Wat als de haargroei langzaam aan minder wordt?

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Je haargroei wordt langzaam minder? Hè, meen je dat nu Rory? Maak je geen zorgen. Ik heb het niet over mijzelf, maar wel over H. Je moet het zo zien. Behalve dat je een uniek individu bent, krijg je toch ook het een en ander mee van je ouders. In het geval van H. heeft hij – helaas – van zijn moeder het wat dunnere haar meegekregen. Vroeger was dat niet zo’n punt. Maar met het ouder worden is ook de haargroei en daarmee de hoeveelheid haar afgenomen en zoals altijd concentreert zich dat vaak op een aantal plekken. Je zou denken aan de bovenzijde van het hoofd of bij de haargrens. Bij H. is het met name achterop zijn hoofd.

Mijn eerste kennismaking met Esthecin

Alweer een flinke tijd terug was ik aanwezig bij een event van Esthecin, een merk haarserum waarmee ik eerder heb kennisgemaakt tijdens de Beauty Trade Special in de Jaarbeurs in Utrecht. Toen al raakte hun verhaal mij diep. Een aantal jaren terug, in 2012, kreeg Esther – de dochter van Yvonne Koolen en Hans van Montfort – te maken met hevig haarverlies. Toen was er nog geen product op de markt en geen arts, specialist of haarkliniek die hier wat mee kon. Daarom besloten Yvonne en Hans zich zelf te verdiepen in de biologie van haren, de cyclus van haargroei en de oorzaken van haaruitval.

Esthecin betekent ‘ontwikkeld voor Esther’

Op basis van hun bevindingen hebben zij een haarserum ontwikkeld dat de haargroei op een natuurlijke manier kan herstellen. Bij Esther – hun dochter – bleek het goed te werken. En dat was het startpunt om het middel – dat ze overigens Esthecin hebben genoemd, naar hun dochter – te testen op een groep vrouwen èn mannen. De missie van Yvonne en Hans? Zoveel mogelijk mensen hernieuwd zelfvertrouwen geven. Ze gelukkig laten zijn met een mooie haardos.

Wat als de haargroei langzaam aan minder wordt?

Wat als de haargroei langzaam aan minder wordt?
Vóór de start van het gebruik van Esthecin – 23 oktober 2019

Het effect van haarverlies bij mannen?

Wist je dat 80 tot 95 procent van de mannen vroeg of laat last krijgt van haarverlies (ten opzichte van zo’n 40 procent bij vrouwen)? Natuurlijk, het is niet levensbedreigend of iets dergelijks. Maar het kan wel onzekerheid veroorzaken, angst of in een erger geval een aantasting van de mannelijkheid. Hoe dan ook kan het stress opleveren en toch ook een vermindering van de levensvreugde. Let wel, dit is voor ieder persoon anders. Ik kan natuurlijk niet voor iemand anders spreken. Ik merk wel dat H. toch last heeft van zijn haarverlies en dat hij daardoor openstaat voor het uitproberen van middelen om de haargroei te bevorderen.

Haargroei versus androgeen en telogeen haarverlies

Androgeen en telogeen haarverlies? Quoi? Een korte uitleg. De meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen is de invloed van het mannelijk hormoon. Dat wordt androgeen haarverlies genoemd. De haren blijven dan steken in de rustfase en hebben eenvoudigweg niet meer de kracht om te groeien. Als de haarzakjes twee tot drie jaar niet meer actief zijn dan lossen deze op en komen niet meer terug.

Wat als de haargroei langzaam aan minder wordt?
Na bijna 4 maanden – 8 februari 2020

Wat doet Esthecin dan precies?

Het serum Esthecin – met een formule van natuurlijke ingrediënten van plantaardige oorsprong – voedt de wortels en haarzakjes op een zodanige manier dat de kwaliteit van de haren wordt verbeterd. Maar let op, dit kan natuurlijk alleen als je de genoemde haarzakjes nog hebt. Als je er te lang niets aan hebt gedaan, verdwijnen de haarzakjes als het ware. Ze lossen op. Dan kunnen er natuurlijk ook geen haren meer uit groeien.

Hoe werkt het?

Ik zou bijna zeggen: “Een kind kan de was doen“. Heel eenvoudig. Je opent de tube aan de bovenkant en knijpt het serum eruit (zacht doen! Anders spuit het er letterlijk uit). Dat breng je aan op de hoofdhuid en je masseert het in. Dit doe je twee keer per week. Het serum is redelijk vloeibaar dus het is handig als je daar rekening mee houdt (bijvoorbeeld een handdoekje op hoofdhoogte op je fauteuil / bank als je toevallig Netflix zit te kijken). Het trekt iets minder snel in dan verwacht (en je ziet wel nog wat vettig residu op de hoofdhuid, daarom is het wel handig om dit ’s avonds aan te brengen). Dan kun je de ochtend erna de haren wassen en eventueel residu weghalen.

Effect op de haargroei na 3 maanden?

Ik kreeg een 3-maanden verpakking Esthecin mee, die H. erg graag wilde proberen. Aan de hand van de gemaakte foto’s krijgen jullie zo een eerlijk beeld van de werking. In mijn beleving heb je eigenlijk wel 6 maanden nodig om het echte resultaat te kunnen zien. Yvonne en Hans geven aan dat de invloed te beoordelen na 2 tot 4 maanden. Daarom heeft de Kerstman (lees Rory) nog een 3-maanden verpakking aangeschaft (voordat ik wist dat ik een extra 3-maanden dosering zou krijgen van Esthecin). Nou, dan zitten we met een testperiode van 9 maanden helemaal goed.

Wat als de haargroei langzaam aan minder wordt?
En van de week na bijna 5 maanden – 17 maart 2020

Concluderend…

H. is bijna 5 maanden consequent het haarserum aan het testen. Hij is erg blij dat hij Esthecin mag gebruiken. Het is een prettig serum, wat goed aanvoelt op de hoofdhuid. Het maakt zowel de hoofdhuid als de haren niet vettig. De geur is neutraal. Hij heeft het serum gebruikt samen met de samples shampoo en dat lijkt een goede wisselwerking te hebben. Qua haargroei moeten we eerlijk zeggen dat we zeker resultaat zien. Natuurlijk heeft hij niet ineens een hele ‘woeste’ bos haar, maar er is een subtiele toename van haren / haargroei aanwezig. Het lijkt net of de kale plek wat ‘dichter’ is geworden. Het is zeker reden voor hem om door te gaan en de 9 maanden vol te maken (en er eventueel mee door te gaan).

Man of vrouw, Esthecin is voor iedereen geschikt. Hoe is het met jouw haar(dichtheid) gesteld? En zou jij het haarserum van Esthecin overwegen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Een 3-maanden dosering Esthecin is – vanwege verhoogde grondstofprijzen – verhoogd naar €159,-. Indien u Esthecin10 invult bij de kortingscode krijgt u een korting van €10,- per doos 3-maandsverpakking Esthecin.
Geldig t/m 31 maart 2020

Wij hebben tweemaal een 3-maanden dosering van Esthecin ontvangen (en hebben zelf een 3-maanden verpakking aangeschaft)

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]