ook nog eens de lokale economie in het land. Ik weet het nog heel goed van vakanties van vroeger (al waren we toen nog met zijn tweetjes). Ik nam mooie kleding mee – maar wel kleding waar ik niet heel erg aan gehecht was – en die gaf ik daar weg. Kleding uit Europa vonden de mensen met wie wij omgingen juist heel tof.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!

Made in Indonesia

En vervolgens kocht ik daar eenvoudige en toch hele leuke zomerse items – made in Indonesia – die ik dan de hele vakantie droeg en ook gewoon meenam naar huis (als het ware ‘buitenland’). Maar ja, zoals diegenen die mij kennen al weten gaat de reis naar Indonesië dit jaar niet door. Erg jammer, want ik had het geboorteland van mijn moeder – Mila’s oma – graag laten zien. De prijs van de tickets was echt abominabel hoog en los van het feit dat ik het mijzelf niet kan veroorloven vind ik het gewoon ook echt niet kunnen om dit soort bedragen te spenderen aan een vakantie.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!

Met de auto naar het buitenland

Aldus pakken we onze spullen in en gaan we met de auto naar het mooie Zuid-Frankrijk (niet de zeekant, maar echt tegen de Pyreneeën aan). Net zolang reizen overigens als naar Indonesië (nou ja, niet helemaal. Maar met alle tussenstops is het wel vergelijkbaar qua reistijd). En dat is ook zeker geen straf hoor. Laat ik vooropstellen dat een vakantie echt een luxe is. Iets waar ik overigens wel voor heb moeten sparen. Maar het is wel een bijzondere vorm van ontspanning die ik onszelf – na een periode van een aantal jaren te hebben gespendeerd in Tuinisia – wel gun. Waar ik ook heel dankbaar voor ben.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en ik neem mee!
Photocredits: Anneke Jager Photography

Haal jij de epoisses? Dan koop ik de eclaires

Hoe dan ook heb ik enorm veel zin in onze buitenland-trip. Met name omdat ik echt van plan ben om de rust te gaan nemen waar mijn body and mind behoefte aan hebben. Dus geen drukke excursies, perse attracties bezoeken of cultuur snuiven. Nou ja, dat laatste gebeurt als vanzelf wel als je een knapperig, vers stokbrood bij de bakker gaat halen. Of bij kleine marktjes je epoisses (Franse kaas) haalt en ergens een mooie wijngaard bezoekt. Je raadt het al. Frankrijk it is.

Waar ga jij dit jaar naartoe? Of je nu weg gaat, thuis blijft of dagjes uit gaat doen. Of misschien wel helemaal niets … Geniet!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

 

Dit ge-wel-di-ge oranje mini jurkje van Ydence en de hoge sneakers Chuck Taylor van Converse All Star heb ik gekregen van Omoda