Zoals het circadiaans klokje tikt...

Zoals het circadiaans klokje tikt…

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl11 Comments

Het circadiaans ritme, wat is dat nu eigenlijk precies? Het is het beste uit te leggen als je denkt aan het juiste en perfecte ritme. En het effect wat dat heeft op je huid. Kort gezegd gaat het om een schoonheidsroutine volgens de klok. De interne klok van ons lichaam. Zoals we gewend zijn staan we in de ochtend op (normaal gesproken in ieder geval) en als het donker wordt – als het nacht wordt – gaan we slapen. Dat ritme is logisch en belangrijk voor het herstel van je huid en je lijf.

Het circadiaans klokje

Dat begrijpen we Rory, maar wat bedoel je dan precies met het ‘circadiaans ritme’? Eigenlijk is een andere bewoording, een andere uitleg: de ‘interne klok van het lichaam’, een 24-uurs cyclus. Die (interne klok) beheert alles in ons lichaam. Denk aan je lichaamstemperatuur, de hormoonproductie, maar ook de hersengolfactiviteit, bloeddruk en celregeneratie. Dat geldt natuurlijk ook voor onze huidcellen. Maar het circadiaans ritme van de huid heeft ook gevolgen voor de (eventuele) veroorzaakte DNA-schade door de controle van UVB. Eigenlijk klinkt het ook heel logisch. Door mee te gaan in het natuurlijke ritme van de huid, kun je jouw huid de verzorging geven die het daadwerkelijk nodig heeft.

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam

Ik hoorde het onlangs ook weer in een heel interessant webinar. Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam. Vergis je niet waar je huid allemaal mee te maken krijgt. We stellen de huid dagelijks bloot aan UV-straling en andere (gif)stoffen. Eigenlijk is het ook hier – voor wat betreft je huid – van groot belang om met je huid- en lichaamsverzorging rekening te houden met het tijdstip waarop je jouw skincare aanbrengt.

Zoals het circadiaans klokje tikt...

Wat gebruik je dan wanneer?

In de ochtend passen bijvoorbeeld Vitamine C (mits je wel een goede – en dus hoge – SPF) gebruikt in je dagverzorging (of liever nog een extra zonneproduct er overheen, afhankelijk van wat je plannen voor die dag zijn). Antioxidanten zijn natuurlijk ook goed. Vergis je niet wat er allemaal in de lucht ‘hangt’ wat van grote invloed kan zijn op de kwaliteit van je huid. Zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet is de avond en nacht hèt herstelmoment voor je huid. Crèmes die wat voller zijn en goed hydrateren, wat meer doen (bijvoorbeeld met vitamine A als ingrediënt) kunnen daarbij helpen. Juist dan neemt je huid namelijk actieve ingrediënten beter op (maar verliest daardoor wel meer water, waardoor hydratatie ‘key‘ is).

Testerdetest

Ik vond het heel fijn dat ik een drietal mooie producten van Circadia by Dr Pugliese kreeg toegezonden. Ik kende het merk eerlijk gezegd nog niet. Maar ik was wel direct geïntrigeerd door de beloftes van de producten (met name de ‘tranquili cream‘ had mijn interesse omdat ik destijds nog steeds kampte met eczeem rondom mijn mond en om mijn ogen). En natuurlijk door dat speciale circadiaans ritme. Het principe erachter begrijp ik overigens wel heel goed. Als je jezelf erin verdiept klinkt het eigenlijk alleen maar heel logisch.

Lipid Replacing Cleanser

Altijd stap één bij mij. Het reinigen van je huid. Zowel in de (vroege) ochtend als in de avond. Ik sla geen enkele keer over. Dan pleeg je namelijk letterlijk roofbouw op je huid. Wat doet deze revitaliserende reiniger precies? Het verwijdert effectief vuil, make-up en oliën maar – let op! – zonder de natuurlijke huidbarrière te beschadigen of uit balans te brengen. Ik was een tikje huiverig, omdat mijn huid erg gevoelig is en het advies bij deze cleanser is om die te gebruiken op een normale of licht vette huid. Maar ik kan jullie geruststellen. Het voelt heel fijn, zelfs op een gevoelige en kwetsbare (ouder wordende) huid als die van mij.

Zoals het circadiaans klokje tikt...

Tranquili-Cream

Mijn favoriet, want specifiek geschikt voor de gevoelige huid. Ik stond letterlijk te juichen, want dit product is uitermate geschikt voor de kwetsbare, jeukende huid. Het vermindert zelfs jeuk geassocieerd met rode, geïrriteerde huid (eczeem) en rosacea. Perfect dus in mijn situatie destijds. In de formule zijn planten- en zeewierextracten gebruikt die daadwerkelijk zorgen voor een vermindering van jeuk (en roodheid). Andere ingrediënten als peptiden en een voedend lipidecomplex helpen om de huidbarrière te herstellen. Ideaal dus voor mij en de flacon van dit product is inmiddels nagenoeg leeg.

AquaPorin Hydrating Cream

Dit laatste product is echt een ‘hydratatie bom’, want het heeft een dubbele werking. Niet alleen beschermt deze crème de huid tegen vochtverlies maar hij zorgt ook voor extra hydratatie. Wat erin zit? Onder andere avocado-, olijf- en macadamianoten-olie, heerlijk voor de hydratatie van de droge, en soms zelfs schilferende huid. Ook zijn dit ingrediënten die de huid kalmeren (heel fijn bij eczeem). O ja, er zit ook vitamine E in die de huid beschermt tegen vrije radicalen. Een fijne vollere crème waar mijn huid ook baat bij heeft gehad.

Wat zegt Circadia zelf? Achtergrond informatie

Circadia werd opgericht door de wereldberoemde en wereldwijd erkende Dr. Peter T. Pugliese. Hij was een arts die na jaren onderzoek naar de huid, relevante informatie over productontwikkeling wist te achterhalen. In 2001 startte hij, na lang werkzaam te zijn geweest bij andere huidverzorgingsmerken, met zijn eigen huidverzorgingslijn Circadia.
De belofte van Circadia staat in het teken van juiste formulering om uiteindelijk resultaatgerichte producten die van puur plantaardig materiaal zijn produceert te ontwikkelen. Aan de hand van stamcellen, vitaminen en vooruitstrevende technologieën worden er combinaties ontwikkeld die zorgen voor optimale huidgezondheid en -schoonheid. De natuurlijke ritmes van de huid en van het lichaam zijn de kern van Circadia haar concept“.

Zoals het circadiaans klokje tikt...

Resumerend een fijne lijn die eigenlijk precies op het juiste moment bij mij werd thuisbezorgd. Altijd leuk om nieuwe merken te leren kennen. Met name de Tranquili-Cream is er (voor mij) eentje om te onthouden. Zeker wanneer het eczeem weer de kop opsteekt.

Ken jij dit merk – Circadia by Dr Pugliese – al en heb jij weleens van het circadiaans ritme gehoord?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Lipid Replacing Cleanser – 236 ml – € 44,75

Tranquili-Cream – 59 ml – € 55,95

AquaPorin Hydrating Cream – 50 ml – € 61,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]